Lenovo IdeaPad Y50 59-444763

Tovar je vypredaný

Lenovo IdeaPad Y50 59-444763

Kód výrobku: 59444763
Je nám ľúto, ale predaj tohto tovaru bol už ukončený. Ďalej môžete vyberať z našej ponuky nižšie:
Herné notebooky

Dravo vyzerajúci a maximálne výkonný notebook Lenovo IdeaPad Y50 (59-444763) vás nikdy nenechá na holičkách. Prvý dojem, ktorý z notebooku budete mať, vás rozhodne poteší. Silu a povahu nespútanej šelmy odhalia už jeho ladné krivky. Dokonalé prepojenie detailov a celkového vzhľadu vytvorilo unikátne vyzerajúceho krásavca. Po dôkladnom prieskume úchvatného zovňajšku nastal čas skontrolovať hardvérové vybavenie. Nekompromisný výkon vám bude vždy uľahčovať prácu, či už budete plniť svoje pracovné povinnosti alebo len relaxovať pri filmoch či hraní hier. Notebook nielen krásne doplní vašu pracovnú plochu, ale svojou výpočtovou silou zvýši vašu produktivitu na novú hranicu. Všetky superlatívy sú výsledkom dlhoročnej skúsenosti s výrobou, vďaka ktorej spoločnosť Lenovo vytvára len tie najlepšie kúsky.

Výkon

Elegantný kabát, do ktorého je notebook zahalený, skrýva netušený výpočtový výkon. Ako správca všetkých výpočtových úkonov bol dosadený špičkový procesor Intel Core i7-4720HQ. Jeho štyri jadrá pracujú nezávisle na sebe so základnou frekvenciou 2 GHz, kedy v prípade nutnosti dokážu zvýšiť svoje nasadenie až na 3,6 GHz. Procesor ako hlavný článok sústavy si nesmie dovoliť vynechať ani jeden váš pokyn. Najaktuálnejšie veci si preto uchováva vo vlastnej nezdieľanej 6 MB cache pamäti. Samozrejme úložný priestor v jednotkách megabajtov nie je dostatočne veľký, a tak podpornú, ale dôležitú úlohu preberá RAM pamäť. Nepostrádateľná spoločníčka sa stará o chod celého systému, práve svojou schopnosťou uchovať dôležité údaje a pokyny v 8 GB priestore. Operačná pamäť je pre potreby bežného užívateľa úplne nedostupná záležitosť, preto sa pre osobné dáta používa špeciálny dátový nosič. Tzv. HDD čiže pevný disk si zaslúžil úlohu hlavného média pre užívateľské prostredie. U modelu Y50 sa stretnete s kapacitou 1 TB. Dôležitou vlastnosťou u diskov zostáva tiež zápisová rýchlosť uvádzaná v otáčkach za minútu. Až 5400 ot/minsa dokážu pohybovať dátové kotúča vnútri HDD. Skvelý doplnok v podobe 8 GB SSD disku vám umožní rýchle spúšťanie viacerých aplikácií, čím skráti čas potrebný k plnému naštartovaniu systému.

Zobrazení

Notebook k vám bude hovoriť prostredníctvom vstavaného 15.6" veľkého displeja. Kvalitné spracovanie v kombinácii s krištáľovo čistým zobrazením vám vždy prichystá maximálny zážitok z každého okamihu. Full HD rozlíšenie čiže 1920 x 1080 pixelov vykreslí do detailu aj najzložitejšie obrazce. Správnu pozíciu a farbu všetkých pixelov obstaráva dedikovaná grafická karta. Kráska spočívajúca vo vnútri notebooku sa nazýva NVIDIA GeForce GTX960M s úplne úžasnou 4 GB zdieľanou pamäťou. K vysoko kvalitnému zobrazeniu neodmysliteľne patrí riadne ozvučenie. Reproduktory do notebooku dodáva spoločnosť JBL, ktorá sa radí medzi jedny z najlepších producentov audio zariadení. Jasný a čistý zvuk podporuje ešte technológia Dolby Audio s množstvom možných nastavení presne pre vašu potrebu. Pri výrobe notebooku sa počítalo s maximálnym nasadením aj po dlhé hodiny, preto v základnej výbave nájdete špeciálnu designovanú klávesnicu. Označenie AccuType v sebe skrýva plochejšie klávesy s miernym sklonom pre oveľa pohodlnejšie písanie v každej polohe. Najväčší zábavu si užijete s integrovanou HD webkamerou. Vaše videohovory s rodinou, priateľmi či pracovné konferencie prebehnú v úplnom poriadku a v značne nadčasovej kvalite. Skvelou funkciou kamery je tiež tzv. VeriFace Pro, kedy pre odomknutie notebooku nebudete musieť písať heslo, ale stačí sa iba ukázať na kameru.



 

Konektivita

Prostredníctvom týchto nenápadných šikulov môže notebook komunikovať s okolitým svetom a externými zariadeniami. Za zmienku určite stojí DVD/RW mechanika, ktorá je za účelom tenšieho a ľahšieho prevedenia často opomínaná. V spoločnosti Lenovo šli v tomto prípade cestou úplne opačnou a mechaniku do výbavy notebooku zaradili ako externé pripojiteľné zariadenie. Svoj obľúbený film si teda bez problémov prehráte aj na cestách. Na internet sa s pomocou notebooku dostanete dvomi spôsobmi. Prvý z nich prebieha prostredníctvom pevného káblového pripojenia LAN pomocou RJ45 portu notebooku. Avšak na verejných miestach či v zasadacích miestnostiach väčšinou kábel trčiaci zo steny nenájdete. V tom prípade oceníte bezdrôtové spojenie WiFi, s ktorým budete môcť bez obmedzení pracovať takmer všade. Z internetového prehliadania pokročíme k veľmi dôležitému prenosu dát. Aj tu si budete môcť vybrať rôzne spôsoby pre rôzne situácie. Najrýchlejšia generácia pripojenia USB 3.0 vám v okamihu prenesie všetky dáta z externého zariadenia priamo do počítača a naopak. V celkovom počte štyroch portov sú dva vyhradené staršiemu, ale stále hojne využívanému, USB 2.0. Ak zostaneme u fyzického prenosu dát, môžeme sem započítať aj čítačku pamäťových kariet 4v1. Fotky, videá či pracovné súbory možno zdieľať aj vzdušnou čiarou vďaka šikovnému Bluetooth spojeniu. Aby ste si mohli vychutnať maximálnu kvalitu filmového pôžitku na ešte väčšej obrazovke, je vám k dispozícii HDMI konektor pre prenos zvuku i obrazu.

Hlavné prednosti

  • Výkonný herný stroj (procesor Intel Core i7-4720HQ, grafická karta NVIDIA GeForce GTX960M 4GB, operačná pamäť 8 GB)
  • Multimediálny špecialista (15.6" Full HD displej, reproduktory JBL, HD webkamera, DVD mechanika, Dolby Audio)
  • Špičkové vybavenie (technológia Veriface Pro, WiFi, HDMI, USB 3.0, Bluetooth, čtečka paměťových karet 4v1)
  • Dizajnový unikát (podsvietená klávesnica, kovové prvky, klávesnica AccuType)

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape