Výhody varenia v pare

V poslednej dobe je veľmi moderná príprava jedla v pare. Môžete tak ušetriť kopu času, ktorý by ste inak strávili v kuchyni. Navyše bude vaše jedlo zdravšie, akoby ste  ho varili vo vode alebo vyprážali na panvici.

 

Prečo variť v pare?

Varením a ohrievaním v pare využívate potraviny šetrne. Na rozdiel od klasického varenia totiž nestrácajú dôležité živiny a vitamíny. Môžete tak zachrániť až o 50 % viac vitamínov. Navyše takto pripravené jedlo nestráca farbu ani chuť, dokonca ani keď ho opakovane ohrievate.

Samozrejme, môžete pripravovať viac jedál naraz. Chute sa nemiešajú a všetko máte pripravené rýchlo a za rovnaký čas. Kvalitné parné rúry vás samy upozornia, kedy začať ohrievať ktoré jedlo, aby ste mali všetko hotové zároveň.

 

Ako to funguje?

Základom je cirkulácia horúcej vodnej pary. Voda sa v spodnej časti hrnca (v zásobníku rúry) zahrieva a mení na paru. Tá putuje hore a ohrieva vložené potraviny. V hornej časti parného hrnca (rúry) potom chladnúca para kondenzuje na vodu a steká naspäť dole do zásobníka. Tento proces sa stále opakuje.

  Hlavné výhody

  V pare Vo vode Na panvici
Šetrné tepelné spracovanie
Príprava jedla bez tuku
Jedlo sa nepripaľuje
Príprava viacerých jedál naraz
Jednoduché čistenie

 

Líbí se vám tento článek?

Podobné články