Marinované mäso rýchlo a hneď - pomôže vám vákuovačka

vákuovačkaVákuovanie je jedna z možností, ako uchovať potraviny čo najčerstvejšie a zachovať ich pôvodnú chuť. Je to vhodný variant, pri ktorom nedôjde k znehodnocovaniu, dokonca tak môže mäso aj dozrievať. Vákuovačka odsaje kyslík a zabráni sa tak napadnutiu rôznymi baktériami a mikroorganizmami. Mäso je potravina, ktorá veľmi rýchlo podlieha skaze, preto ho treba rýchlo spracovať.

Vďaka vákuovaniu mäso vydrží až 3x dlhšie oproti klasickému uskladneniu v chladničke alebo mrazničke. Nezáleží na tom, či je chladené, mrazené alebo tepelne spracované. Zvyčajne chceme mäsu dodať lepšiu chuť a preto ho marinujeme. Dobrá marináda ho povýši ešte do vyšších rozmerov. Zjemní, dochutí, zabráni vysušeniu, skráti dobu tepelnej úpravy. Ak sa však namarinuje pomocou vákuovania, vyriešia sa hneď dve veci naraz.

Grilovanie za pár minút

Chystáte sa grilovať a zabudli ste namarinovať mäso? Hostia sú už v záhrade a nechcete byť známy ako zlý hostiteľ. Nachádza sa u vás doma vákuovačka na potraviny? Je po probléme. Ak marinujete mäso klasicky, treba ho uložiť do chladničky ideálne na noc. Keď sa vloží do vákuovej nádoby, už po 20 minútach získa efekt celonočného uskladnenia. Niektoré vákuovačky na mäso majú špeciálnu funkciu rýchleho marinovania. Dá sa vybrať aj nastavenie pre zvar vreciek: suché, vlhké alebo mokré.

Marinovanie

vákuovačka na mäso

Je to metóda, kedy sa mäso naloží do zmesi pozostávajúcej z oleja, korenín a kyslého prvku ako vytlačená šťava z citróna, ocot alebo víno. Ničím netradičným nie je ani jogurt či kefír. Čo sa týka soli, tak v tomto prípade platí menej je viac. Soľ totižto vysušuje mäso, čo znamená, že stráca vodu a zostáva tak suchšie. Vákuovaním sa však póry mäsa otvoria a absorbujú tekutú marinádu.

Marinovať sa okrem mäsa dajú aj syry, huby či zelenina. Receptov na marinády je skutočne veľké množstvo. Medovo-horčicová, pomarančová so zázvorom, marináda z vína, rozmarínu a tymianu, pivová, sójová marináda s medom na kuracie mäso. Stačí si len vybrať tú obľúbenú.

Vákuovačka na mäso je výborný spotrebič ktorý využijete nielen počas letných večerov, ale  aj celoročne.

Líbí se vám tento článek?

Podobné články

Vakuovačkou Status HV500

119,00 

bez DPH 99,16 

Vakuovačka Guzzanti GZ300

79,00 

bez DPH 65,83 

Vakuovačka Gorenje VS120W

65,00 

bez DPH 54,16 

Zváračka fólií Severin FS3604

25,99 

bez DPH 21,66