Vyberte ten najlepší mobil pre deti

Dnešný dynamický svet plný nových technológií vnímajú deti rovnako intenzívne ako my, ak nie viac. Je teda jedine logické, že v čím ďalej nižšom veku začínajú chcieť nejaké zariadenie, ktoré bude iba ich – najčastejšie mobilný telefón. Rozhodli ste sa, že im toto prianie splníte? Vyberte s nami ten najlepší mobil pre deti, ktorý bude vyhovovať ich aj vašim predstavám!

Vhodne vybraný mobilný telefón by mal vyhovovať ako vám, tak aj deťom.

Čo pri výbere zohľadniť?

Pri výbere najlepšieho mobilu vhodného pre deti je dôležité zohľadniť trochu odlišné parametre, než aké by ste riešili pri výbere telefónu sami pre seba.
  • Kapacita batérie: Deti na mobile trávia veľa času a čím väčšiu kapacitu bude jeho batéria mať, tým menej ho budú musieť nabíjať. Zvoľte teda telefón s batériou s kapacitou aspoň 4 500 – 5 000 mAh.
  • Vzhľad: Deťom možno nebude toľko záležať na vnútornej výbave telefónu, ale určite budú rady, keď ich prístroj zaujme pekným dizajnom. Urobte im tak radosť telefónom v nejakej netradičnej farbe – napríklad ružovej, fialovej či zelenej.. 

Pri výbere telefónu pre deti musíte zohľadniť ich špecifické požiadavky.

  • Úložisko a operačná pamäť: Čím viac gigabajtov u oboch typov pamätí, tým lepšie. Deti majú tendenciu sťahovať a inštalovať veľké množstvo aplikácií, filmov a hudby, takže je vhodné zvoliť telefón s vnútorným úložiskom aspoň 32 GB, alebo lepšie 64 alebo 128 GB.
  • Veľkosť: Nekupujte príliš veľký telefón – do detských rúk sa bude hodiť skôr kompaktnejšie zariadenie s primeranou uhlopriečkou.
  • Fotoaparát: Deti sa nielen v puberte veľmi rady fotia a natáčajú, preto sa pozrite po telefóne s dobrou prednou kamerou pre kvalitné selfie.
  • Odolnosť: Ak je vaše dieťa veľký športovec alebo mu mobil môže často padať, mrknite na telefóny so zvýšenou odolnosťou voči vode aj prachu.

Kedy kúpiť deťom ich prvý mobil?

Je dôležité si uvedomiť, že mobil určený priamo deťom zoženiete veľmi ťažko. Budete si musieť vybrať zo širokej ponuky klasických telefónov taký, ktorý bude vyhovovať konkrétnym požiadavkám vás aj vášho dieťaťa. Všeobecne je vhodné zakúpiť deťom prvý mobil až s nástupom do školy, teda v čase okolo ich 6-8 rokov. V tomto veku je užitočné mať možnosť spojiť sa s nimi na cestách do školy a späť domov. Okrem toho vám takto staré deti určite nedajú pokoj a svoj vlastný telefón budú chcieť tak či tak. Zaujímavou možnosťou sú tiež detské smart hodinky, ktoré tiež umožnia komunikáciu s deťmi aj sledovanie ich polohy.

Prvý mobil pre čerstvých školákov

Deťom, ktoré práve začali chodiť do školy, kúpte taký mobil, u ktorého nebude taký problém prípadné poškodenie či strata. Ak chcete veľmi odolné telefóny s veľkou výdržou batérie, kúpte jeden z tlačidlových mobilov. Ten poskytne aspoň základné funkcie, ako je volanie a SMS, a budete sa s nimi môcť kedykoľvek spojiť.

Takýto mobil im však nemusí stačiť, pretože na ňom nemôžu tak pohodlne sledovať rôzne médiá a hrať hry. V tom prípade zvoľte niektorý z lacných dotykových mobilov, ktoré aj za veľmi nízku cenu ponúkajú množstvo praktických funkcií. Takýto smartfón pre deti ponúkne napríklad GPS, vďaka ktorej budete môcť vedieť, kde sa vaša ratolesť práve nachádza.

Telefóny Xiaomi ponúkajú skvelý pomer výkonu a ceny. Okrem toho sa pýši užívateľsky príjemným prostredím a elegantným dizajnom.

 

Mobil pre starších školákov

Deti staré 8-11 rokov budú vyžadovať klasický smartphone, ktorý zvládne viac než len tie najjednoduchšie procesy. Sledovanie videí na YouTube a TikToku je absolútna nutnosť, rovnako tak hranie náročných hier a obstarávanie kvalitných selfie. Telefóny, ktoré stoja okolo 200 €, tieto potreby spoľahlivo uspokoja. Lacnejšie mobily možno krátkodobo obstoja, ale časom sa začnú prejavovať ich nedostatky ako nedostatočná operačná pamäť RAM či menej výkonný procesor.

Smartphony značky Realme sa pýšnia skvelou výbavou a krásnym dizajnom za veľmi dostupnú cenu. Ponúkajú modely vo všetkých cenových kategóriách a sú dnes medzi užívateľmi čoraz obľúbenejšie.

 

Telefón pre pubertiakov

Výber mobilu pre deti v puberte môže byť väčšou výzvou, pretože teenager už má mnoho požiadaviek ako na výbavu, tak aj na jeho vzhľad. Musí dobre vyzerať, skvele fotiť a disponovať nadpriemerným výkonom. Rovnako tak displej by mal mať vysoké rozlíšenie aj zobrazovaciu frekvenciu pre pohodlné sledovanie filmov a videí aj hranie najnovších hier. K tomu bude potrebná aj dostatočná operačná pamäť: vyberajte zariadenie s minimálnou kapacitou RAM 6 GB.

Ak hľadáte nadpriemernú kvalitu prevedenia aj dizajnu, zvoľte smartfóny Samsung. Vybrať si môžete z mnohých radov, ktoré majú spoločný nadpriemerný výkon, výbornú výdrž batérie aj úžasný displej.

 

Tipy navyše pre náročné deti

Nezabudnite novo zakúpený telefón vybaviť aj potrebným príslušenstvom, ktoré zaistia väčší komfort a čo najdlhšiu dobu v prevádzke bez poškodenia. Na začiatku sa bude určite hodiť tvrdené sklo alebo praktické puzdro či kryt. Pre tie najlepšie fotky môžete deťom zaobstarať štýlovú selfie tyč alebo statív. Aby sa im mobil nemohol rýchlo vybiť a vy ste mali možnosť s nimi byť vždy v kontakte, vyberte vhodnú powerbanku, ktorá mobilu dodá potrebnú energiu.

Najväčší výber smartfónov v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných smartfónov, tlačidlových mobilov i rôzneho príslušenstva navštívte náš e-shop. Vyberte si z veľkého množstva modelov vo všetkých cenových kategóriách pre svoje deti a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak s produktom nebudete spokojní, môžete ho vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najlepšie ceny!

Článok pre vás pripravil:

Sluka Martin

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.