OKAY inšpirácia: Vyberte správny písací stôl pre školáka

Každý, kto má doma školáka vie, aké dôležité je, aby mal vhodné miesto na učenie a domáce úlohy. Deti strávia hodiny písaním, čítaním a kreslením, a preto je kľúčové zaistiť im vhodné pracovné prostredie.

Ako ale pre svojho malého školáka zaobstarať ideálny písací stôl? V tomto článku ti poradíme.

Vybrať z ponuky písacích stolov
písací stôl
písací stôl

Ako vybrať písací stôl pre deti

Prvá vec, ktorú treba pri výbere písacieho stola zohľadniť, je veľkosť a tvar. Mal by mať dostatok pracovnej plochy na písanie, kreslenie aj na uloženie počítača. 

Písací stôl pre prváčika
môže byť menšia, treba 80 cm, pre dve deti je zase vhodný stôl s dĺžkou aspoň 160 cm. Ideálne je písací stôl s regálom na knihy a školské potreby.

Pre správnu ergonómiu dieťaťa, je možné zvoliť nastaviteľný písací stôl, ktorý sa ľahko prispôsobí rôznym výškam detí.

Písací stôl pre školákov a prváčikov

Pre prváčikov je písací stôl zvlášť dôležitý. Je to miesto, kde sa zoznamujú s písmenkami, číslami a prvými vetami. Pri výbere písacieho stola pre prváčika je potrebné hľadieť predovšetkým na bezpečnosť a ergonómiu. Stôl musí byť v správnej výške, aby u neho dieťa sedelo pohodlne.

Písacie stoly pre dve deti: Praktické riešenie pre súrodencov

Aké je praktické riešenie do menších izbičiek s dvoma školákmi? Písací stôl pre dvoch súrodencov musí mať dostatočne priestrannú pracovnú plochu pre oboch, a pokiaľ možno, aj s oddelenými úložnými priestormi.

Písacie stoly pre teenagerov: Kompromis medzi štýlom a funkcionalitou

Staršie deti a tínedžeri majú iné potreby ako prváci. Teenageri často hľadia predovšetkým na štýl a vzhľad. Tiež potrebujú viac miesta pre knihy, počítač a osobné veci.

Vyberať by sme preto mali stôl, ktorý bude reflektovať osobnosť teenagera a zároveň splní všetky jeho požiadavky na funkčnosť a rozmer.

Písací stôl Durangomá priestrannú pracovnú dosku s oblými rohmi, ktorá je vyrobená z kvalitných drevovláknitých dosiek (MDF) v bielom dekore s matnou povrchovou úpravou.

Na doske je umiestnená polica so zásuvkou, ktorá má otvor pre káble, takže váš stôl bude vždy upravený a bez zbytočného zamotania. Na polici je možné si pohodlne postaviť monitor.

OKAY Tip: Dôležitý je aj správny výber kancelárskej stoličky. Vyber si najlepšiu stoličku pre svoje dieťa z našej ponuky.

Rozmery písacieho stola: 80 cm, 120 cm alebo viac?

Rozmery písacieho stola závisia od priestoru, ktorý máte k dispozícii, a potrebách dieťaťa. Pre mladšie deti môže stačiť menší stôl s dostatočným priestorom na písanie a kreslenie. Staršie deti budú potrebovať väčšiu pracovnú plochu na písanie a počítač.

Dĺžka písacieho stola Vhodné pre VýhodyNevýhody
80 cm Mladšie deti v malých izbách Priestor na písanie a kreslenie Nedostatok priestoru pre učenie a počítač
120 cm Mladšie deti a teenagerov v menšej izbe Väčšia pracovná plocha na učenie a písanie Vyžaduje viac miesta v izbe
140 cm Staršie deti a tínedžerov vo väčšej izbe Ešte viac priestoru pre učenie, písanie a počítač Vyžaduje ešte viac miesta v izbe
160 cm Staršie deti a teenagerov vo veľkej izbe Najväčšia možná pracovná plocha pre všetky aktivity Vyžaduje najviac miesta v izbe

Nastaviteľný písací stôl: Áno alebo nie?

Nastaviteľný písací stôl umožňuje prispôsobiť výšku stola a stoličky výške a postave dieťaťa. Tým sa minimalizuje riziko možných zdravotných problémov a zaisťuje sa pohodlná a správna poloha pri učení. Nastaviteľné stoly rastú spolu s deťmi, podporujú správnu polohu ich tela pri písaní a učení a pomáhajú predchádzať problémom s chrbticou a bolesťou chrbta.

OKAY Tip: Ak chceš získať ešte viac úložného priestoru, zaobstaraj si samostatnú policu z našej ponuky.

Písací stôl s úložnými priestormi

Organizácia je pre efektívne učenie kľúčová. Písací stôl s úložnými priestormi, ako sú zásuvky alebo police, pomáhajú dieťaťu udržať pracovný priestor uprataný a usporiadaný. 

Traun je rohový stôl s veľkou pracovnou plochou a bohatým úložným priestorom, ktorý umožní usporiadať si všetky potrebné veci prehľadne na jedno miesto. Je vyrobený z kvalitnej laminovanej drevotrieskovej dosky.

Chcem priestranný stôl
písací stôl
písací stôl

Kombinované stoly: Písací stôl s regálom

Regál poskytuje dostatok miesta na knihy, zošity a ďalšie potreby, čím udržuje pracovný priestor organizovaný, vďaka čomu budú mať deti všetky materiály ľahko dostupné a po ruke. 

Písací stôl Lozano je vyrobený z kvalitnej laminovanej drevotrieskovej dosky (LDTD), ktorá je odolná proti oderu a krátkodobej vlhkosti. Na jeho priestrannej pracovnej doske je možné ľahko rozmiestniť počítač, papiere, knihy alebo čokoľvek iné, čo je na prácu a učenie potrebné. Pod doskou sa nachádza komoda s dostatkom úložného priestoru pre zošity a písacie potreby.

Navyše je stôl vybavený výsuvnou policou pre klávesnicu, ktorá vám uľahčí ovládanie počítača.

Chci stůl s regály

OKAY Tip: Potrebujete viac úložného priestoru? Kúp si samostatný regál.

Najväčší výber nábytku v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného nábytku navštív náš e-shop.

   Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.