Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

OKAY inšpirácia: Vyberáme najlepšie kávovary na kapsule

Kávovar môže byť nielen praktickým, ale aj veľmi príjemným doplnkom tvojho životného štýlu, ktorý ti poskytne kvalitnú a lahodnú kávu presne podľa tvojich predstáv. Kapsulové kávovary sú užívateľsky prívetivé, a navyše štartujú na prijateľných cenách.

Aké sú špecifiká a prednosti týchto kávovarov a ako je to s ich údržbou? Pozri sa s nami na to, ako vybrať ten najlepší kávovar na kapsule!

Vybrať kávovar na kapsule
najlepšie kávovary na kapsule
najlepšie kávovary na kapsule

Hlavné prednosti kapsulových kávovarov

Mať doma kávovar prináša množstvo nesporných výhod a jeho prítomnosť môže výrazne obohatiť tvoj každodenný život. Jednou z výhod je určite rýchla príprava kvalitnej kávy, a to vďaka malej časovej investícii.

Väčšina kávovarov je navrhnutá tak, aby ich obsluha bola jednoduchá, či už túžiš po čerstvom espresse, cappuccine alebo inom druhu kávy. Vďaka domácemu kávovaru máš vždy po ruke čerstvú kávu, ktorá ťa vyjde lacnejšie ako pravidelné návštevy kaviarní. Sám si navyše môžeš kapsule vybrať a kontroluješ tak kvalitu toho, čo piješ.

Okrem toho si môžeš zvoliť aj ďalšie ingrediencie, ako sú alternatívy mlieka, zdravšie sladidlá a podobne.

Kávovar má v ponuke hneď niekoľko veľkostí a druhov kávy, takže si nápoj pripravíš presne podľa svojich chutí. Sám vyskúšaj, aká ti bude najviac chutiť! Popri klasických nápojoch ako je cappuccino, môžeš často vyberať aj z káv s príchuťou či si pripraviť horúcu čokoládu. 

Kávovar sa hodí aj pri návštevách, pretože spoločenské väzby sa u zdieľanie okamihu s horúcim nápojom ešte viac posilňujú. Kapsulové kávovary sú vhodné pre tých, ktorí chcú výbornú kávu s minimálnym úsilím, a tiež pre tých, ktorí sa ponáhľajú a potrebujú kafé rýchlo a bez starostí. Vhodné sú aj do kancelárií.

OKAY Tip:  Chceš sa podrobnejšie dozvedieť o jednotlivých druhoch kávy a spôsobe, akým sú pripravované? Prečítaj si nášho Sprievodcu prípravou kávy!

Nevýhody kapslového kávovaru

Pre koho kávovar na kapsule naopak nie je vhodný? Najmä pre tých, ktorí vnímajú prípravu kávy ako obľúbený ranný rituál, spôsob odreagovania pri náročnom dni, alebo priestor na experimentovanie a prípravu nových chutí kávy. V takom prípade sa pozri na našu ponuku kávovarov a nájdi si taký, ktorý splní tvoje užívateľské očakávania! 

Väčšina kapsúl navyše bohužiaľ nie je recyklovateľná, čo je pre kapsulové kávovary veľkou nevýhodou. Túto časť môžeš však predsa len do určitej miery sám ovplyvniť, a to využívaním opakovane použiteľných kapsúl alebo ekologických rozložiteľných kapsúl, aby si znížil odpad.

Postup prípravy kávy na kávovare na kapsule

Chceš vedieť, aká je jednoduchá príprava vysnívaného horúceho nápoja na modernom kapsulovom kávovare? Všeobecne vyzerá proces približne takto:

  • Skontroluješ množstvo vody v nádržke, prípadne ju doplníš.
  • Dáš kapslu do kávovaru.
  • Stlačíš tlačidlo príslušného programu.
  • Kávovar vyrobí nápoj.
  • V prípade prípravy špeciálneho nápoja, napr. nápoja s mliečnou penou, vložíš ešte druhú kapsulu práve na výrobu mliečnej peny.
najlepšie kávovary na kapsule
najlepšie kávovary na kapsule

Ako prebieha čistenie kávovaru?

Kávovar nemusíš po každom použití čistiť. Iba vyberieš použitú kapsulu, a keď je to potrebné, vyčistíš odkvapkávač pod hrnčekom. Ani kapsulové kávovary sa však nevyhnú vodnému kameňu. Raz za čas je dôležité ich odvápniť. Na to ale v mnohých prípadoch nemusíš myslieť, kávovar ťa upozorní sám. Záleží na tvojom konkrétnom modeli, či touto funkciou disponuje. Všeobecný postup odvápnenia je:

  • Zásobník na vodu naplň čistou vodou.
  • Pridaj do vody odvápňovací prostriedok.
  • Príslušným tlačidlom nechaj vodu pretiecť kávovarom.

OKAY Tip:   Prečítaj si viac informácií v našom článku Ako odvápniť kávovar Dolce Gusto?

Ako vybrať kávovar na kapsule

Vybrať najlepší kávovar pre domácnosť môže byť náročné vzhľadom na širokú škálu dostupných modelov a značiek. Každý z týchto kávovarov má svoje prednosti, ale aj slabiny, preto je dôležité zvážiť, ktoré konkrétne vlastnosti kávovaru sú pre teba najdôležitejšie. Nezabudni tiež čítať recenzie užívateľov a skúmať špecifikácie jednotlivých modelov pred nákupom. Aké faktory by si mal zvážiť, keď vyberáš ten najlepší domáci kávovar?

1. Typ kapsúl

Existujú rôzne systémy kapsúl, ktoré sú špecifické pre jednotlivé značky. Voľbou kávovaru si tak vyberáš aj určitú garantovanú kvalitu kávy, pretože s kapsulami iných značiek kávovarov pravdepodobne nebude prístroj kompatibilný. Pokiaľ máš teda nejakého obľúbeného výrobcu, tvoj výber kávovaru by sa tomu mal prispôsobiť.

2. Dizajn a veľkosť kávovaru

Tu záleží čisto na tvojom vkuse. Vyberaj taký kávovar, ktorý bude vzhľadom ladiť s charakterom tvojej kuchyne a veľkostne nebude zaberať príliš veľa miesta.

najlepšie kávovary na kapsule
najlepšie kávovary na kapsule

3. Funkcia a ovládanie kávovaru

Moderné kávovary majú rôzne funkcie ako automatické vypnutie, nastaviteľnú veľkosť šálky, automatické čistenie, integrované mlynčeky na kávu, možnosť napenenia mlieka a pod. Niektoré modely umožňujú ovládanie cez smartfóny, čo prináša ďalšiu úroveň pohodlia. Vyber si preto model s takými funkciami, ktoré ti budú vyhovovať.

4. Údržba kávovaru

Aký kávovar na kapsule vybrať? Rozhodne ten, ktorý sa ľahko čistí a udržuje. Niektoré modely majú odnímateľné časti, ktoré je možné umývať v umývačke riadu.

5. Cena zariadenia

Vstupná cena hrá určite nemalú rolu. Zabudnúť by si však nemal ani na cenu jednotlivých kapsúl do kávovaru. Niektoré zariadenia podporujú len určité typy kapsúl, preto je vhodné vedieť vopred, na koľko ťa vyjde príprava jedného nápoja.

Inšpiruj sa v našej tabuľke porovnaním vybraných kávovarov:

Typ kávovaru Nespresso Krups Essenza Mini XN110BKrups Piccolo XS KP1A3BKrups Vertuo Pop XN920110
Objem zásobníka vody0,6 l 0,8 l 0,56 l
Systém kávových kapsúlNespresso Dolce Gusto Nespresso VertuoLine
Programy varenia Espresso, káva, lungo Kávy, čaje, čokoláda Espresso, káva, lungo
Příkon 1310 W 1310 W 1500 W
Přidané funkce Rýchle zahriatie, indikátor úrovne vody, viditeľná hladina vody, podsvietené tlačidlá, automatické vypnutie, režim úspory energie Upozornenie na nutnosť odvápnenia, pripraví horúce i studené nápoje, má cez 30 variant nápojov Ovládanie pomocou smartfónu, viditeľná hladina vody, senzor prázdnej nádrže, skenuje čiarový kód na kapsulu a sám pridáva príslušné množstvo vody
Cena 129 €
54,99 €
109 €

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.