Viete, ako menia život smart hodinky?

Smart hodinky sú jedným z najobľúbenejších smart spotrebičov dnešnej doby. Merajú vám tep, počítajú kroky, zaznamenávajú všetku aktivitu a vy tak máte prehľad, či žijete aktívne alebo nie. A pozor, nebudete o krok napred len v aktívnom životnom štýle. Stanú sa vašim nepostrádateľným pomocníkom aj pri práci alebo v škole. Nemusíte neustále hľadať svoj smartphone po vreckách pri každom zavibrovaní, stačí iba otočiť zápästie.

Prichádzajúce notifikácie na šikovných hodinkách

Chytré hodinky patria hneď po smartfónoch medzi najobľúbenejšie príslušenstvo.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Ako smart hodinky fungujú?

Všetko je založené na všemožnej technológii Bluetooth, ktorou sa inteligentné hodinky prepoja s mobilom. Ten im potom posiela informácie z jednotlivých aplikácií a naopak prijíma dáta zo smart hodiniek.

Vďaka tomu je možné vidieť na hodinkách notifikácie prichádzajúcich správ či hovorov, môžete si vybaviť SMS, ovládať prehrávač alebo napríklad použiť inteligentné hodinky ako vzdialenú spúšť fotoaparátu.

Smart hodinky Huawei Watch 3 Pro

Patríte medzi náročných užívateľov, ktorí od svojich hodiniek vyžadujú viac, než len meranie času? Tak si zadovážte tie ‚‚smart".

Čo vedia smart hodinky?

  • Čas

    O tomto snáď netreba sa rozpisovať, stále sú to predovšetkým hodinky. Navyše majú však smart hodinky funkcie ako stopky, budík, či zistíte aktuálny čas v rôznych časových pásmach.

  • Notifikácia

    Upozornenie na udalosti, informácie o prichádzajúcej správe, hovore atď.

  • Ovládanie prehrávača

    Bez hudby už ani krok! Pre všetkých, ktorí radi počúvajú svoju obľúbenú muziku je možné prostredníctvom šikovných hodiniek ovládať hudobný prehrávač.

  • Aplikácia pre zdravý životný štýl

    Dnes už každý výrobca vkladá do svojich hodiniek najrôznejšie nástroje na monitoring a organizáciu aktivít – hodinky môžu počítať kroky a niektoré aj nadmorskú výšku atď. Súčasne tieto hodnoty vyhodnocujú a zobrazujú odporúčania zamerané na zlepšenie zdravotného štýlu.

  • Navigácia

    V ponuke sú aj pokročilé funkcie, kde nájdete napríklad nainštalované mapy a GPS.

  • Spánok a stres pod kontrolou

    Duševné zdravie dokáže zlepšiť množstvo vecí, dôležitý je kvalitný spánok a stráženie si hladiny stresu. So smart hodinkami si môžete mapovať spánkový cyklus - ako dlho a kvalitne spíte.

  • Kompletný prehľad zdravia

    Či už je to pre vás otázka zvedavosti, alebo naozaj potrebujete sledovať, či máte zdravie v norme, inteligentné hodinky vedia zaistiť nepretržitý monitoring teploty kože, srdcového tepu a dokonca aj hladiny kyslíka v krvi.

  • Hladina tuku v tele

    Niektoré hodiny vás upozornia aj na mieru nebezpečného viscerálneho tuku, množstvo svalov, vody a dokonca spočítajú aj BMI. Takže klasickú váhu, kde vám každý pozerá cez rameno, koľko vážite, môžete vyhodiť.

Smart hodinky Niceboy X-fit Watch 2

Ukážte svoj štýl pri športe, v práci alebo na rande. Zároveň majte dokonalý prehľad o svojom zdraví a aktivite.

"Vychytávky", o ktorých možno neviete

  1. GPS Lokátor pre pokojných rodičov

Smart hodinky nie sú len pre dospelých, existujú aj smart hodinky pre deti. Myslené bolo predovšetkým na ich bezpečnosť. Každý rodič bude určite pokojnejší, keď bude bezpečne vedieť, kde sa jeho dieťa pohybuje. Presne z toho dôvodu nájdete v týchto spotrebičoch zabudovaný GPS lokátor.

Ruka v ruke s ním ide aj detektor zloženia. Čo ocenia predovšetkým rodičia menších detí, ktoré rady všetko strácajú. Tento detektor je schopný vám napísať správu, že si dieťa hodinky z ruky zložilo. A najväčší šláger a vrchol bezpečnosti je hlásenie „Opustenie bezpečnej zóny“. Niektoré modely, ktoré touto funkciou disponujú, tak okamžite rodičom nahlásia, že sa ratolesť vzdialila mimo dohovoreného priestoru. Takže pre pokoj všetkých rodičov sú inteligentné hodinky pre deti skrátka ideál.

  1. Urobilo sa vám zle?

Detektor pádu je jedna z najlepších zlepšení, ktoré môžu šikovné hodinky ponúknuť. Ako to funguje? Základom je zabudovaný akcelerometer a gyroskop, ktoré dokážu zaznamenať, že ste sa pošmykli, zakopli a spadli. Na displeji sa vám okamžite objaví otázka, či nepotrebujete zavolať pomoc. Ak nereagujete a ste neaktívni, hodinky situáciu vyhodnotia a pošlú správu vopred uloženým kontaktom. Pre seniorov, alebo ľudí s horšou pohyblivosťou jasná výhra. Nájdete ich u niektorých typov Samsung Galaxy alebo hodiniek Garmin.

  1. Malý doktor neustále u vás

Pár výrobcov smart hodiniek ponúka aj sledovanie srdca cez EKG. Elektróda sa väčšinou nachádza na boku hodiniek, tu potom po priložení prsta sníma impulzy a vyhodnotí výsledky v podobe kardiodiagramu. Skrátka a dobre sa dozviete, či je váš srdcový rytmus v poriadku, alebo by ste mali radšej čo najskôr navštíviť lekára.

Prečo by ste mali svoje smartwatch rozhodne mať!

Viete, ako si niekedy hovoríte, že by bolo fajn mať tretiu ruku? Tak skoro doslova, takú predĺženú ruku vášho smartfónu, môžu pre vás predstavovať inteligentné hodinky.

Prečo by ste ich rozhodne mali mať?

Sú po ruke a na ruke

Prístup ku všetkým informáciám je teda okamžitý a bez nutnosti hľadať mobil po vreckách.

Mobil vydrží dlhšie nabitý

Pretože nie je potrebné každú prichádzajúcu notifikáciu alebo zavibrovanie kontrolovať na telefóne, nie je potrebné tak často zapínať jeho displej, čo sa priaznivo prejaví v jeho výdrži. Ste tak nepriestrelní.

Zvládnu všetko, čo smart náramky

Smart hodinky sú jasnou voľby pre všetkých, ktorí žijú aktívnym a športovým životom. Ponúkajú mnoho špecializovaných aplikácií pre zdravý životný štýl.

Sú štýlové

Tu sa netreba viac rozpisovať. Smart hodinky sa totiž skvelo hodia k športovému oblečeniu, obleku ale aj k elegantným šatám.

Prehliadnite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbov

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.