Zdravý životný štýl je stále viac trendy, a čoraz väčší počt ľudí mu venuje pozornosť. Základom zdravého životného štýlu je rozhodne spôsob nášho stravovania. Okrem typu a kvality stravy sa dnes ľudia pozerajú aj na samotný spôsob prípravy jedál. Jedným zo zdravých spôsob ako variť, je varenie na pare.
Ako funguje parná rúra?
Parný generátor premieňa vodu zo zásobníka na paru, ktorá je následne špeciálnymi ventilátormi vháňaná do rúry na pečenie. Jeden zásobník na vodu je dostačujúci pre celý proces varenia, takže nie je potrebné otváranie rúry, čo šetrí čas a energiu. Para je rovnomerne rozvádzaná po celom priestore rúry, takže vaše jedlo bude dokonale uvarené. Jedná sa o takzvanú suchú paru - nevznikajú kvapky vody ani na stenách rúry, ani na samotnom jedle. Vďaka tomu je rúra po každom varení čistá, pripravená na ďalšie varenie.
Varte zdravšie
Veľkou výhodou parnej rúry z pohľadu varenia je to, že už nemusíte na varenie používať nezdravé oleje. Mäso, ryby, zemiaky aj zelenina - všetko si zachováva prirodzenú šťavnatosť vo vnútri, zatiaľ čo na povrchu sú dokonale chrumkavé. Okrem varenia sa môže za pomoci pary v rúre na pečenie aj rozmrazovať. Ide o rovnomerný proces, pretože teplo pary obklopuje pokrm zo všetkých strán bez vytvárania horúcich miest.
Pečenie v pare zachová mäso chrumkavé na povrchu a šťavnaté vo vnútri
Množstvo funkcií
Moderné rúry na pečenie ponúkajú rôzne technologické vymoženosti, ako napríklad 4D pečenie, kedy ventilátor počas pečenia mení smer a rovnomerne rozvádza horúci vzduch alebo paru. Multifunkčná parná rúrabýva vybavená aj prednastavenými funkciami - vyberiete typ jedla, stlačíte tlačidlo a rúra si sama nastaví teplotu, dobu prípravy aj vlhkosť. Ďalšou užitočnou funkciou je pečenie vo viacerých úrovniach naraz, ktoré vám ušetrí čas pri príprave jedál. Viac o viacúrovňocom pečení si môžete prečítať v našom článku o pečení vo viacerých úrovniach.
Viacúrovňové pečenie oceníte hlavne pri príprave väčšieho množstva jedál naraz
Rúra na pečenie s parným generátorom by určite nemala chýbať v žiadnej kuchyni, kde sa príprava zdravých jedál berie vážne.