Tipy na moderné konferenčné stolíky do obývačky

Máte krásnu novú sedaciu súpravu, ale príde vám, že vašej obývačke stále niečo chýba? Správne, je to konferenčný stolík: stredobod izby, ktorý určuje atmosféru celého interiéru.

Prečítajte si tipy na moderné konferenčné stolíky do obývačky, ktoré jej dodajú nadčasovú eleganciu a tiež užitočný odkladací priestor.

Vybrať z ponuky stolíkov
konferencny stolik
konferencny stolik

Na čo je konferenčný stolík vhodný?

Konferenčný stolík je nábytok, ktorý svojou plochou dokáže pohostiť takmer ktorúkoľvek udalosť. Môžete si naň odkladať rozčítané knihy, nápoje či diaľkové ovládače, ale umiestnite tam aj občerstvenie na večierky, rodinné oslavy aj popoludňajšie posedenie s kávou.

Jeho zameranie však nie je len rýdzo praktické, konferenčný stolík taktiež funguje ako dizajnový doplnok a prostriedok pre skrášlenie vašej obývačky.

Čo je dôležité pre výber konferenčného stolíka?

  • Výška konferenčného stolíka by mala zhruba zodpovedať výške sedačky, teda cca 50 cm.
  • Mal by byť po ruke – nie je dobré, keď bráni výhľadu a musíte sa k nemu skláňať.
  • Stolík má rozmerovo zodpovedať aspoň tretine a maximálne polovici dĺžky sedačky.
  • Zvoľte stolík v dizajne, ktorý bude ladiť so zvyškom obývacej izby.
  • Rozmyslite si, či potrebujete dodatočný úložný priestor – mnoho stolíkov ním disponuje.

Typy konferenčných stolíkov

Drevené

Najobľúbenejším typom sú drevené konferenčné stolíky, ktoré svojim prírodným vzhľadom dodajú interiéru príjemnú a útulnú atmosféru. Ich pevná konštrukcia a odolné prevedenie navyše zaručia, že vám stolík bude slúži dlhé roky.

Najvyššiu kvalitu poskytnú stolíky vyrobené z masívu a najčastejšie sa stretnete so stolíkmi vyrobené z LDTD, čiže laminované drevotrieskové dosky, prípadne drevovláknité dosky s dyhou MDF. V prípade drevených stolíkov si môžete vybrať z obrovského množstva farieb a dekorov, ktoré zaručene zapadnú do vašej obývačky.

konferencny stolik

Moderný konferenčný stolík Mety z masívneho dreva dokonale zapadne do akejkoľvek miestnosti.

konferencny stolik

Sklenený konferenčný stolík Catanie svojim netradičným dizajnom dodá obývacej izbe štýl a eleganciu.

Sklenené

Sklenené konferenčné stolíky ponúkajú krásny moderný vzhľad a pôsobia veľmivzdušne a elegantne. Zvoľte sklo, ak chcete svoju obývačku obohatiť o nadčasový kúsok, ktorý zaujme na prvý pohľad. Sklenenú dosku väčšinou držia kovové nôžky, prípadne drevená podstava, ktorá stolíku dodá potrebnú stabilitu.

Nebojte sa skúšať zaujímavé modely, v našej ponuke okrem klasických hranatých či okrúhlych tvarov nájdete aj stolíky v atypických tvaroch, ktoré upútajú pozornosť každého na prvý pohľad. Okrem toho môžete zaobstarať moderné konferenčné stolíky kovové alebo kamenné, ktoré tiež môžu v kombinácii s vyššie uvedenými materiálmi predstavovať štýlový doplnok vašej domácnosti.

Na čo sa pri výbere tiež sústrediť?

Potrebujete úložný priestor?

Pokiaľ plánujete svoj konferenčný stolík používať maximálne ako odkladaciu plochu pre poháre či diaľkové ovládanie od televízie, pravdepodobne žiadny úložný priestor nebudete potrebovať.

Ak však často na pohovke čítate alebo ju využívate na prácu, určite príde vhod miesto, kam si všetky potrebnosti budete môcť odložiť. Konferenčných stolíkov, ktoré týmto priestorom disponujú, nájdete celý rad a je len na vás, či uprednostníte jednoduchou poličku, alebo rovno pár užitočných šuplíkov.

Aká veľkosť je najlepšia?

Rozmery konferenčného stolíka majú byť úmerné veľkosti vašej sedačky – určite nie väčšie! Pokiaľ máte k dispozícii len málo priestoru, zvoľte menší stolík s úložným priestorom, prípadne set stolíkov, ktoré je možné v prípade potreby do seba zasunúť. Pokiaľ s priestorom problémy nemáte, máte možnosti takmer neobmedzené.

Obdĺžnik, štvorec, alebo kruh?

Konferenčné stolíky môžete zaobstarať v mnohých rôznych tvaroch, pričom medzi tie najčastejšie a najpraktickejšie sa radí hranatý obdĺžnikový či štvorcový tvar. Ten ponúka dostatok odkladacieho priestoru a svojim tvarom je vhodný ku klasickému gauču. Okrúhly či oválny stolík zase nemá ostré hrany a môže byť priestorovo menej náročný.

konferencny stolik

Tipy na záver

  • Ak viete, že budete nábytok v obývačke často presúvať, pozrite sa po stolíku na kolieskach.
  • Nebojte sa experimentovať – konferenčný stolík vyberáme primárne podľa designu, nie pohodlia, takže môžete popustiť uzdu svojej fantázii a zvoliť netradičný kúsok, ktorý zaujme.
  • Ak často hostíte viac hostí a potrebujete veľkú plochu, ale zároveň nemáte miesto pre veľký konferenčný stolík, kúpte si rozkladacia.

Obrovský výber moderných stolíkov v OKAY

Pre najväčší výber luxusných konferenčných stolíkov navštívte web OKAY alebo jednu zo 140 kamenných predajní v Česku aj na Slovensku.

Vyberte si z veľkého množstva sklenených i drevených modelov a vďaka našim dlhodobo najnižším cenám ušetríte!

Ak sa rozhodnete pre nákup nového konferenčného stolíka v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti – ak s ním nebudete spokojní, môžete ju vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Ponúkame kompletné služby: nábytok vám privezieme s garanciou expedície do 5 dní, vynesieme do bytu, prevedieme odbornú montáž a odvezieme aj starý kus.

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.