Týchto 15 funkcií chladničky poznáte - No Frost, Fresh Zone, SmartView a ďalšie.

V súčasnosti už chladnička nie je len nádobou na chladenie potravín. Je to nenahraditeľný partner a pomocník v kuchyni. Základná funkcia chladničky je každému jasná - udržiavať potraviny v chlade, aby vydržali čo najdlhšie čerstvé. Ale prečo sa uspokojiť len s tým, keď výrobcovia moderných chladničiek ponúkajú toľko úžasných funkcií navyše? Každý výrobca ich označuje inak, takže môže byť ťažké sa v nich orientovať. Pozrime sa na niekoľko užitočných funkcií, ktoré vám uľahčia život.

Žena stojaca pri chladničke

V súčasnosti môže byť chladnička všestranným pomocníkom, ktorého nemôžete pustiť z ruky.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou LG s mrazničkou na prízemí

Multi air flow

Tento pojem označuje technológiu cirkulácie vzduchu, ktorá zabezpečuje rovnomerné prúdenie v celej chladničke. Tým sa stabilizuje teplota a vlhkosť a potraviny zostávajú dlhšie šťavnaté a čerstvé. Systém MultiAir Flow tiež chráni potraviny pred náhlymi zmenami teploty alebo vlhkosti. K cirkulácii vzduchu prispievajú prieduchy na zadnej vnútornej stene chladničky. Vzduch sa tak dostane všade, takže potraviny môžete umiestniť kamkoľvek.

Vďaka konštantnej teplote v chladničke nemusíte premýšľať, kam umiestniť potraviny.

No Frost Chladnička

Chladničky s funkciou No Frost zabraňujú tvorbe námrazy. V chladničke totiž cirkuluje vzduch, ktorý zabezpečuje rovnomernú teplotu v chladničke, čím sa znižuje aj vlhkosť. Na stenách chladničky ani na potravinách nenájdete kryštáliky ľadu. Mráz zvyšuje spotrebu energie a odmrazovanie nie je pre väčšinu z nás relaxačnou činnosťou. Táto funkcia vám určite ušetrí peniaze, čas a námahu.

No Frost kombinuje funkcie, ktoré vašim potravinám zabezpečia tú najlepšiu možnú starostlivosť.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Samsung v prízemí
Kombinovaná chladnička s mrazničkou Beko

Fresh Zone

Fresh Zone, Multifresh alebo Longfresh. Tieto pojmy majú jedno spoločné - označujú špeciálnu zásuvku, ktorá udržiava konštantnú nízku teplotu. Niekedy dokáže dokonca regulovať vlhkosť. To zaručuje, že napríklad ovocie, zelenina alebo mäso zostanú čerstvé až trikrát dlhšie ako v zóne Fresh.

Medzi ďalšie výhody chladenia SuperCool patrí eliminácia väčších výkyvov teploty pri pridávaní teplejších potravín.

Supercool

Táto pomôcka umožňuje veľmi rýchlo ochladiť alebo zmraziť potraviny. Po dostatočnom ochladení potravín sa prepne späť do normálneho režimu. To môže byť užitočné najmä vtedy, ak chcete naraz vložiť veľké množstvo potravín. Funkcia Freezecontrol vám zasa zaručí maximálne šetrné mrazenie.

Medzi ďalšie výhody chladenia SuperCool patrí eliminácia väčších výkyvov teploty pri pridávaní teplejších potravín.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Bosch s mrazničkou dole
Kombinovaná chladnička s mrazničkou Haier na prízemí

Filter proti baktériám

Môžete ho nájsť aj pod názvami PurifAir, Nano Silver, Bacteria safe system a mnohými ďalšími. Všetky však majú jedno poslanie - chrániť vaše potraviny pred baktériami. Steny sú väčšinou potiahnuté striebrom, s ktorým sa nechcú kamarátiť nielen baktérie, ale ani mikróby a plesne. Iné systémy emitujú molekuly ozónu.

S antibakteriálnym filtrom môžete zabudnúť na nepríjemné pachy.

Holiday

Jednoducho nastavte režim dovolenky pre prípad, že odídete na niekoľko dní preč. Chladnička šetrí energiu a udržiava vnútornú teplotu približne 12 °C, čo je dostatočná teplota pre trvanlivé potraviny.

Aké by to boli prázdniny, keby si neodpočinula aj vaša chladnička.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Haier
Kombinovaná chladnička s mrazničkou Gorenje na prízemí

Fast Freeze

Funkcia rýchleho zmrazenia vám umožní rýchlo schladiť nápoje alebo potraviny v mrazničke bez toho, aby ste sa museli obávať, že nádoba praskne.

Funkcia rýchleho zmrazenia vám umožní rýchlo schladiť nápoje alebo potraviny v mrazničke bez toho, aby ste sa museli obávať, že nádoba praskne.

InstaView Door-in-Door

Funkcia InstaView osvetlí vnútornú stranu dverí chladničky, keď na ne dvakrát zaklopete, takže cez priehľadnú časť dverí uvidíte, čo je vnútri. Potom môžete otvoriť malý výrez v predných dverách alebo dvojité dvere. Nemusíte tak zbytočne otvárať chladničku a vetrať ju, ak nič nechcete, a ak áno, nemusíte otvárať celé dvere chladničky.

Stačí dvakrát "zaklopať" a môžete sa pozrieť do chladničky bez toho, aby ste prišli o studený vzduch. To je InstaView.

Americká chladnička LG
Americká chladnička Beko

Dávkovač vody a ľadu

Je to veľmi obľúbená funkcia amerických chladničiek. Zvyčajne sa nachádza na prednej strane amerických chladničiek na ľavej alebo pravej strane dverí. Poskytuje ľahký prístup k chladenej vode a dostatočnú zásobu ľadu. Chladnička musí byť pripojená k prívodu vody alebo sa musí pravidelne dopĺňať zásobník vody vo vnútri chladničky.

Ešte ľahší prístup k ľadu na pitie alebo chutnej čerstvej vode.

Twin Cooling

Systém Twin Cooling pozostáva z dvoch vzájomne oddelených chladiacich okruhov, ktoré zabezpečujú optimálnu vlhkosť a teplotu vzduchu v oboch oddeleniach (mraziaca a chladiaca časť). Výhodou oddelených systémov je, že zabraňujú miešaniu vzduchu, a tým prenosu pachov z jednej potraviny na druhú.

Vďaka systému Twin Cooling si potraviny dlhšie zachovajú svoju sviežu vôňu a chuť.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Samsung na prízemí
Kombinovaná chladnička s mrazničkou Gorenje na prízemí

Ionizátor

Vytvára ideálnu mikroklímu generovaním aktívneho kyslíka alebo ozónu, ktorý neutralizuje schopnosť vírusov a baktérií množiť sa, čím predlžuje ich trvanlivosť.

Medzi ďalšie výhody chladenia SuperCool patrí eliminácia väčších výkyvov teploty pri pridávaní teplejších potravín.

View inside

Je to absolútne jedinečné. Funkcia View Inside umožňuje kedykoľvek a kdekoľvek zobraziť vnútorný obsah chladničky. Pri nakupovaní môžete zistiť, čo vám chýba, a naopak. Okrem toho chladnička automaticky označuje dátumy spotreby jednotlivých potravín a odosiela príslušné upozornenia, poznámky a nákupné zoznamy.

To, čo ste vždy chceli v komunikácii s chladničkou, je teraz realitou.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Bosch v prízemí
Americká chladnička Samsung

Family Hub

Túto špecialitu nájdete v chladničke Samsung. Na rodinnej ploche môžete zobrazovať fotografie, kresliť, pridávať nálepky alebo písať nákupný zoznam. Môžete dokonca pridať hudobný prehrávač a vychutnať si koncert priamo v kuchyni. A na takejto kuchárskej párty je na čo pozerať!

Ešte viac "miniaplikácií" môže byť predpoveď počasia, upozornenie na expiráciu potravín, zobrazenie správ a kalendár. Personalizácia je možná vďaka hlasovému asistentovi Bixby, ktorý rozpozná hlas konkrétneho člena domácnosti a zobrazí relevantné informácie práve pre neho.

Rodinná plocha na chladničke Samsung sa stane plnohodnotným členom vašej domácnosti a zároveň personalizovaným asistentom pre každého.

Adapt Tech

AdapTech zaznamenáva a učí sa, kedy chladničku otvárate najčastejšie, a potom v tomto čase zvyšuje výkon. Naopak, počas hodín, keď nie ste väčšinu času doma, sa zníži výkon a s ním aj spotreba. Senzorová technológia, ktorá "sleduje" návyky používateľa počas 7 dní a zaznamenáva obdobia, keď sa dvere chladničky denne často otvárajú, podľa toho upraví jej prevádzku. Tým sa zabráni teplotnému šoku, výkyvom teploty a predčasnému kazeniu potravín. Skrátka funkcia, ktorá pozná vaše zvyky.

AdaptTech sa úplne prispôsobí vašim zvykom pri otváraní chladničky.

Kombinovaná chladnička s mrazničkou Gorenje na prízemí
Americká chladnička LG

SmartView

Táto aplikácia v chladničke Samsung je tiež úplná bomba, pretože umožňuje zrkadliť obrazovku smartfónu alebo akéhokoľvek televízora Samsung Smart TV na chladničke bez toho, aby ste museli kupovať ďalšie softvérové rozšírenia.

Môžete zrkadliť prehrávanie televízora z obývačky do chladničky a mať všetko na dosah ruky.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.