Ako si vybrať robotický vysávač? Sprievodca výberom nového prístroja

Vysávač je nesmierne užitočným pomocníkom pri udržiavaní čistej domácnosti, ktorý má doma zrejme každý. Od jeho vynájdenia v roku 1860 už pretieklo Dunajom veľa vody a je zrejmé, že aj tento vynález modernej doby podlieha istému vývoju.

Ako si vybrať zo širokej ponuky a uľahčiť si tak údržbu domácnosti? Poradíme vám, ako si vybrať nového pomocníka do domácnosti.

Typy vysávačov: od klasických k moderným

Ponuka vysávačov je naozaj pestrá. Asi každý z nás pozná klasický vysávač, či už vreckový, alebo cyklónový. Fungujú presne tak, ako ich poznáte – strčíte do zásuvky, spustíte a vysávate, čo potrebujete. Potom ho niekde uložíte a tam čaká na ďalšie použitie. Tu hneď vidíte jeho hlavnú nevýhodu – neskladnosť, neforemnosť. Je veľký a zaberá veľa miesta.

Pokrok nám v ostatnom desaťročí priniesol nový typ vysávača, ktorý je malý, ľahko ho schováte a dokonca ani nemusíte obsluhovať.

Robotický vysávač pracuje samostatne a uľahčuje vám život

Robotický vysávač pracuje samostatne a uľahčuje vám život

Robotický vysávač uľahčuje život

Áno, ide o robotický vysávač. Vďaka robotickému vysávaču zistíte, že čisté podlahy nie sú žiadny problém. Robota stačí naprogramovať a ten sa pustí do práce aj vtedy, keď nie ste doma. Vy už prídete na hotové, teda na čistú a povysávanú podlahu. Kúpa robotického vysávača je teda splnený sen nielen pre všetkých milovníkov pohodlia, ale aj pre všetkých, ktorí vysávanie bytostne neznášajú.

Čo všetko robí robotický vysávač?

Hlavnou úlohou robotického vysávača je pravidelne vyhodnocovať čistotu domácnosti. Následne vás upozornia, že sú k dispozícii a mali by ste využiť jeho služby. Vy si potom prostredníctvom smartfónu či diaľkového ovládača nastavíte program vysávania a všetky potrebné detaily. Vysávač sa potom postará o všetko ostatné. Obsahuje množstvo senzorov, ktorými sníma okolie a vďaka ktorým nenaráža do nábytku či do schodov. Po odvedenej práci sa vysávač vráti do dokovacej stanice, kde si dobije baterky a poslušne čaká na ďalší vysávací cyklus.

Na čo si dať pozor pri vysávaní robotickým vysávačom?

Fungovanie robotického vysávača sa líši, preto musíte pri jeho používaní zobrať do úvahy nasledujúce fakty. Ak máte doma koberec s dlhým vlasom, vyberajte z typov s vyšším sacím výkonom. Robotické vysávače totiž majú metličky, ktorými nečistoty nahrnú na kopu a až potom ich vysajú. Vďaka rotačným kefkým a vyššiemu výkonu sa vysávač dostane aj k nečistotám, ktoré sa nachádzajú medzi vlasmi koberca.

Podlahy nerobia žiaden problém. Existujú robotické vysávače s mopom, ktoré podlahu najprv pozametajú a potom ju tiež umyjú.

Ako sme spomínali, vysávače sa pohybujú na základe zabudovaných senzorov, vďaka ktorým nenaráža do stien, nespadne zo schodov, vyhýba sa prekážkam, či nezamotá sa do káblov. Odporúčame vám preto vybrať vysávač s navigáciou. Navigácia pomôže vysávaču pohybovať sa po podlahe systematicky a fungovať oveľa efektívnejšie. Vďaka navigácii si vysávač zapamätá, kde už upratoval, a venuje sa tak iným miestam.

Robotický vysávač Niceboy ION Charles i3 Black

Robotický vysávač Niceboy ION Charles i3 Black

Vyberte si z našej širokej ponuky

Pozrite si našu ponuku robotických vysávačov a vyberte si ten svoj. Naši spokojní zákazníci si za prvé tri mesiace tohto roka vyberali hlavne spomedzi značiek Severin, TeslaNiceboy, ktoré vám navyše exkluzívne ponúkame so zľavou. Ponuku však máme skutočne širokú a rozhodne si z nej vyberiete.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.