Prichádza vlajkový rad Xiaomi 13. Čo už o ňom vieme?

Milovníci špičkových telefónov sa môžu tešiť na najnovšie nadupané prírastky do rodiny Xiaomi. Už 26. 2. o 17:00 majú byť na veľtrhu MWC v Barcelone predstavené modely Xiaomi 13 Lite, Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro a vyzerá to, že sa máme naozaj na čo tešiť. Modely Xiaomi 13 a 13 Pro boli predstavené pre čínsky trh už 11. decembra a dá sa predpokladať, že verzie pre globálny trh budú v základe podobné.

OKAY Tip: Potrebujete nový mobilný telefón? Prečítajte si na našom blogu, ako vybrať mobilný telefón, a získajte užitočné rady.

Xiaomi 13 Lite – dostupný krásavec

Xiaomi 13 Lite má byť rovnako ako jeho predchodca telefónom, ktorý ponúkne vysoký výkon a veľké množstvo vychytávok za veľmi príjemnú cenu. Okrem toho bude tiež krásne vyzerať: špekuluje sa, že okrem klasickej čiernej varianty si budeme môcť telefón zaobstarať aj v štýlovom ružovom a modrom prevedení.

Úžasné fotky by mal sprostredkovať 50 Mpx fotoaparát s hlavným senzorom Sony IMX766 v kombinácii s 20 Mpx ultraširokým snímačom a 2 Mpx makro kamerou. Parádny výkon má zaobstarať úplne nový čipset Snapdragon 7 Gen 1 doplnený RAM s kapacitou až 12 GB a až 256 GB vnútornou pamäťou. Čo sa týka displeja, vyzerá to, že sa môžeme tešiť na 6,55 palcový AMOLED panel disponujúci 120 Hz obnovovacou frekvenciou s jemne zakrivenými okrajmi, ktorý sa zvládne rozžiariť až na 1000 nitov. O slušnú výdrž sa má postarať batéria s kapacitou 4 500 mAh s podporou ultrarýchleho 67 W nabíjania.

Xiaomi 13 a 13 Pro ponúknu dokonalý fotoaparát aj vodeodolnosť

Hlavné dva telefóny Xiaomi 13 a Xiaomi 13 Pro sa bezpochyby budú radiť medzi to najlepšie, čo na trhu pôjde zohnať. Dizajnovo krásne mobilné telefóny majú obaja ponúknuť luxusný vzhľad i prevedenie a dostupnosť v modrej, čiernej, bielej i zelenej farbe.

Profesionálny fotoaparát nemeckej kvality

Čo sa týka fotoaparátu, opäť môžeme očakávať kooperáciu Xiaomi s nemeckým výrobcom Leica. Zostavy fotoaparátov sa medzi sebou mierne líšia: model 13 Pro má byť vybavený trojitým fotoaparátom, pričom každý z nich má disponovať 50 Mpx snímačom: hlavný snímač je 1 palcový typu IMX989 s premenlivou clonou a doplní ho a ultraširokouhlý foťák a teleobjektív s technológiou plávajúcej šošovky.

Xiaomi 13 bude mať fotoaparát rozvrhnutý rovnako, len rozlíšenie má byť o niečo nižšie. Video budete môcť urobiť v rozlíšení až 8K s 24 snímkami za sekundu a fotoaparáty sa majú pýšiť celým radom funkcií, ako je vyššia farebnosť a detailnosť snímok či optická stabilizácia.

Úžasný výkon a konečne aj vodeodolnosť

U oboch telefónov je možné očakávať špičkový výkon, ktorý zariadi procesor Snapdragon 8 Gen 2 radiaci sa k absolútnej špičke na trhu. Vybrať si budete môcť z 8, alebo 12 GB RAM a využiť budete môcť až 512 GB vnútorné úložisko. Zaiste vás poteší aj dlho očakávaná novinka, ktorú Xiaomi dodnes skôr zanedbávalo, v podobe krytia IP68, ktoré zaručuje vodeodolnosť aj vodotesnosť.

Displej hrá hlavnú úlohu

Model Xiaomi 13 má disponovať displejom o veľkosti 6,36" a Xiaomi 13 o niečo väčším 6,73" displejom, pričom oba sú FULL HD+ AMOLED s jemnosťou 414 ppi a 120Hz obnovovacou frekvenciou. Práve obrazovka má byť jedným z hlavných ťahákov nového radu Xiaomi 13, a to predovšetkým vďaka neskutočne vysokej svietivosti: maximálna jasnosť až 1 900 nitov je o 800 nitov vyššia, než tomu bolo u ich predchodcov. Poteší tiež pomer displeja voči telu, ktorý by mal byť úžasných 93,3% vďaka extrémne úzkym rámčekom.

Už ste si vybrali svojho favorita?
Predobjednávky všetkých modelov na OKAY štartujú už 27. 2., tak si to nenechajte ujsť!


Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Martin Sluka

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.