Prečo si vybrať sedaciu súpravu na každodenné spanie v OKAY?

Pokiaľ bývate v malom byte či garsónke, iste pri výbave interiéru hráte o každý centimeter. Spojiť obývačku so spálňou môže byť fajn spôsob ako v takom priestore trochu miesta ušetriť. Rozkladacia sedačka na denné spanie je multifunkčný kus nábytku, ktorý sa skvele hodí presne do takých minimalistických domácností.

Prečítajte si náš článok a dozviete sa, ako vybrať správny model sedacej súpravy na každodenné spanie, ktorý vám bude dlho slúžiť a zvýši kvalitu vášho spánku.

Prezrieť ponuku rozkladacích sedačiek
Sedací súprava na každodenné spanie

Rozkladací gauč ako náhrada za posteľ?

Všetci vieme, že kvalitný spánok je pre naše zdravie a celkovú pohodu kľúčový. Na trhu nájdete mnoho lacných pohoviek, ktoré sú ale určené len na občasné prespanie. Na každodenné spanie rozhodne lacné rozkladacie sedačky ideálne nie sú. Pokiaľ sa rozhodnete spať na gauči každú noc, bude potrebné si priplatiť, aby ste mali záruku, že každú noc dostanete kvalitný spánok a minimalizujete riziko zdravotných problémov.

Sedací súprava na každodenné spanie

Pred výberom nezabudnite zvážiť

Veľkosť

Pokiaľ budú na rozkladacej sedacej súprave spať partneri, odporúča sa, aby každý z nich mal pre seba najlepšie 90 cm šírky. Pre pohodlný spánok dvoch osôb je ideálna šírka spacieho priestoru 180 cm. V prípade, že nie je iná možnosť, môže byť postačujúce aj 80 cm pre jednu osobu(celkom teda 160 cm). Pre dočasné situácie alebo zamilované páry, ktorí sa radi túlia, je možné zvoliť aj 140 cm. Dôležité je nájsť dostatočný komfort a pohodlie.

Váhu

Ak sa chcete zamerať na kvalitu matraca, držte sa jednoduchého pravidla – čím ťažšie, tým kvalitnejšie. Kvalita peny sa udáva v kg/m3 a pena v sedačke by mala mať minimálne 30 kg/m3. Len lacnejšie sedačky obsahujú penu s nízkou hustotou a gramážou do 25 kg/m³.

Kvalitu matrac

Sedacia súprava s kvalitným matracom je investícia, na ktorej by ste rozhodne nemali šetriť. Kvalitný matrac nielenže zaručí pohodlný a nerušený spánok, ale tiež dlhodobo prispieva k zdraviu vášho tela a chrbta.

Sedací súprava na každodenné spanie

OKAY Tip: Vybrať správny matrac je oriešok, venovali sme tomu celý článok. Mrknúť naň môžete tu

Typ matrac

Pokiaľ hľadáte rozkladaciu pohovku pre každodenné spanie, poobzerajte sa výhradne po tých s integrovaným matracom. Aké matrace môžete na trhu nájsť?

matrac
  • Penové matrace sú dnes veľmi populárne a obľúbené. Vyrábajú sa z polyuretánovej peny (PUR peny), studenej peny (HR peny) alebo lenivej peny (pamäťovej peny). Každý typ penového matraca má svoje vlastnosti a ponúka rôznu úroveň pohodlia a podpory.
  • Sendvičové matrace kombinujú rôzne materiály, napríklad peny s kokosovým vláknom alebo latexom. Tento typ matraca poskytuje vyváženú kombináciu komfortu a podpory.
  • Existujú aj matrace vyrobené z prírodných materiálov, ako je bio pena, kokosové vlákno, konské vlásie alebo pohánka. Tieto matrace ponúkajú prírodnú a ekologickú alternatívu s dobrými vlastnosťami pre pohodlný spánok.
  • Pružinové matraceponúkajú vysoký komfort, dlhú životnosť a dobrú priedušnosť. Prispôsobujú sa tvaru tela a delia sa na klasické pružinové matrace, taštičkové pružinové matrace a mikrotaštičkové pružinové matrace.

Typ rozloženia

Rozkladacie sedacie súpravy sa odlišujú spôsobom, akým ich možno rozložiť a zložiť. Je dôležité, aby bolo ich rozkladanie veľmi jednoduché, najmä pri častom používaní. Ideálne by mala byť schopná to zvládnuť jedna osoba. Medzi najčastejšie typy rozkladov patria:

Rozklad s celistvým matracom

Rozklad s celistvou matrací je nejvhodnějším typem pro každodenní spaní. Matrace je skrytá uvnitř sedačky a jednoduše se jedním pohybem vytáhne vpřed.

Kúpiť
Sedací súprava na každodenné spanie
Rozklad s dvoma matracmi na sebe

Tento princíp funguje rovnako ako predchádzajúci, s tým rozdielom, že ide o dvojlôžko. V nevyklopenom stave sú matrace pripevnené k sebe a premena z klasickej sedacej súpravy na priestranné lôžko je veľmi jednoduchá a zvládnete ju behom okamihu. Tento typ rozkladu je síce najdrahší, ale zároveň ponúka najvyššiu kvalitu.

Kúpiť
Sedací súprava na každodenné spanie
Rozklad pomocou vysúvacej zásuvky

Tento typ má matrac ukrytý v zásuvke pod sedacou časťou vo výsuvnom šuplíku, ktorý sa po vytiahnutí zdvihne ťahaním za madlo. Spravidla tieto sedačky nie sú vhodné na každodenné spanie.

Kúpiť
tablet
Click Clack

Ide o najjednoduchší spôsob rozloženia. Stačí jednoducho sklopiť opornú časť sedačky a počas dvoch pohybov sa sedačka premení na základné lôžko. Tieto sedačky sú vhodné na príležitostné prespanie, ale na každodenné použitie vzhľadom na to, že nemajú vlastný matrac, vhodné nie sú

Kúpiť
Sedací súprava
Sedací súprava
Belgický spôsob rozkladu

Tento typ zahŕňa kovové ležadlo pokryté tenkým matracom, ktoré stačí vytiahnuť a rozložiť. Belgická metóda nie je vhodná pre veľké matrace, preto sú lehátka s týmto typom skladania nevhodné na každodenné používanie.

Rozklad pomocí sklopných zad

V prípade rozkladacej pohovky s polohovateľnými sedadlami stačí posunúť sedadlovú časť a potom sklopiť operadlo. Tento systém je o niečo zložitejší, pretože pred rozložením musíme pohovku odsunúť od steny. Keďže pohovky s týmto typom rozkladania nemajú vlastný matrac, nemožno ich odporúčať na každodenné spanie.

Kúpiť

Najväčší výber nábytku v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných sedacích súprav na každodenné spanie navštívte náš e-shop.

Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte! Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiťdo 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.