Poznáš nové symboly vo vysielaní slovenských TV?

Slovenské televízie nedávno zaviedli inovatívny systém označovania obsahu v televíznych programoch a upútavkách, ktorý slúži na lepšiu informovanosť divákov. Nové symboly boli navrhnuté s cieľom poskytnúť divákom jednoduchý a rýchly spôsob orientácie v obsahu programov a jeho vhodnosti pre rôzne vekové skupiny.

Vybrať z ponuky televízorov
unnamed.jpg__PID:f07fc083-6ea6-400d-9762-028cd9cf3b3e

Zdroj: zive.aktuality.sk

Nový systém označovania

Generálny riaditeľ TV Markíza, Peter Gažík, zdôraznil dôležitosť nového systému označovania obsahu televíznych programov. Okrem štandardného vekového odporúčania budú televízie zobrazovať aj symboly, ktoré informujú divákov o kategórii obsahu. Tieto symboly môžu byť vyjadrené slovami, písmenami alebo piktogramami a zahŕňajú témy ako násilie (N), diskriminácia (D), strach (S), závislosť (Z), sex (X), vulgarizmy (V) a nahota (H).

Implementácia nového systému

Asociácia televíznych vysielateľov Slovenska oznámila, že označovanie obsahu bude zobrazené na začiatku televízneho programu alebo v elektronickom programovom sprievodcovi. V prípade upútavky budú symboly zobrazené v primeranom čase počas jej vysielania. Tieto povinnosti majú nadobúdajú platnosť od 1. júla 2024 aj v katalógu programov streamovacích služieb prevádzkovaných zo Slovenska. Globálne videoslužby, ktoré nie sú prevádzkované zo Slovenska, nie sú do tohto systému zahrnuté.

Nový systém označovania obsahu v slovenských televíziách predstavuje významný krok smerom k zlepšeniu informovanosti a orientácii divákov. Jednotné a zrozumiteľné symboly umožnia divákom lepšie posúdiť vhodnosť obsahu pre seba alebo ich rodiny, čo prispieva k zdravšiemu mediálnemu prostrediu a ochrane najmä mladších divákov.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Ondrejka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.