Nevyhnutná elektronika pre moderného cestovateľa

Elektronické vychytávky sú neoddeliteľnou súčasťou našich životov. Bežný deň či už doma alebo na dovolenke si len horúco ťažko dokážeme predstaviť bez nejakého šikovného zariadenia.

V tomto článku sa pozrieme na potrebnú elektroniku pre moderného cestovateľa a dáme vám tipy na konkrétne kúsky, ktoré si so sebou na dovolenku pribaliť.

Vybrať z ponuky Elektra
cestovatel
smartfon

1. Smartfón

Smartfón je základná výbava každého moderného cestovateľa. V súčasnosti už je to neodmysliteľná súčasť nášho bežného života. A práve pri cestovaní je mobilný telefón nevyhnutný. Už napríklad preto, že vo chvíli, keď sa niečo stane, si vďaka nemu môžeme privolať pomoc.

So smartfónom môžeme byť na svojich cestách stále online, komunikovať s blízkymi a tiež zhotovovať fotografie a videá. Navyše môžeme smartfón pred cestou vybaviť rôznymi užitočnými aplikáciami, ktoré nám dokážu cestovanie výrazne uľahčiť.

Mobil v lietadle

Pred cestovaním lietadlom je dôležité skontrolovať pravidlá svojej leteckej spoločnosti ohľadom používania mobilných telefónov.

Spravidla by ste počas letu mali mať mobilný telefón vypnutý alebo nastavený na letecký režim.

Čo je letecký režim

Namiesto toho, aby ste svoj telefón kompletne vypli, môžete na palube lietadla využiť letecký režim.

Prepnutím do leteckého režimu deaktivujete všetky funkcie bezdrôtového prenosu, ktoré by mohli narušovať let. Stále sa ale môžete pripojiť k wi-fi alebo spárovať smartfón s bezdrôtovými slúchadlami.

Chcem smartfón

2. Powerbanka

Powerbanka slúži ako prenosný zdroj energie na dobíjanie smartfónu, tabletu, Bluetooth slúchadiel a ďalších. Aby ste mali počas dovolenky energiu pre svoju elektroniku vždy pri sebe, odporúčame cestovať s powerbankou Xiaomi.

Sú to ultra kompaktné a ľahké powerbanky s kapacitou 10 000 mAh a výkonom 22,5 W. Umožňujú dobíjanie až troch zariadení súčasne pomocou 1x USB-C portu a 2x USB-A portov a sú vybavené viacnásobnou ochranou pre maximálnu bezpečnosť, ako je ochrana proti prebitiu, vysokej teplote a skratu.

Dôležité je aj to, že tieto powerbanky spĺňajú medzinárodné letecké normy, čo znamená, že ich môžete bezpečne prepravovať v lietadle.

Powerbanka do lietadla

Pri cestovaní lietadlom je nutné si zistiť, či je na palube lietadla powerbanka povolená a aké sú prípadne obmedzenia a či je možné ju prevážať v príručnej batožine alebo ju možno mať iba v odbavenej batožine pod palubou.

Chcem powerbanku
powerbanka
tablet

3. Tablet

Tabletje ideálny pre surfovanie na internete, čítanie časopisov, webových článkov či prezeranie máp a turistických sprievodcov. A pokiaľ do neho nezabudnete nahrať obľúbené rozprávky svojich ratolestí, stáva sa skvelým spoločníkom na zabavenie detí počas dlhých letov.

Tablet Samsung Galaxy Tab S8 je ideálny spoločník na cestovanie. Je ľahký a kompaktný. Má rozšírenú ochranu s rámčekom Armor Aluminium, ktorá zaisťuje odolnosť proti pádom, nárazom, oderom a škrabancom. Vďaka tomu si môžete byť istí, že sa počas dlhých ciest nerozbije.

Chcem tablet

4. Elektronická kniha

Pre milovníkov čítania je nepostrádateľnou voľbou na cesty elektronická čítačka kníh. Do jediného zariadenia si so sebou zbalíte celú knižnicu a svoje obľúbené knihy z nej môžete čítať kedykoľvek a kdekoľvek.

Amazon Kindle Paperwhite 5 je medzi cestovateľmi najobľúbenejšia čítačka kníh. Je tenká, ľahká a ideálna na čítanie v dopravných prostriedkoch, na dovolenke v horách, pri mori alebo v parku. Amazon Kindle Paperwhite 5 má o 20 % rýchlejšie otáčanie stránok ako predchádzajúce modely a výdrž batérie dosahuje až 10 týždňov.

Veľký 6,8" displej s tenkými rámčekmi vás pri čítaní pohltí a vďaka nastaviteľnému teplému svetlu vás z neho nebudú bolieť oči. Displej bez odleskov a zapustená predná strana zaisťujú príjemné čítanie aj na priamom slnku.

Vďaka vodotesnému krytiu IPX8 môžete Amazon Kindle Paperwhite 5 používať aj za dažďa alebo v bazéne a ak vám vypadne z ruky, vydrží ponorenie do hĺbky 2 metrov.

Chcem čítačku kníh
čítačka kníh
nintendo switch

5. Nintendo Switch

Pokiaľ pred čítaním uprednostňujete hranie hier, môžete si so sebou zabaliť prenosnú konzolu.

Nintendo Switch Lite je perfektný spoločník na cesty. Je ľahký, kompaktný a ľahko sa zmestí do batohu. Hrajte svoje obľúbené hry kdekoľvek, napríklad počas dlhých letov alebo pri čakaní na letiskách.

Chcem Nintendo Switch
Bluetooth slúchadlá

6. Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačením hluku

Bluetooth slúchadlá s aktívnym potlačením hluku redukujú nežiaduce ruchy okolitého prostredia.

Slúchadlá Samsung Galaxy Buds 2 Pro sú vďaka svojmu aktívnemu potlačeniu hluku, pohodlnému noseniu a dlhej výdrži batérie obľúbeným doplnkom všetkých moderných cestovateľov. Sú ľahké a majú tri veľkosti špuntov, takže sa prispôsobia každému užívateľovi.

Dokážu potlačiť až 98% zvukov z okolia, čo vám garantuje nerušené počúvanie. Batéria im vydrží až 5 hodín nepretržitého prehrávania a akonáhle sa vám vybije, jednoducho ich dobijete z dobíjacieho puzdra, kde získate až 18 hodín počúvania navyše.

Chcem bluetooth slúchadlá

Čo nesmie do lietadla

Existuje niekoľko predmetov, ktoré si do príručnej batožiny brať nesmiete. Štandardne medzi ne patria zbrane, výbušniny, nebezpečné chemikálie a ostré predmety. Pred cestou si starostlivo skontrolujte zoznam zakázaných predmetov leteckej spoločnosti, s ktorou cestujete a uistite sa, že je vaša príručná batožina s ich pravidlami v súlade.

Bezpečnostné predpisy pre elektroniku v lietadle

Zvláštne letecké predpisy platia pre všetky zariadenia, ktoré v sebe ukrývajú Li-ion (lítium-iónovú) batériu. Môžu sa však líšiť v závislosti od leteckej spoločnosti a destinácie. Je preto dôležité počúvať pokyny posádky a dodržiavať predpisy. Na palube je obvykle povolené používať mobilné telefóny, tablety a notebooky v leteckom režime.

Čo ďalej nebrať do lietadla

Okrem niektorej elektroniky, zbraniam a výbušným látkam existuje aj ďalší zoznam vecí, ktoré by ste v lietadle nemali v žiadnom prípade prevážať. Patria tam napríklad kvapaliny presahujúce určitý objem, drogy, rôzne nelegálne predmety atď.

cestovatelka

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber elektra navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.