OKAY radca: Ako usporiadať šatníkovú skriňu?

Stáva sa vám často, že stojíte pred svojou skriňou a neviete, čo si vziať na seba? Nemusí to byť len vašou nerozhodnosťou, ale jednoducho tým, že nie je dobre organizovaná a nevidíte na prvú dobrú, čo všetko sa v nej vlastne skrýva.

Prečítajte si radcu OKAY, ako usporiadať šatníkovú skriňu, aby ste v nej už nemuseli nič hľadať a všetko bolo pekne po ruke.

Vybrať z ponuky šatníkových skríň
Ako usporiadať šatníkovú skriňu?
šatníková skriňa

Čo je potrebné pre poriadok v skrini?

  • Dobre zvolená šatníková skriňa
  • Dôkladné upratovanie
  • Rozdelenie políc do kategórií
  • Organizácia ramienok
  • Organizéry do políc a zásuviek

Bez kvalitnej skrine to nepôjde

Ešte než sa pustíte do veľkého upratovania a organizácie, je nutné sa zamyslieť, či vám vaša súčasná skriňa vyhovuje a dokáže vyhovieť vašim potrebám. Vhodne zvolená šatníková skriňa, ktorá spĺňa všetky vaše požiadavky, je totiž základ úspechu.

Ak teda potrebujete nový kus nábytku, môžete zvoliť klasickú skriňu s pántovým ovládaním, ktorá sa hodí do väčších priestorov, alebo naopak skriňa s posuvnými dverami, ktorá skvele zapadne do menších izieb - napríklad do spálne. Ďalším variantom môže byť rohová skriňa, ktorá dobre zužitkuje každý kút vášho bytu.

šatníková skriňa

Začnite poriadnym upratovaním

Než začnete organizovať svoju šatníkovú skriňu, je dôležité ju najskôr vyprázdniť a dôkladne vyčistiť. Vytiahnite všetko oblečenie von, aby ste videli, koľko ho vlastne máte, a určite nájdete hneď niekoľko kúskov, ktoré radi nosíte, ale už ste zabudli, že ich vlastníte. Všetko oblečenie roztrieďte a buďte nemilosrdní: oddeľte všetko, čo je poškodené alebo ste to už dlhú dobu nemali na sebe.

Pokiaľ nemáte k dispozícii veľké množstvo priestoru, vytrieďte aj sezónne oblečenie a uložte ho niekam, kde nebude prekážať. Dodatočný úložný priestor poskytnú aj praktické nadstavce na skriňu.

šatníková skriňa

Rozdeľte si oblečenie do kategórií

Ďalším krokom je rozdeliť oblečenie do kategórií podľa druhov oblečenia. Pre vnútorné usporiadanie šatníkovej skrine môžete zdokonaliť tým, že si vyhradíte napríklad jednu policu pre tričká, druhú pre košele a tretiu pre svetre. Vďaka tomu budete mať väčší prehľad a ľahšie nájdete, čo potrebujete.

Pokiaľ máte väčšie množstvo oblečenia a dostatok úložného priestoru, môžete si aj tieto kategórie ďalej rozdeliť, napr. na tričká s krátkym a dlhým rukávom a tielka. Oblečenie, ktoré používate najčastejšie, uložte do poličky v úrovni oči a pod to ukladajte veci od viacerých používaných po tie menej využívané.

Všeobecne odporúčame menej používané veci ako topánky či kabelky ukladať do spodku skrine, pričom je dôležité mať oddelené domáce a vonkajšie oblečenie.

Aj ramienka majú byť usporiadané

Každá skriňa disponuje aj ramienkovým priestorom, vhodným na ukladanie napr. košieľ a šiat, a aj ten je možné mať prehľadne usporiadaný. Ponúka sa možnosť zavesiť ich postupne podľa kategórií – začať tak môžete zase napríklad oblečením bez rukávov, s krátkym rukávom, dlhým rukávom, potom svetre a mikiny, bundy a ďalej podľa vlastného uváženia. Jednotlivé kategórie si môžete ešte pre krajší vzhľad rozdeliť po farbách. Tyč na ramienka by ste mali mať v úrovni očí, aby ste všetko oblečenie pohodlne videli.

šatníková skriňa

Organizéry odvedú veľký kus práce

Každú roztriedenú kategóriu môžete ešte ďalej segmentovať pomocou praktických organizérov do políc a zásuviek. Do poličiek môžete vložiť aj rôzne úložné boxy, ktoré potom naplníte špecifickými druhmi oblečenia. Okrem toho si môžete zaobstarať aj praktické kontajnery do skrine, ktoré vám poskytnú ďalšie užitočné členenie horizontálneho priestoru v skrini.

Chcete ušetriť miesto v skrini? Skladajte oblečenie na stojato!

Ak chcete ušetriť priestor aj skrášli vnútro skrine, môžete skúsiť nový spôsob, ako skladať oblečenie, ktorý predstavila japonská upratovacia guru Marie Kondo.

Trik spočíva v tom, že kúsky oblečenia ukladáte klasicky, ako ste zvyknutí, ale na stojato. Zložené oblečenie potom uložíte vedľa seba ideálne do organizéra či boxu, čo vám dá skvelý prehľad o tom, čo máte, a navyše budete môcť oblečenie vyťahovať bez rozhodenia kusov okolo.

Komfortný nákup šatníkovej skrine v OKAY

V OKAY nájdete obrovský výber rôznych typov šatníkových skríň vrátane praktického príslušenstva.

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup novej skrine u nás, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti – ak s ňou nebudete spokojní, môžete ju vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo. Okrem toho ponúkame kompletnú ponuku služieb: expedícia do 5 pracovných dní a dopravu až k vám domov vrátane vynášky a montáže. Poskytujeme tiež kompletný servis: máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za trvalo najnižšie ceny.

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.