Najlepšia americká chladnička pre moderné domácnosti

Poriadna chladnička je stredobodom každej domácnosti. Americké chladničky sú symbolom luxusu a komfortu v modernej domácnosti. Vďaka svojim zaujímavým dizajnom a širokej škále funkcií sú populárne voľbu medzi spotrebiteľmi. Americké chladničky sú výkonnejšie ako klasické chladničky a znateľne uľahčujú skladovanie potravín.

V tomto článku sa pozrieme na najlepšie americké chladničky a poradíme vám na čo sa pri výbere správneho modelu zamerať.

 Prezrieť ponuku amerických chladničiek
americka chladnicka

Najlepšia americká chladnička

Než sa ponoríme do podrobností, predstavme si najskôr niekoľko najúspešnejších výrobcov amerických chladničiek na trhu. Náš výber vychádza jednak z obľúbenosti na našom e-shopu Okay.sk, zo zákazníckych referencií, ale zamerali sme sa aj na výkon a chladiace schopnosti jednotlivých modelov, ich inteligentné funkcie a energetickú náročnosť. Tu je zoznam najlepších výrobcov amerických chladničiek:

americka chladnicka

Americké chladničky LG: LG ponúka širokú škálu amerických chladničiek s rôznymi funkciami a dizajnom. Svoje produkty často vybavujú pokročilými funkciami a smart technológiami umožňujúcimi napríklad diaľkové ovládanie cez mobilnú aplikáciu.

LG chladničky sa vyznačujú moderným a elegantným dizajnom, ktorý sa hodí do všetkých typov interiérov. Americké chladničky LG sa kvôli svojim pokročilým funkciám a dizajnovým prvkom obvykle pohybujú v strednej až vyššej cenovej kategórii.

Chcem chladničku LG

Americké chladničky Bosch: Elektronické spotrebiče od firmy Bosch sú známe svojou kvalitou, spoľahlivosťou a inováciami. To uplatňuje aj na svojich amerických chladničkách.

Americké chladničky Bosch ponúkajú napríklad technológiu VitaFresh Pro, pre dlhšie uchovanie čerstvosti potravín, Home Connect pre diaľkové ovládanie zo smartfónu, varioZone pre flexibilné nastavenie priestoru alebo NoFrost pre automatizované odmrazovanie.

Ceny amerických chladničiek Bosch sa obvykle pohybujú v strednej až vyššej cenovej hladine, čo je odrazom ich kvality a dôrazom na pokročilé funkcie.

Chcem chladničku Bosch
americka chladnicka
americka chladnicka

Americké chladničky Whirlpool: Značka Whirlpool je všeobecne známa pre spoľahlivosť a kvalitu svojich produktov. Navyše sa neboja na trh prinášať svoje vlastné inovatívne technológie. Americké chladničky Whirlpool tak disponujú jedinečnými funkciami ako FreshCare+ pre uchovanie čerstvosti potravín, 6th Sense technológia pre optimalizáciu výkonu chladničky, alebo LED osvetlenie pre lepšiu prehľadnosť.

Chcem chladničku Whirpool

Americké chladničky Hisense: Chladničky Hisense ponúkajú dobrý pomer cena/výkon. Nájdeme u nich všetky základné funkcie, ako je rozdelená chladiaca zóna či viacúčelový priestor na ukladanie potravín.

Chladničky od Hisense majú obvykle jednoduchý a praktický dizajn, ktorý sa hodí do rôznych domácností. Americké chladničky Hisense sú atraktívne pre zákazníkov, ktorí hľadajú cenovo dostupnú americkú chladničku a nepotrebujú ďalšie múdre funkcie a technológie.

Chcem chladničku Hisense
americka chladnicka
americka chladnicka

Americké chladničky Gorenje: Gorenje ponúka širokú škálu amerických chladničiek so zaujímavými funkciami, ako je systém IonAir na udržanie čerstvosti potravín, HomeMade zóna pre optimálne podmienky uchovávania potravín, alebo NoFrost technológie pre automatizované odmrazovanie.

Často sú ich chladničky pôsobivo designovo riešené so znateľným dôrazom na ergonómiu celku. Ceny amerických chladničiek Gorenje sa obvykle pohybujú v maximálne strednej cenovej hladine a sú tak dobrou voľbou pre menej náročné domácnosti.

Chcem chladničku Gorenje

Druhy amerických chladničiek

americka chladnicka

Biele
americké chladničky

Biele americké chladničky môžu pripomínať klasické chladničky, ktoré sú bežné prakticky v každej domácnosti. Biela farba sa hodí do akéhokoľvek interiéru a navyše zväčšuje pocit priestrannosti vašej kuchyne.

Prezrieť ponuku
americka chladnicka

Čierne
americké chladničky

Čierne americké chladničky sú obľúbené po celom svete. Skvele ladí s čierno bielymi alebo šedými interiérmi.

Prezrieť ponuku
americka chladnicka

Nerezové
americké chladničky

Nerezové americké chladničky sú synonymom elegancie a štýlu. Perfektne sa hodí do moderných domácností aj veľkých profesionálnych kuchýň. Na nerezových povrchoch nie sú vidieť odtlačky prstov a dajú sa ľahko udržiavať.

Prezrieť ponuku

Americké chladničky podľa počtu dverí

americka chladnicka

Dvojdverové
americké chladničky:

Dvojdverové americké chladničky majú dve veľké dvere, ktoré slúžia ako oddelenie medzi mraziacou a chladiacou sekciou. Horné dvierka obvykle vedú do chladiacej sekcie a dolné dvierka otvárajú mraziaci oddiel. Tento typ chladničky ponúka dostatok priestoru na uchovanie potravín a často zahŕňa rôzne police, zásuvky a dverové priehradky na organizáciu potravín.

Prezrieť ponuku
americka chladnicka

Trojdverové
americké chladničky:

Trojdverové americké chladničky majú tri dvere, ktoré rozdeľujú priestor na chladiacu a mraziacu sekciu a priestor na uchovanie čerstvých potravín, ako sú ovocie a zelenina, alebo na špeciálne účely, ako je napríklad vinotéka. Trojdverové americké chladničky ponúkajú rozsiahlejšiu organizáciu priestoru a umožňujú ľahký prístup k rôznym častiam.chladničky.

Prezrieť ponuku
americka chladnicka

Štvordverové
americké chladničky:

Štvordverové americké chladničky majú štyri dvere a obvykle majú podobné usporiadanie ako trojdverové chladničky, s ešte jednou samostatnou sekciou navyše. Štvordverové americké chladničky umožňujú lepšie možnosti oddelenia rôznych typov potravín, ako sú mäso, zelenina, ovocie alebo nápoje.

Prezrieť ponuku

Výber najlepšej americkej chladničky

Pri výbere najlepšej americkej chladničky do vašej domácnosti je potrebné brať do úvahy niekoľko faktorov. Poďme sa na tie kľúčové pozrieť zblízka.

Kritériá pre výber najlepšej americkej chladničky:

  • Rozmery: Chladnička sa vám v prvom rade musí na zvolené miesto zmestiť. Ak plánujete svoju americkú chladničku umiestniť napríklad do kuchyne, venujte nejaký čas starostlivému premeraniu priestoru. Nie je nič horšie, než keď zistíme, že nový spotrebič na vybrané miesto nepasuje.
  • Hlučnosť: Hladina hlučnosti, ktorú budete schopní u svojej americkej chladničky tolerovať, sa odvíja od jej umiestnenia. Pokiaľ nájde svoje miesto v priestrannej, rušnej kuchyni, môže byť pokojne hlučnejšia. Pokiaľ ju kupujete skôr do menšieho bytu, uprednostnite radšej nižšiu decibelovú hladinu.
  • Vlastnosti: Ujasnite si, aké funkcie a technológie od svojej americkej chladničky naozaj potrebujete. Napríklad dispenzér vody využije snáď každá domácnosť, možnosť pripojenia na Wi-Fi a spárovanie so smartfónom ocenia už ale skôr len technickí nadšenci. Nenakupujte zbytočne niečo, čo nepotrebujete a zistite si funkcie svojej novej americkej chladničky dopredu.
  • Energetická spotreba: Skontrolujte energetickú triedu chladničky. Vyberte model, ktorý je energeticky úsporný a má nižšiu spotrebu elektriny.
  • Značka a spoľahlivosť: Majte na pamäti renomovanej značky s dobrou povesťou. Prečítajte si recenzie a odporúčania od zákazníkov.
americka chladnicka

Porovnanie najlepších amerických chladničiek na trhu:

Značka/Model Hlučnosť FunkciaEnergetická triedaCenaPočet dverí
LG
GMX945MC9F
42 dBVeľmi pokročiléF2 899 €               4
Hisense
RS677N4ACF
42 dBZákladnéF657 €2
Whirlpool
WQ9 B2L
37 dBPokročiléE1 777 € 4
Bosch
KFN96VPEA
38 dBPokročiléE1,769 € 4
Gorenje
NRM8182MX
39 dBZákladnéD899 € 4

Americká chladnička rozmery

Správna voľba rozmerov je na to, aby nová americká chladnička pohodlne do vašej domácnosti zapadla, alfou a omegou.

americka chladnicka
  • Priemerná výška amerických chladničiek sa pohybuje okolo 170 cm až 180 cm. Pre tých, ktorí potrebujú skutočne veľký priestor na ukladanie potravín existujú ale aj modely s vyššími rozmermi pre všetkých.
  • Americké chladničky sú obvykle široké okolo 70 cm. Tento štandardný rozmer umožňuje ľahkú integráciu chladničky do väčšiny kuchýň.
  • Hĺbka amerických chladničiek sa štandardne pohybuje okolo 60 cm. Tento rozmer zaisťuje dostatočný priestor na skladovanie potravín pre väčšinu domácností.

Srovnání rozměrů různých modelů amerických lednic:

ModelŠířka (mm) Výška (mm) Hĺbka (mm) Celkový objem (l) chladnička + mraznička
LG
GMX945MC9F
1793912744365 + 273
Hisense
RS677N4ACF
1786910646334 + 185
Whirlpool
WQ9 B2L
1874909698591 + 384
Bosch
KFN96VPEA
1830910731405 + 200
Gorenje
NS9DXLWD
1786910643334 l + 185

 Údržba a starostlivosť o americkú chladničku

Aby vaša americká chladnička správne fungovala vydržala dlhú dobu v dobrej kondícii, je dôležité dbať na jej pravidelnú údržbu. Tu je pár tipov, ako udržať vašu chladničku v optimálnom stave:

  • Pravidelne čistite interiér chladničky a odstraňujte prípadné usadeniny a zvyšky potravín.
  • Kontrolujte tesnosť dverí, aby sa zabránilo úniku chladného vzduchu.
  • Pravidelne meňte vodný filter, pokiaľ je vaša chladnička vybavená vstavaným dispenzérom vody.
  • Udržujte optimálnu teplotu v chladničke a mrazničke podľa odporúčania výrobcu.

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných sušičiek navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti.Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.