Látková alebo kožená sedacia súprava? Rozhodujúce sú tieto fakty

Sedačky resp. sedacie súpravy nájdeme azda v každej domácnosti. Ak si vyberiete nekvalitnú sedačku, prídete za krátky čas o svoje pohodlie a aj financie.

Pred návštevou obchodu je potrebné si ujasniť okrem veľkosti a farby aj iné kľúčové parametre. V prvom rade je nutné si zodpovedať, či preferujete látkovú alebo koženú sedačku. Nie vždy však hneď poznáme všetky výhody a nevýhody jednotlivých druhov sedačiek.

Výhody látkovej sedačky

Najdôležitejším benefitom látkovej sedačky je jej tkanina, ktorá je už na prvý dotyk príjemne jemná. Zároveň množstvo farieba variácií tkaniny umožňuje sedačku doladiť do zvyšku interiéru. Táto sedačka tiež obsahuje odnímateľný poťah, čím sa jednoduchšie riešia nečistoty. Ďalšou výhodou je tiež to, že lepšie znáša vyššiu vlhkosť vzduchu a cenovo je výhodnejšia. Pri hlbšom znečistení je možné ju vytepovať.

Nevýhody látkovej sedačky

K negatívam tejto sedačky patrí fakt, že sú náchylné k vytváraniu škvŕn a hromadeniu nečistôt, čím môžu spôsobovať nepríjemný zápach a tiež prispievať k hromadeniu roztočov. Ak vlastníte domáceho miláčika, buďte pripravení na to, že látková sedačka zachytáva všetky chlpy.

látková sedacia súprava

Výhody koženej sedačky

Výhodou tejto sedačky je rezistencia voči nasiaknutiu, takže jej farba zostáva zachovanáoveľa dlhšie. Kvalitné kožené sedačky sú vyrobené z odolných farbív, vďaka čomu sa ich povrch nelúpe ani po niekoľkých rokoch. Kožené sedačky sú tiež vhodnejšie pre alergikov, vyzerajú luxusnejšie a sú šetrnejšie na údržbu. Raz za 6-12 mesiacov je ale vhodné kožu naimpregnovať.

Nevýhody koženej sedačky

Cena koženej sedacej súpravy je podstatne vyššia a zároveň je na pocit chladnejšia, čím sa neskôr začnete rýchlejšie potiť. Sedačky sú ale menej odolnejšie voči poškodeniu, jednoduchšie príde k roztrhnutiualebo rozškrabaniu, čím sa ich životnosť v okamihu skončí. Nevýhodou je tiež vystavenie sedačky priamemu slnečnému žiareniu, kde sa koža môže rýchlo popraskať.

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.