V stredu 1. 5. sú naše predajne zatvorené. Využite na nákup náš e-shop Okay.sk.

iPhone 15: Čo nás čaká od nového telefónu od Apple?

Si fanúšik Apple? Potom už iste vieš, že v septembri 2023 sa má konať veľkolepá prezentácia iPhonu 15, ktorý sľubuje množstvo noviniek a vylepšení.

V tomto článku ti zhrnieme, čo sa zatiaľ šušká otom, ako bude nový iPhone vyzerať a aké skvelé funkcie bude mať.

iphone

Štyri varianty iPhone 15 a nové farby na výber

iphone

iPhone 15

Základný model s displejom o veľkosti 6,1 palca.

iPhone 15 Plus

Väčší model s displejom o veľkosti 6,7 palca = viac priestoru na sledovanie videí, hranie hier alebo prácu.

iPhone 15 Pro

Profesionálny model s displejom o veľkosti 6,1 palca.

 iPhone 15 Pro Max (Ultra)

Největší a nejdražší model s displejem o velikosti 6,7 palce. Ideální pro ty, kteří chtějí mít absolutní luxus a neomezené možnosti.

Navyše sa hovorí, že Apple chce najvyššiu triedu premenovať s Pro Max a Ultra. Možno, že tento ich doteraz najlepší telefón bude naozaj ULTRA!

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra (Pro Max) by mohli prísť aj s novými odtieňmi. Špekuluje sa o modré, žlté alebo oranžové.

USB-C port namiesto Lightning portu

Jednou z najväčších zmien, ktorú iPhone 15 prinesie, je zmena portu na nabíjanie a pripojenie k iným zariadeniam. Namiesto tradičného Lightning portu, ktorý používajú iba produkty Apple, budú mať všetky varianty iPhone 15 univerzálny USB-C port. To znamená, že budeš môcť použiť rovnaký kábel alebo adaptér pre ďalšie zariadenia od iného výrobcu.

Bezdrôtová budúcnosť?

A čo keby Apple šiel ešte ďalej a úplne odstránil port z iPhonu? Možno by ponúkol bezdrôtové nabíjačky, slúchadlá a ďalšie príslušenstvo. Alebo by vytvoril nejaký nový spôsob prepojenia s inými zariadeniami. Kto vie, nechajme sa prekvapiť.

iphone

OKAY Tip: Existuje veľké množstvo rôznych typov USB konektorov. Zoznámte sa s nimi v našom sprievodcovi na blogu.

iphone

Displej s dynamickým ostrovom

Ďalšou novinkou, ktorú iPhone 15 ponúkne, je displej s dynamickým ostrovom. Na hornej časti obrazovky už nebude žiadny výrez (notch), ktorý zaberá miesto pre kameru a reproduktor. Namiesto toho bude na displeji malý plávajúci ostrov (island), Ktorý sa bude prispôsobovať tomu, čo na obrazovke práve robíš.

Napríklad keď budeš fotiť alebo natáčať video, ostrov sa posunie do rohu a nechá ti celú obrazovku pre snímku. Pri telefonovaní alebo počúvaní hudby sa ostrov zväčší a ukáže ti informácie o hovore či skladbe. A kedykoľvek budeš potrebovať viac miesta na obrazovke, ostrov sa zmenší alebo zmizne úplne.

Fotoaparát s periskopovým zoomom a 48 megapixelmi 

Modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus budú mať hlavné fotoaparát s ohromujúcimi 48 megapixelmi, čo zaručuje ostré a detailné snímky. Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra pôjdu ešte ďalej a ponúknu periskopový teleobjektív, ktorý umožní zoomovať bez straty kvality. Takže už žiadne rozmazané fotky z diaľky!

iphone
iphone

Procesor s vyšším výkonom a úsporou energie

Modely iPhone 15 a iPhone 15 Plus budú vybavené čipom A16 Bionic, ktorý je rýchlejší a úspornejší než ktorýkoľvek z jeho predchodcov. A modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra údajne dostanú ešte lepšie čip A17 Bionic.

Titánový rám a bez tlačidiel 

Modely iPhone 15 Pro a iPhone 15 Ultra majú aj niečo navyše v oblasti designu. Tešiť sa môžeš na titánový rám a možno sa dočkáme aj telefónu bez fyzických tlačidiel. Áno, Apple by mohol zrušiť aj tlačidlo na stlmenie zvuku a nahradiť ho dotykovou plochou alebo gestami.

iphone
iphone

Touch ID pod displejom

A na záver ešte jedna zaujímavosť. Nový iPhone 15 by mohol vrátiť dotykové ID, ale tentoraz pod displejom. To by znamenalo, že by sme mohli telefón odomykať odtlačkom prsta na obrazovke.

Cena a dostupnosť 

A koľko nový iPhone 15 bude stáť? Nečakajme žiadne zázračné zľavy. Cena za iPhone 15 by sa mala pohybovať v podobných cenových reláciách ako predchádzajúce modely. Pre americký trh vývojári Applu počítajú s cenou od $799 za základný iPhone 15 až po $1,199 za iPhone 15 Ultra.

A kedy si ich budeme nové telefóny môcť kúpiť na Slovensku? Ak sa nič nepokazí, pravdepodobne už v októbri 2023.

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber elektra navštív náš e-shop.

Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.