Hlavné výhody boxspringových postelí

Hľadáte vysoký komfort, štýlový vzhľad a odolnosť? Ak je odpoveď trikrát áno, ste na správnom mieste! Postele typu boxspring, niekedy označované ako "americké postele", sú čoraz obľúbenejšie a po náročnom dni ich určite oceníte. Navyše sú čím ďalej cenovo dostupnejšie a luxus kvalitného spánku si nemusíte užívať len v hoteloch alebo penziónoch. Teraz ich môžete mať aj u seba doma.

Posteľ Boxspring Charles

Boxspring sú pohodlné postele kontinentálneho typu s vysokou spacou plochou a masívnym dominantným čelom.

Tip OKAY: Viete, ktoré postele boli zvolené za najlepšie v tomto roku? Zistite to v našom článku.

Čo je posteľ boxspring?

Ak si položíme otázku "Čo je to posteľ boxspring?", mali by sme vedieť, že sa skladá z troch vrstiev. Boxu, matraca a toppera.

čislo jedna

Topper alebo vrchný matrac. Skladá sa z VISCO peny s pamäťovým efektom a vysoko elastickej flexi peny. Poťah je prateľný.

čislo dva

Nosný matrac s jadrovou výplňou a taštičkovými pružinami. Jednotlivé zóny slúžia na podporu bedier, hlavy, panvy a ďalších častí tela.

čislo tri

Spodný matrac s pružinovou vrstvou Bonell. Matrac je prirodzene pevný a odolný. Každá pružina sa prispôsobí tlaku vášho tela.

čislo štyri

Masívny ráms vystuženou konštrukciou. Je zárukou dlhej životnosti

Vrstvy boxspringového matraca

Stabilný spodný box

Základom americkej postele je drevený alebo kovový rám vyplnený vinutými pružinami typu bonell. Na pružinovom ráme sa nachádza matrac, ktorý je zvyčajne penový alebo s taštičkovými pružinami. Vnútorná pružinová konštrukcia rámu postele boxspring zaručuje vysoko pružný povrch a dokonalé odpruženie.

Ergonomický matrac

Na spodnej skrinkovej pružine leží vysoký viaczónový matrac. Tým je zaistená ideálna bodová elasticita, vďaka ktorej sa matrac optimálne prispôsobí telu. Zatiaľ čo bežné postele sú vysoké približne 40 cm, postele boxspring majú celkovú výšku 60 až 70 cm. Skrátka, manželská posteľ.

Posteľ Boxspring Bernard

Kráľovské mená postelí boxspring sľubujú luxusný odpočinok.

  • Užitočný topper

Posteľ boxspring má vrchný topper, ktorý pokrýva vrchný matrac. Poskytuje ešte väčšie pohodlie a dá sa individuálne prispôsobiť vašim potrebám. Ak napríklad uprednostňujete tvrdší alebo mäkší povrch na spanie, môžete si vybrať podložku, ktorá vytvorí presne taký povrch, aký preferujete. Aj v prípade, že trpíte špeciálnymi zdravotnými problémami, je možné zvoliť si rôzne toppery.

Kombinácia všetkých troch zložiek vytvára ideálne podmienky prispôsobené telu spiaceho človeka.

 

Výhody boxspringových postelí?

  • Vysoký komfort spánku

Nie nadarmo môžeme tento štýl postele nazvať "americkým snom" v spálni. Postele boxspring sú veľmi pohodlné vďaka dokonalej synchronizácii spodného boxu, matraca a toppera. Vďaka tomu sa ideálne prispôsobí telu spiaceho človeka. Najmä ľudia, ktorí trpia zdravotnými problémami (problémy s chrbticou), pre ktorých sú matrace typu boxspring dobrou voľbou, pretože sa dajú vybrať podľa telesných požiadaviek. Okrem toho poskytujú pre chrbticu správnu ergonomickú podporu.

  • Dlhá životnosť

Vzhľadom na všeobecné aktuálne úspory je dôležitým parametrom životnosť. Pri bežných lamelových roštoch sa matrac pomerne rýchlo opotrebuje. Pri posteliach boxspring je tlak rozložený rovnomerne, takže je zaručená dlhodobá stabilita.

  • Štýlový dizajn

Postele boxspring sa stávajú doslova stredobodom spálne. Môžete si vybrať zo širokej škály farieb a vzorov. Najobľúbenejšie farby zostávajú neutrálne a nerozptyľujúce, t. j. odtiene svetlosivej alebo antracitovej.

Posteľ Boxspring Frederic

Na postele boxspring sú len pozitívne recenzie. Tí, ktorí to vyskúšali, sa nemenia!

  • Dokonalá zvuková izolácia

Určite viete, že bežné postele môžu byť zdrojom hluku pri pohybe alebo vydávať rušivé zvuky, pretože matrac spočíva priamo na roštoch postele. V prípade postelí boxspring sa vám to nestane. V skutočnosti zvyčajne nevydávajú žiadny alebo len veľmi malý hluk vďaka robustnej spodnej skrinke. Túto vlastnosť ocenia ľudia, ktorí majú ľahký spánok.

  • Veľkorysý úložný priestor

Nech robíme čokoľvek, úložný priestor nielenže nie je zbytočný, ale je vždy žiadaný. Pravé americké postele boxspring nemajú úložný priestor. V Európe sa však dizajn mierne upravil. Pružinové jadro v ráme spolu s hlavným matracom bolo presunuté nad sklápací mechanizmus. Vďaka tomu je po rozložení matraca k dispozícii praktický úložný priestor na posteľnú bielizeň, športové vybavenie, knihy a časopisy alebo iné potrebné veci. Okrem toho je manipulácia veľmi jednoduchá. Matrac stačí uchopiť z boku a vytiahnuť smerom nahor, preto si okolo postele zabezpečte trochu priestoru navyše, aby ste mali ešte ľahší prístup a manipuláciu.

  • Kráľovské poležanie aj posedenie

Vysoké čelo je jedným z najvýraznejších atribútov tejto kategórie. Na posteli môžete nielen ležať, ale aj pohodlne sedieť alebo polosedieť, pracovať alebo si vychutnávať raňajky v posteli.

Ako sa o svoj ,,americký sen" v spálni starať?

Spoločným cieľom je okrem dobrého spánku určite aj dlhá životnosť. Preto sa držte niekoľkých jednoduchých tipov a zásad, vďaka ktorým sa vám investícia do postele mnohonásobne vráti.

číslo 1

Zabezpečte dobré vetranie jednotlivých vrstiev. Nepoužívajte chrániče matracov medzi spodným boxom, matracom a topperom. Tým by sa obmedzila správna cirkulácia vzduchu.

čislo 2

Pravidelne otáčajte vrchný matrac a topper, aby ste zabránili vzniku preležanín.

číslo 3

Matrac a topper by ste mali vymeniť každých 10 rokov. Z ergonomických a hygienických dôvodov.

čislo 4

Odnímateľné poťahy matraca a toppera pravidelne perte v práčke.

čislo 5

Matrac chráňte návlečkou.

Prehliadnite si ďalšiu ponuku nábytku


Článok pre Vás pripravil Pavel Vranka

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.