OKAY radca: Ako vybrať elektrokolobežku?

Elektrokolobežky sú skutočným hitom dnešnej doby! Deti na nich jazdia do školy, dospelí do práce, celé rodiny na výlety a profesionáli na nich pretekajú a predvádzajú rôzne triky. Malé skladacie kolobežky sú ideálne pre život v meste a na prenášanie vo verejnej doprave, zatiaľ čo veľké elektrické kolobežky sú vhodné pre dlhé vzdialenosti.

V našom širokom sortimente nájdete rozmanitú ponuku, od cenovo lacných elektrických kolobežiek až po profesionálne a drahšie modely. V tomto článku vám poradíme, na čo sa pri výbere zamerať.

Prezrieť ponuku elektrických kolobežiek
televize na zdi

 Na Okay.sk nájdete tú najlepšiu elektrickú kolobežku presne pre vaše potreby. Nezáleží na tom, či hľadáte veľkú kolobežku pre dospelýchna každodennú prepravu v meste, skladaciu elektrickú kolobežku, ktorú ľahko zbalíte do auta a vezmete si ju so sebou na dovolenku, alebo najlepšiu elektrickú kolobežku pre deti. Bez ohľadu na účel, jazda na elektrokolobežke prináša veľa radosti!

televize na zdi

Ako elektrické kolobežky fungujú?

Ako už názov napovedá, elektrické kolobežky sú poháňané elektrickým motorom. Ich ovládanie je veľmi jednoduché. Rýchlosť počas jazdy regulujete pomocou otočných regulátorov podobne ako na skútri či motocykli. Pri väčšine modelov je však potrebné sa na začiatku párkrát odraziť, kým sa elektromotor "prebudí" a začne vás poháňať. A ak by sa vám elektromotor vybil, nebojte sa, že zostanete stáť na mieste. Elektrická kolobežka umožňuje pokračovať v jazde pomocou klasického odrážania.

Elektrické kolobežky majú mnoho výhod

Pri elektrických kolobežkách vás prekvapí skvelá mobilita, vďaka ktorej sú ideálnym dopravným prostriedkom na prepravu napríklad v meste. A sú tiež skvelou voľbou pre kratšie výlety.

Jednou z hlavných výhod je tiež skutočnosť, že elektrické kolobežky nevyžadujú vysokú fyzickú námahu pri jazde. Vďaka elektrickému pohonu môžete ľahko a pohodlne prechádzať ulicami či cyklotrasami.

Ďalšou výhodou elektrických kolobežiek je rýchlosť, Ktorá je samozrejme vyššia ako u klasických kolobežiek.

Ako jedinú nevýhodu elektrickej kolobežky môžeme uviezť to, že sú závislé na batérii. Je dôležité mať na pamäti, že skôr alebo neskôr sa pri každej elektrickej kolobežke batéria vybije a bude nutné ju znovu nabiť. To znamená, že pri dlhších výletoch je potrebné zvážiť jej maximálnu kapacitu a nabitie alebo prípadnú možnosť dobitia počas cesty.

Napriek tomu však výhody elektrických kolobežiek prevažujú a jazda na nich je pohodlná a prináša mnoho radosti.

držák tv

Prečo jazdiť na elektrickej kolobežke?

Jazda na elektrickej kolobežke šetrí peniaze!

Viete koľko peňazí mesačne miniete za cestovanie po meste? S najlepšími elektrickými kolobežkami môžete ušetriť aj stovky korún. Napríklad modely od značky Xiaomidisponujú šetrnou Li-Ion batérií, vďaka ktorej spotrebúvajú iba malé množstvo energie.

Zabudnite na vysoké náklady na palivo alebo MHD lístky. S elektrickou kolobežkou môžete ľahko a ekonomicky prechádzať mestom a užívať si pohodlnú a cenovo dostupnú dopravu.

Jazda na elektrickej kolobežke je zdraviu prospešná 

Kolobežka je ohromne šetrná k chrbtu a kĺbom! Pri jazde na kolobežke zapájame takmer všetky svaly tela, formujeme postavu a môžeme si tak ľahko zredukovať nejaké to kilo.

Ako správne vybrať elektrickú kolobežku? 

Výkon motora je pri výbere kľúčový

Pri výbere elektrickej kolobežky je kľúčovým faktorom výkon motora. U rôznych modelov sa tento výkon môže líšiť.

Lacné elektrické kolobežky alebo modely pre deti obvykle disponujú výkonom okolo 100 W. Veľké kolobežky pre dospelých sa môžu pýšiť výkonom až 500 W a tie najlepšie elektrické kolobežky dokonca 600 W a viac.

Výkon motora priamo ovplyvňuje dojazd, ktorý je ďalším dôležitým faktorom pri výbere. Avšak je potrebné mať na pamäti, že maximálna rýchlosť a dojazd sa môžu líšiť v závislosti na váhe jazdca, štýle jazdy, stave nabitia batérie a ďalších faktoroch.

Zamerajte sa na modely s pevnou konštrukciou

Pri výbere elektrickej kolobežky hrá dôležitú úlohu jej konštrukcia. Ovplyvňuje hmotnosť kolobežky, ktorá je daná použitým materiálom a celkovým spracovaním.

Ľahká elektrická kolobežka je jednoduchšie na manipuláciu, napríklad pri preprave v MHD. Ľahký materiál však môže ovplyvniť jej celkovú nosnosť. Čím ťažšia kolobežka, tým ťažšieho jazdca uvezie.

Pamätajte, že váha kolobežky ovplyvňuje aj stabilitu a jazdné vlastnosti, a preto je dôležité nájsť vyvážený kompromis medzi pevnosťou konštrukcie, nosnosťou a hmotnosťou kolobežky.

Aké kategórie elektrických kolobežiek na OKAY.sk nájdete?

1. Elektrické kolobežky pre dospelých:

V našej ponuke nájdete výkonné elektrické kolobežky určené pre dospelých. Potrebujete jednoduchý dopravný prostriedok na každodennú jazdu rušnými ulicami mesta? Potom zvoľte elektrickú kolobežku xiaomi mi scooter 3. Pokiaľ preferujete jazdu v teréne, máme pre vás tiež kolobežky s prispôsobenou výškou nášľapu.

Elektrokolobežka Xiaomi Mi Scooter 3

2. Elektrické kolobežky pre deti

Kolobežky môžu slúžiť ako praktický dopravný prostriedok na cesty do školy. Elektrické kolobežky pre deti sú ľahšie a skladnejšie a deťom sa budú ľahšie prenášať. Treba však brať na zreteľ rozdiely medzi jednotlivými modelmi. Pri niektorých silnejších kolobežkách môžu mať deti problémy s ovládaním. Z dôvodu, aby sa predišlo možnej nehode, nie sú elektrické kolobežky vhodné pre deti do 8 rokov.

3. Skladacie elektrické kolobežky

Pri výbere skladacích elektrických kolobežiek je dôležité sa zamerať nielen na výkon a dojazd, ale aj na ich váhu. Väčšina ľudí si skladacie elektrokolobežky kupuje práve preto, že ich môžu nosiť všade so sebou. Avšak je rozdiel medzi prenášaním 8 kg a 20 kg. Preto je možné odporučiť voliť rámy z hliníka alebo drahšieho, ale veľmi pevného karbónu. Navyše ťažšie modely vyžadujú vyšší výkon, a teda majú aj väčšiu spotrebu energie.

Elektrokolobežka Aprilia eSRZ
televize na zdi

Elektrické kolobežky Xiaomi sú najlepšie na prepravu v rušnom meste

Všetky modely elektrických kolobežiek Xiaomi sú vyrobené z leteckého hliníka, ktorý je nielen extra pevný, ale zároveň veľmi ľahký. Nízka hmotnosť spoločne s unikátnym skladacím mechanizmom je to, čo robí z elektrických kolobežiek Xiaomi ideálny dopravný prostriedok pre mestskú premávku. Využívať ich možno aj kombinovane, napríklad auto - kolobežka. Nosnosť elektrokolobežiek Xiaomi je 100 kg, čo je dostačujúce pre väčšinu dospelých osôb.

Elektrokolobežka Xiaomi Mi Scooter 3

Aplikácia Mi Home je šikovný jazdný asistent 

Prepojte svoju elektrickú kolobežku Xiaomiaplikáciou Mi Home (dostupnú pre Android aj iOS), ktorá vám umožní ju jednoducho diaľkovo ovládať. S touto aplikáciou môžete kolobežku kedykoľvek odomknúť a zamknúť priamo zo svojho telefónu, alebo sledovať údaje z jazdy (ako najazdené kilometre, rýchlosť, stav batérie atď.) a prispôsobovať nastavenie tempomatu. A vďaka pravidelným softvérovým aktualizáciám sa môžete pravidelne tešiť na nové funkcie, ktoré ešte viac zlepšia váš jazdný zážitok.

Zaobstarajte si elektrickú kolobežku na OKAY.sk ešte dnes

Či už si zaobstaráte akýkoľvek typ elektrickej kolobežky, môžete sa tešiť na plynulý prejazd mestom aj v dopravnej špičke, mimoriadne lacnú prevádzku voči MHD alebo taxíkom a dobrý pocit pri jazde prírodou, vďaka nespochybniteľne priaznivému dopadu na životné prostredie kvôli úplne nulovým emisiám.

 Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných elektrických kolobežek navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Pokiaľ nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

 Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.