Čo by v spálni nemalo chýbať a čo tam nepatrí?

Budíte sa každý deň rozbití, bez energie a unavení? Môže za to zlá posteľ alebo nevhodný matrac. Alebo niečo úplne iné! Rozmýšľali ste niekedy, či je vaša spálňa správne zariadená? Máte napríklad v spálni nábytok a veci, ktoré vám bránia v pokojnom spánku a relaxácii? Inšpirujte sa v našom článku s tipmi, ako správne zariadiť spálňu, ktorá si zaslúži svoj podiel pozornosti rovnako ako každá iná miestnosť vo vašej domácnosti. Spálňa je predsa miestom, kde čerpáte energiu na celý deň.

Ako si zariadiť spálňu, aby bola aj štýlová? Môžete ho oživiť správnymi doplnkami, nič nepokazíte sviečkami, obrazom alebo kvetinou.

OKAY Tip: Viete, aké látky sú vhodné do domácnosti? Zistite to v našom článku.

Komoda je menším pomocníkom šatníka v spálni, ktorý dodáva miestnosti luxusnejší charakter.

Len posteľ, nočné stolíky a vstavaná skriňa

Spálňa rozhodne nemusí byť preplnená vecami. Potrebujete len kvalitné vybavenie - posteľ, matrac a skriňu alebo komodu. Ak je to možné a máte dostatok miesta, zaobstarajte si aj nočný stolík. Položte naň knihy, krém na ruky alebo lampu na čítanie. Posteľ si položte tam, kde sa cítite najpohodlnejšie. Šatníková skriňa v spálni by mala byť dostatočne veľká a praktická, ale nie rušivá. Nemala by tiež vyzerať príliš masívne, preto sa odporúča zvoliť radšej vstavané skrine ako tradičné šatníky.

Čo nepatrí do spálne

Zrkadlo, bicykel na cvičenie, televízor. Tieto veci naozaj nepatria do spálne. Podľa zásad feng-šuej spôsobujú zrkadlá problémy vo vzťahoch. Ak ho tam musíte mať, radšej nech je menší a na mieste, kde sa nebude odrážať od postele a okna.

Spálňa nie je ani pracovňa, ani telocvičňa. Zahoďte teda bicykel, posilňovacie stroje a činky. V tejto miestnosti by ste nemali mať ani stôl s kopou papierov. Odstráňte aj škatule plné sezónneho vybavenia, vianočných ozdôb alebo kôš bielizne, ktorý čaká na vyžehlenie.

Televízia je pálčivým problémom. Podľa mnohých psychológov spôsobuje nepokojný spánok, zlé sny a nedostatok odpočinku. Pred zaspávaním človek premýšľa o sledovanom programe.

Do tejto priestrannej skrine môžete uložiť všetko, čo potrebujete, od oblečenia až po drobnosti, ktoré nemáte kam dať.

Nočný stolík je skvelou pomôckou v spálni, kde si môžete odložiť knihu, okuliare alebo pohár vody.

Atmosféru vytvára látka a osvetlenie

Na osvetlenie si vyberte lampy do spálne na nočný stolík alebo do rohu miestnosti. Vždy by malo prevládať tlmené svetlo, ktoré pomáha telu pripraviť sa na spánok. Trendom posledných rokov sú aj LED pásy, ktoré možno použiť na osvetlenie poličky alebo postele.

Nezabudnite na mäkkú posteľnú bielizeň a huňatý koberec, príjemnú posteľnú bielizeň alebo praktické závesy. Posteľná bielizeň a lôžkoviny neslúžia len ako dekorácia, ale poskytujú aj nevyhnutnú reguláciu svetla, teploty a slnka. Okrem toho zútulňujú miestnosť a prispievajú k dobrej akustike.

Zdravý spánok pre dvoch

Dodržiavajte niekoľko jednoduchých zásad, ktoré vám pomôžu dobre spať a odpočívať.

Ventilácia

Možno sa to nezdá, ale vetranie je pre dobrý spánok nevyhnutné. V nevetranej a vydýchanej spálni sa ťažko spí kvôli nadbytočnému oxidu uhličitému, ktorý vydychujeme. Práve vysoké hladiny môžu spôsobiť únavu alebo bolesti hlavy. Nezabudnite vyvetrať aspoň 20 minút pred spaním.

Strana

Stretch. Ale nie hneď po prebudení. Namiesto toho nechajte posteľ rozloženú aspoň pol hodiny, aby prikrývka vyschla a neprežilo v nej toľko roztočov. Po uplynutí potrebného času ustelte a prikryte posteľ prikrývkou. Hovorí sa, že človek, ktorý si ľahne do ustlanej postele, má pokojnejší spánok.

Studená

Odporúčaná teplota v spálni je o 2 °C nižšia ako bežná izbová teplota. Vetrajte a zaobstarajte si prikrývku, ktorá reguluje teplotu a vlhkosť v posteli s primeraným teplom.


NÁBYTOK

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia

izby

Drevený

nábytok

Doplnky

do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

NÁBYTOK

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia

izby

Drevený

nábytok

Doplnky

do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Kancelárie

Kúpeľně

Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.