OKAY inšpirácia: Ako zastrihnúť bradu?

Dĺžka brady a tvar jej zastrihnutia má veľký význam pre tvoj celkový imidž. Pravidelné udržiavanie brady je kľúčové pre tvoju mladistvú, priateľskú aj elegantnú vizáž.

Poradíme ti, ako zastrihnúť bradu a fúzy efektívne, aký ich strih sa hodí k tvojej tvári a celkovo ako sa starať o bradu.

Vybrať správny zastrihávač
vousa-2.jpg__PID:88595868-6902-41d7-a4c4-772f60322ef6
vousa-5.jpg__PID:690211d7-e4c4-472f-a032-2ef637774dd3

Ako upraviť bradu

Rôzna dĺžka i tvar zastrihnutia brady ťa dokáže premeniť na nepoznanie. Pri voľbe nového spôsobu úpravy brady by si mal brať do úvahy:

  • akou rýchlosťou ti fúzy rastú,
  • ako husté fúzy ti rastú,
  • ako ti bude komfortne v tvojom bežnom pracovnom aj osobnom živote,
  • a v neposlednom rade, ako sa budeš cítiť najviac sám sebou.

Vedel si, ako rýchlo rastú fúzy? Ak si ich chceš nechať narásť dlhšie, budeš si musieť počkať asi 4–6 týždňov. Naopak, ak chceš mať tvár oholenú do hladka, rýchlosť rastu fúzov hrá v tvoj neprospech. V takom prípade budeš mať strnisko hneď v nasledujúcich dňoch, niekto dokonca do pár hodín. Pokiaľ preferuješ ich konkrétnu dĺžku, potom je vhodné pravidelne ich zastrihovať. Pri pravidelnom udržiavaní dosiahneš tie najlepšie výsledky.

OKAY Tip: Najlepší holiaci strojček na fúzy? Poradíme ti s výberom takého zastrihávača, ktorý obsiahne všetky tvoje potreby!

Ako oholiť bradu

Získať počiatočnú prax zastrihávania vysnívanej brady môže chvíľu trvať a bude to vyžadovať tvoju starostlivosť. Až postupne získaš sebadôveru, budú pre teba jednotlivé úkony jednoduchšie. Keď budeš navyše fúzy zastrihávať pravidelne, bude od teba každé zarovnanie vyžadovať oveľa menšiu časovú investíciu.

1. Vyber si vhodný nástavec

Ako oholiť bradu? Ak si nie si istý, akú dĺžku fúzov chceš, začni s dlhším nástavcom a postupne prechádzaj na kratšie, aby si predišiel príliš krátkemu strihu. Každý muž má inú štruktúru fúzov a hustotu ich rastu, takže je dobré experimentovať s rôznymi dĺžkami, pokiaľ nenájdeš tú správnu.

2. Strihaj v smere rastu

Holenie v smere rastu fúzov zaisťuje prirodzený a hladký vzhľad. Predídeš tak aj podráždeniu pokožky a nerovnomernému strihu.Toto pravidlo môžeš obísť! Pozri sa na našu ponuku OneBlade zastrihávačov. Ich jemná technológia chráni nielen citlivú pokožku, ale vďaka obojstranným čepieľkám máš možnosť holiť sa aj opačným smerom.

vousa-1.jpg__PID:59586869-0211-47e4-8477-2f60322ef637

3. Línia krku by mala byť prirodzená a čistá

Ako zastrihnúť fúzy na krku? Začni pri ohryzku uprostred krku. Urči si líniu, kam až majú fúzy zasahovať, a to najlepšie do tvaru U či V. Pomôcť si môžeš priloženým prstom práve nad ohryzok a vyznačením miesta nad ním cca 1–2 cm, ktoré je univerzálnym bodom, kam môžu fúzy dosahovať. Konečná dĺžka línie je však na tvojom vkuse. Vyhol všetky fúzy, ktoré túto líniu porušujú. V tomto kroku je dobré holiť z vonkajšej strany línie a postupne sa prepracovávať do požadovaného miesta. Potom zvyšné fúzy zahol strojčekom na požadovanú dĺžku. Je dobré holiť vždy od stredu smerom k uchu.

4. Podčiarkni líniu tváre

Vyvaruj sa príliš strmých alebo príliš nízkych línií. Tvaruj podľa prirodzeného rastu fúzov. Všeobecne ale platí, že nižšia línia liace opticky predlžuje tvár.

5. Fúzy sú tiež dôležité

Je len na tebe, či fúzy dĺžkou zvýrazníš, alebo ich upravíš do jednotnej dĺžky ako zvyšok. Vhodné je vytvoriť nad perami milimetrovú čistú líniu pre väčšiu upravenosť.

6. Na detaily použi nožnice

Pomocou nožníc uprav detaily okolo pier, čeľuste a krku. Uisti sa, že fúzy sú rovnomerne zastrihnuté a nevidíš žiadne prečnievajúce chĺpky. Buď starostlivý. Znateľný kontrast medzi oholenou a neoholenou pokožkou je tým, čo podčiarkne tvoje rysy.

vousa-3.jpg__PID:81885958-6869-4211-97e4-c4772f60322e

7. Výsledok starostlivo skontroluj

V zrkadle skontroluj, či sú obe strany tváre symetrické a fúzy rovnomerne zastrihnuté. Po strihaní nanes olej alebo balzam na fúzy, aby boli hydratované a vyzerali zdravo. Pokiaľ máš fúzy dlhšie, rozčeš ich kefou, aby sa balzam rozprestrel.

Štýl brady pasujúci k tvaru tváreTable header 1
Hranatá tvár:kotlety, briadka, fúzy
Trojuholníková tvár:krátky plnofúz
Podlhovastá tvár:zostrih, ktorý nepridáva dĺžku
Okrúhla tvár:trojdňové strnisko, briadka, plnofúz (predĺži tvár)
Oválna tvár:vhodný pre všetky varianty fúzov

Pokiaľ by si sám nevedel, aký štýl ti pristane, môžeš sa poradiť v niektorom barber shope. Keď ti bradu na prvýkrát vytvaruje odborník, môžeš už potom fúzy len zastrihávať po jeho vzore.

Ako narovnať bradu

Pokiaľ máš fúzy kučeravé, bude to vidieť obzvlášť vo chvíli, keď by si si ich rád nechal dorásť do väčšej dĺžky. Chceš, aby tvoje fúzy boli rovné?

vousa-4.jpg__PID:96818859-5868-4902-91d7-e4c4772f6032

1. Použi balzam

Vyskúšaj kozmetiku, ktorá ti bude najviac vyhovovať, ale s kvalitným balzamom by narovnanie fúzov nemal byť problém. Dodáš im s ním navyše aj extra starostlivosť.

2.Vyskúšaj olej

Tiež olej ti môže pomôcť fúzy narovnať, a navyše ich zjemní a dodá im na zdravom vzhľade.

3. Vyžehli ich

Ako na husté fúzy? Ak sú dostatočne dlhé, kúp si špeciálnu žehličku na fúzy a narovnaj ich s ňou. Ako tvarovať fúzy? Vďaka presným ťahom žehličkou vhodným smerom môžeš dosiahnuť ešte dokonalejší a upravenejší vzhľad.

OKAY Tip:  Tiež vlasy dopĺňajú tvoju celkovú vizáž a mali by korešpondovať so štýlom fúzov. V našej ponuke si môžeš vybrať zastrihávač na vlasy na vytvorenie dokonalého vzhľadu.

Ako sa starať o fúzy

Vzhľad je dôležitý, ale nie je to všetko. Dôležitá je aj samotná starostlivosť o bradu. Pokiaľ im budeš venovať pravidelnú pozornosť, podporíš jej rast aj atraktívny vzhľad. Pokiaľ teda premýšľaš, ako si nechať narásť bradu, máme pre teba pár krokov, čím tento proces podporiť. Nezabúdaj ale, že veľký vplyv majú aj tvoje vrodené predpoklady pre rast fúzov.

1. Bradu je vhodné umývať

Bradu umývaj pravidelne, a to špeciálnym šampónom. Klasický šampón na vlasy môže bradu vysušiť.

2. Olej je dobrý na hydratáciu

Po umytí nanes pár kvapiek oleja na fúzy, aby zostali hydratované a mäkké. Olej tiež pomáha upokojiť pokožku pod fúzmi a predchádza svrbeniu. Pokiaľ máš dlhšie fúzy, môžeš používať aj balzam na fúzy, ktorý hydratuje ešte viac, a navyše fúzy ľahko tvaruje.

3. Kefa udrží dlhšie fúzy upravené

Kefa navyše pomáha rozdeliť olej alebo balzam rovnomerne po fúzoch a odstraňuje odumreté kožné bunky.

vousa.jpg__PID:58686902-11d7-44c4-b72f-60322ef63777

4. Zdravý životný štýl má vplyv na rast fúzov

Dôležité sú predovšetkým vitamíny A, B, C, D, E a minerály ako zinok a železo. Prospešný sú aj dostatočný spánok a pitný režim.

Vyber si u nás zastrihávač na fúzy i zastrihávače na celé telo.

Garancia 100% spokojnosti ti zaručia, že v prípade nespokojnosti môžeš tovar do 30 dní zadarmo vrátiť. Nakupuj s OKAY bez rizika!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.