Ako zabaliť vianočný darček?

Balenie darčekov nie je len otázkou estetiky, má predovšetkým praktický význam. V tomto článku ti poradíme, ako zabaliť darček podľa jeho tvaru a veľkosti. Predstavíme niekoľko tipov a trikov, ktoré ti uľahčia prácu a zaistia super výsledok. Poďme na to!

Ako zabaliť vianočný darček

Ako pekne zabaliť darček

Podstatou pekne zabaleného vianočného darčeka je vhodný baliaci papier. Nemusíš nutne siahať po roliach s prehnanými motívmi. Sústreď sa na jednoduché, najlepšie jednofarebné baliace papiere, ktorým pristanú nápadné stuhy aj mašle. Doplnky lepšie vyniknú, ak ich použiješ v iných farbách ako papier, alebo ak ich zladíš do jednej farby v niekoľkých odtieňoch.

  • Zvoľ si vhodný materiál. Baliaci papier by mal ladiť s obsahom darčeka alebo príležitostí. Samozrejme môžeš tiež použiť novinový papier, látku, celofán alebo iný materiál, ktorý máš po ruke.
  • Priprav si potrebné nástroje. Budeš potrebovať nožnice, lepiacu pásku, stužku, mašľu, štítok alebo inú ozdobu. Ak chceš byť naozaj precízny, môžeš si tiež zaobstarať pravítko, ceruzku a gumičku, ktorými si označíš miesta, kde budeš rezať a skladať papier.
  • Urob si dostatok času a priestoru. Pokiaľ chceš, aby tvoj darček vyzeral dobre, vyhraď si dostatok času a nájdi si pokojné a priestranné miesto.
  • Prispôsob sa tvaru darčeka. Každý darček má iný tvar a veľkosť, a preto vždy zvol vhodnú techniku ​​balenia, ktorá sa mu prispôsobí.
Ako zabaliť vianočný darček
Ako zabaliť vianočný darček

Ako zabaliť veľký darček

Pre väčšie darčeky môžeš využiť XXL darčekové tašky, ktoré je možné opakovane využiť pri iných príležitostiach. U naozaj veľkých darčekov, ako je televízor, pračka, alebo sedačka a iné kusy nábytku, nie je klasické riešenie. Vyžadovalo by to nadmerné množstvo papiera a výsledok by nebol príliš pôsobivý. Také velikány nechaj pokojne nezabalené a len je doplnok peknou mašľou.

Ako zabaliť okrúhly darček

Pokiaľ budeš chcieť obdarovať nejakého športovca, napríklad loptou alebo bowlingovou guľou, musíš vymyslieť, ako tento trochu neskladný tvar umravniť obalom tak, aby bol výsledok čo najuspokojivejší.

 Samozrejme môžeš dať loptu do krabice alebo darčekovej tašky, ale hrozí, že takú veľkú vianočnú tašku nezoženieš a obrie krabice sa tiež nejavia ako lákavé riešenie.

Oveľa lepšie, skladnejšie a praktickejšie je v tomto prípade použiť celofán. Jeho výhodou je, že je pevnejší ako baliaci papier a aj nepravidelne natlačený vyzerá pekne.

Postupuj takto:

  • Nastrihaj si dostatočne veľký kus celofánu.
  • Obal predmet celofánom.
  • Upevni celofán stužkou.
  • Ozdob darček podľa chuti.

Ako zabaliť mäkký darček

Mäkké darčeky nedržia tvar, baliaci papier sa krčí a nejdú preto poriadne zabaliť. Ale nezúfaj, máme pre teba dva tipy, ako si s tým poradiť.

Prvý tip je jednoduchý: daj mäkký darček do krabice. Môžeš použiť v podstate akúkoľvek škatuľu, ktorú doma nájdeš. Škatuľa darčeka dodá tvar a zároveň ho ochráni. Potom už len stačí obaliť škatuľu baliacim papierom a ozdobiť.

Druhý tip je trochu zábavnejší: urob z mäkkého darčeka cukrík. Budeš na to potrebovať papier alebo fóliu, lepiacu pásku a stužku.

Postupuj takto:

  • Darček zlož a ​​stoč do valčeka.
  • Potom ho zabaľ do papiera alebo fólie tak, že na každej strane necháš trochu voľného miesta.
  • Uprostred spoj papier lepiacou páskou, nech drží.
  • Potom uchop oba konce papiera a zatoč ich. Zaviaž ich stužkou a roztiahni ich, aby vyzerali ako cukrík.

Prezrite si ďalšiu ponuku nábytku

Sedačky

Postele

Kuchyne

Spálňa

Matrace

Obývacia
izby

Drevený nábytok

Doplnky
do bytu

Kúpeľně

Kancelárie

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.