Ako vybrať soundbar?

Soundbar sa stal nevyhnutným doplnkom moderného domáceho kina. Jeho vynikajúca zvuková kvalita a jednoduchá inštalácia z neho robia obľúbené zariadenie medzi milovníkmi hudby a filmov.

Pokiaľ váhate, aký soundbar vybrať, prinášame vám užitočné rady a tipy, ktoré vám pomôžu urobiť správne rozhodnutie.

Vybrať z ponuky soundbarov
soundbar

Zvuková kvalita ako prioritný faktor

soundbar

Ponorte sa do zvukového sveta

Pri výbere soundbaru je najdôležitejším faktorom zvuková kvalita. Ak si chcete naozaj užiť každý tón a zážitok, je dôležité zvoliť model s vynikajúcim zvukom.

Zamerajte sa na technológie, ako je Dolby Atmos alebo DTS:X, ktoré vám umožnia ponoriť sa do zvukového sveta a zažiť realistický priestorový zvuk.

Výkon a reprodukcia

Ďalším aspektom, ktorý by ste mali zvážiť, je výkon soundbaru a jeho schopnosť reprodukovať široký rozsah zvukového spektra.

Hľadajte modely s vysokým výkonom a pokiaľ možno s bezdrôtovým subwooferom, ktorý dokáže priniesť bohaté basy a intenzívny zvuk.

Dizajn a kompatibilita

Estetika do vášho interiéru

Soundbar bude pravdepodobne súčasťou vášho televízora a interiéru miestnosti. Preto je dôležité zvoliť design, ktorý sa hodí k celkovému štýlu. Existuje mnoho variantov a farieb, takže si môžete vybrať taký soundbar, ktorý bude skvele vyzerať a dokonale zapadne do vášho priestoru.

Bezproblémová kompatibilita

Pri výbere soundbaru je tiež potrebné zvážiť jeho kompatibilitu s vašim televízorom a ďalšími zariadeniami. Uistite sa, že vami zvolený model podporuje najnovšie rozhranie, ako je HDMI ARC alebo optický vstup, aby ste mali možnosť pripojiť ho k svojmu televízoru a streamovacím zariadeniam bez akýchkoľvek problémov.

soundbar

Ovládanie a funkcie

soundbar

Ovládanie a funkcie

Soundbar by mal byť ľahko ovládateľný. Skontrolujte, či má diaľkové ovládanie, ktoré umožňuje jednoduché nastavovanie hlasitosti a prepínanie medzi rôznymi režimami zvuku. Ideálne by mal mať aj ovládacie prvky priamo na prednom paneli, aby ste nemuseli vždy hľadať diaľkový ovládač.

Doplnkové funkcie

Niektoré soundbary ponúkajú aj ďalšie užitočné funkcie, ktoré môžu zlepšiť vaše posluchové zážitky. Patrí sem napríklad Bluetooth pripojenie, ktoré vám umožní streamovať hudbu priamo zo svojich zariadení, alebo virtuálny režim priestorového zvuku, ktorý vytvára dojem, že zvuk prichádza z rôznych smerov, aj keď máte iba jeden soundbar.

OKAY Tip: Zháňate soundbar s dokonalým zvukom? Soundbary LG, Samsung  alebo TCL vám to poskytnú!

Ako pripojiť soundbar k TV?

Kontrola dostupných konektorov

Než začneme s pripojením, je dôležité sa zoznámiť s dostupnými konektormi na vašej televízii. Najčastejšie používanými konektormi sú HDMI, optický kábel a 3,5 mm audio jack. Skontrolujte, ktoré z týchto konektorov máte k dispozícii na vašej televízii. To vám umožní vybrať si správny spôsob pripojenia soundbaru.

Pripojenie pomocou HDMI

Pripojenie soundbaru pomocou HDMI je najbezproblémovejšie a poskytuje vynikajúci zvukový výkon. Skontrolujte, či máte HDMI ARC (Audio Return Channel) port na vašej televízii. Ak áno, jednoducho pripojte jedno konce HDMI kábla do HDMI ARC portu na televízii a druhý koniec do HDMI ARC portu na soundbare. Potom zapnite obe zariadenia a skontrolujte nastavenie zvuku vo vašej televízii.

Pokiaľ váš soundbar podporuje CEC (Consumer Electronics Control), môžete ovládať zvuk pomocou jedného diaľkového ovládača.

Pripojenie pomocou optického kábla

Ak váš televízor nemá HDMI ARC port, môžete použiť optický kábel na pripojenie soundbaru. Zistite, či váš soundbar má optický vstup. Potom pripojte jedno konce optického kábla do optického výstupu na televízii a druhý koniec do optického vstupu na soundbare. Uistite sa, že je kábel správne zapojený a pevne pripevnený. Po pripojení zapnite obe zariadenia a skontrolujte zvukové nastavenia vo vašej televízii.

soundbar

Pripojenie pomocou 3,5mm audio jacku

V prípade, že nemáte HDMI ARC port ani optický vstup na soundbare, môžete použiť 3,5 mm audio jack. Tento kábel je obvykle dodávaný so soundbarom. Pripojte jeden koniec kábla do slúchadlového výstupu na televíziu a druhý koniec do audio vstupu na soundbare. Následne zapnite obe zariadenia a upravte zvukové nastavenia vo vašej televízii.

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných soundbarov navštívte náš e-shop. Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak nebudete spokojní, môžete produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.