Ako vybrať smart hodinky?

Smart hodinky sú nielen módnym doplnkom, ale aj užitočným pomocníkom a takpovediac predĺženou rukou tvojho smartfónu. Upozornia ťa na e-mail, môžeš cez ne telefonovať alebo ich využiť namiesto osobného trénera.

Čo je dôležité pri výbere? Predovšetkým to, aké nároky na smartwatch máš. Zisti, ako vybrať tie najvhodnejšie!

Vybrať z ponuky chytrých hodiniek
chytré hodinky

Najdôležitejšie parametre

Pri výbere hodiniek maj v hľadáčiku predovšetkým:

  • operačný systém
  • kapacitu batérie
  • odolnosť
  • displej
  • dizajnové prevedenie

Operačný systém 

Rovnako ako tablety alebo smartfóny aj smartwatch disponujú operačným systémom. Na trhu je OS niekoľko. Líšia sa nielen užívateľským rozhraním, ale určujú aj to, či budú hodinky plne alebo aspoň z časti kompatibilné s tvojim telefónom. Typ OS je smerodajný pre inštaláciu aplikácií a ďalších doplnkov.

Stretnúť sa môžeš s operačnými systémami Android alebo Android Wear. Smart hodinky Samsung Gear disponujú vlastným OS Tizen. Pre jabĺčkarov sú jasnou voľbou Apple Watch s operačným systémom watch OS. Stretnúť sa však môžeš aj s ďalšími operačnými systémami kompatibilnými s iOS, Android alebo Windows Phone. Väčšina smart hodiniek dokáže obmedzene fungovať aj samostatne, bez prepojenia s telefónom.

Kapacita batérie

Priemerne hodinky na jedno nabitie dokážu fungovať 2 – 3 dni, ale pri väčšine modelov pri aktívnom využívaní počítaj s kapacitou pohybujúcou sa okolo 1 dňa. Kapacita batérie je závislá na tom, aké funkcie a ako často ich budeš používať. Všeobecne platí, že najväčším žrútom energie je GPS a meranie srdcového tepu.

S kapacitou batérie sa samozrejme spája aj spôsob dobíjania. Niektoré hodinky môžu mať špeciálnu dobíjaciu kolísku, čo je jediný spôsob, ako hodiny nabiť. Iné môžu byť opatrené klasickým vstupom pre micro USB kábel, takže ich nabiješ napríklad nabíjačkou pre smart telefón. Niektoré modely môžu byť vybavené technológiou pre bezdrôtové dobíjanie.

Odolnosť

Pri výbere venuj pozornosť aj parametru, ktorý sa zameriava na vodeodolnosťa prachotesnosť. Vďaka tomu budeš vedieť, či s hodinkami môžeš plávať, potápať sa alebo ísť len do sprchy. Tento údaj sa spravidla označuje ako IP a číslom, ktoré značí odolnosť proti vode a prachu. Pri krytí IP67 a vyššom môžeš hodinky bez obáv nosiť takmer kamkoľvek.

Displej

Cez displej kontroluješ oznámenia a sleduješ svoju aktivitu. Preto by mal byť dostatočne veľký a dobre čitateľný aj na slnku. Stretnúť sa môžeš s:

  • IPS displejom,ktorý je starší a nájdeš ho skôr pri lacnejších modeloch. Má dobré pozorovacie uhly a maximálny jas, ale horšie zobrazenie čiernej.
  • OLED (AMOLED)displej má vynikajúce podanie všetkých farieb, pozorovacie uhly porovnateľné s IPS, ale vyššiu spotrebu batérie.
chytré hodinky

Chytré hodinky Huawei Watch GT Active

Funkcia a výbava

Dôležitý parameter, ktorý je závislý od tvojich požiadaviek. V prípade, že chceš hodinky využívať ako predĺženú ruku smartfónu, budú pre teba dôležité tieto funkcie:

  • volanie
  • notifikácia
  • posielanie a prijímanie SMS
  • ovládanie hudobného prehrávača
  • fotenie
  • surfovanie na internete

Ak chceš hodinky využívať na monitorovanie vašich športových aktivít a celkových výkonov, mali by ponúkať:

  • výškomer
  • barometer
  • GPS
  • meranie tepu
  • bohatý výber športových aktivít
  • monitoring spánku
chytré hodinky

Vyberať môžete z kategórií pánske chytré hodinky alebo dámske chytré hodinky

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného elektra navštív náš e-shop.

Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš! Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Ondrejka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.