Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

Ako vybrať rýchlovarnú kanvicu? 

Rýchlovarná kanvica je nepostrádateľný pomocník v každej domácnosti. Väčšina z nás si už bez jej pomoci nedokáže predstaviť pripraviť kávu alebo čaj. Vybrať najlepšiu kanvicu pre svoju domácnosť ale nie je len tak.

Na čo by sme sa mali pri výbere zamerať? A aké sú najlepšie rýchlovarné kanvice na trhu? V tomto článku sa pokúsime odpovedať na tieto a ďalšie otázky.

Vybrať z ponuky rýchlovarných kanvíc
Ako vybrať rýchlovarnú kanvicu?

Rýchlovarná kanvica ohrieva vodu pomocou elektrického prúdu. Vodu nalejeme do nádoby spojenej s vykurovacím telesom, vykurovacie teleso je obvykle umiestnené v spodnej časti nádoby alebo je zabudované do dna kanvice. Po zapnutí kanvice začne elektrický prúd prechádzať vykurovacím telesom a zahrievať ho, čím zahrieva aj vodu v nádobe. Akonáhle voda dosiahne bod varu, kanvica sa automaticky vypne. Tie lepšie kanvice sa v tomto bode vedia samé prepnúť do režimu udržiavania teploty.

Chcem kanvicu s reguláciou teploty
Ako vybrať rýchlovarnú kanvicu?

Aké sú hlavné parametre rýchlovarnej kanvice?

Pri výbere rýchlovarnej kanvice by sme mali zvážiť nasledujúce parametre:

  • Objem: Určuje, koľko vody dokáže kanvica uvariť naraz. Obvykle sa objem rýchlovarných kanvíc pohybuje od 0,5 do 2 litrov.
  • Výkon: Udáva, ako rýchlo dokáže kanvica uvariť vodu. Obvykle sa pohybuje od 1000 do 3000 wattov. Čím výkonnejšia však kanvica je, tým rýchlejšie uvarí vodu. Zároveň spotrebováva viac elektrickej energie a robí väčší hluk.
  • Účinnosť vykurovaciech teles: telies Nenechaj sa zviklat iba výkonom. Vyšší výkon nemusí vždy znamenať rýchlejšiu dobu varu. Testy totiž ukázali, že kanvica s rovnakým príkonom nemusí uvariť rovnaký objem vody za rovnakú dobu. Pre rýchlejšie výsledky hľadaj kanvicu s účinnými vykurovacími telesami.
  • Materiál:  Najčastejšie sa používajú plastové, kovové alebo sklenené materiály.
    • Plastové kanvice sú ľahké, lacné a ľahko sa čistia. Nevýhodou je, že plast môže pri zahrievaní uvoľňovať nežiaduce látky do vody alebo spôsobovať nepríjemný zápach. Preto by sme mali voliť plastové kanvice s certifikáciou bezpečnosti potravín (napr. BPA free).
    • Nerezové kanvice sú odolné, elegantné a dobre izolujú teplo. Nevýhodou je, že sú ťažšie a o niečo drahšie.
    • Sklenené kanvice sú estetické, neuvoľňujú žiadne látky do vody a umožňujú sledovať proces varenia. Nevýhodou je, že sú krehké, náchylné na vodný kameň.
    • Keramické kanvicesú podobne ako sklenené kanvice náchylné na usadeniny, sú krehké a oproti ostatným materiálom ťažšie zdvihnutie. Na druhú stranu keramika je materiál úplne bez chemikálií a skvele izoluje teplo, takže voda v kanvici zostane dlho horúca aj po dovarení.
Ako vybrať rýchlovarnú kanvicu?
  • Izolácia: Vyberaj kanvicu s pokročilou izolačnou technológiou, ktorá zaisťuje, že vonkajšia časť kanvice zostane chladná aj keď voda vo vnútri vrie. Kanvica s touto technológiou je bezpečnejšia a ľahšie sa s ňou manipuluje.
  • Funkcia: Funkcií, ktoré by sme pri varnej kanvici mohli sledovať, je veľké množstvo. Medzi tie najpraktickejšie patria:
    • Bezdrôtová kanvica – kanvica nie je pripojená káblom k základni, ale iba k vykurovaciemu telesu
    • Ochrana proti prehriatiu a prevráteniu – zabraňuje poškodeniu kanvice alebo spôsobeniu požiaru v prípade, že dôjde k prehriatiu výhrevného telesa alebo k prevráteniu kanvice; v takom prípade sa kanvica sama vypne.
    • Filter na vodný kameň– zachytáva nečistoty a usadeniny z vody, ktoré by mohli ovplyvniť chuť nápoja alebo skrátiť životnosť kanvice; filter je obvykle umiestnený v lieviku alebo vo veku kanvice
    • Nastaviteľná teplota – umožňuje nastaviť požadovanú teplotu vody podľa typu nápoja, ktorý chceme pripraviť: napríklad pre zelený čaj je ideálna teplota 70-80 °C, pre čierny čaj 90-100 °C a pre kávu 85-95 °C
    • Signalizácia zapnutia a ukončenia varenia – informuje o stave kanvice svetelnými alebo zvukovými signálmi; napríklad môže svietiť na červeno, keď je kanvica zapnutá, a na zeleno, keď je voda uvarená, alebo môže pípať, keď začne a skončí varenie

OKAY Tip: Rýchlovarná kanvica vyžaduje pravidelnú údržbu. Praktické tipy ako vyčistiť rýchlovarnú kanvicu nájdete na našom blogu.

Najlepšie rýchlovarné kanvice z našej ponuky

Elektrická kanvica TWK5P475

Elektrická kanvica TWK5P475

Elektrická kanvica Bosch TWK5P475 má objem 1,7 litra a výkon 2400W a elegantný vzhľad z kvalitnej ocele. Má čitateľný ukazovateľ hladiny vody, vyberateľný nerezový filter proti vodnému kameňu a otočnú základňu 360 °, ktorá uľahčuje manipuláciu pre ľavákov i pravákov. 

Disponuje tiež bezpečnostnými funkciami: automatické vypnutie, ochranu proti prehriatiu a vyvareniu a automatické vypnutie pri sňatí kanvice zo základne. Navyše má pevnú stabilitu vďaka protišmykovým nožičkám.

Kúpiť
Rýchlovarná kanvica Gorenje K17CLI

Rýchlovarná kanvica Gorenje K17CLI

Kanvica Gorenje K17CLI má retro štýl v krémovej farbe s nerezovými doplnkami, je vyrobená z odolného plastu a kovu a má objem 1,7 litra a výkon 1850 W.

Ďalej má ukazovateľ hladiny vody pod rukoväťou, otočnú základňu 360 ° a vyberateľný nerezový filter proti vodnému kameni. Po dosiahnutí varu sa sama vypne, nezapne sa pokiaľ v nej nie je voda a má protišmykovú základňu.

Kúpiť
Concept Thermosense RK4170

Concept Thermosense RK4170

Veľkou prednosťou rýchlovarnej kanvice Concept Thermosense RK4170 je jej digitálny display, na ktorom je možné vybrať jednu z prednastavených teplôt ohrevu od 40 °C do 100 °C. Vodu udrží teplú až 4 hodiny.

Je vyrobená z kvalitného skla a plastu, ktorý sa nezahrieva. Má kvalitný konektor STRIX a dvojnásobnú bezpečnostnú ochranu. Má objem 1,7 litra a výkon 1700 W.

Kúpiť

Najväčší výber elektra v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného elektra navštív náš e-shop.

Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.