Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

Ako vybrať najlepší tlačidlový telefón pre seniorov?

Zháňaš tlačidlový telefón pre svojich rodičov alebo starých rodičov? Aj napriek tomu, že dnes svet technológií ovládajú smartfóny, kvalitný tlačidlový telefón je možné ľahko zaobstarať.

 V tomto článku ti poradíme, ako vybrať ten najvhodnejší tlačidlový telefón pre seniorov z našej ponuky.

Výber tlačídlových telefónov
tlačidlový telefón
tlačidlový telefón

Aké sú výhody tlačidlových telefónov?

Tlačítkové telefóny majú niekoľko výhod oproti smartfónom, ktoré ťa môžu presvedčiť o ich užitočnosti nielen pre seniorov.

  • Sú jednoduché na používanie. Nemusíte sa učiť zložité ponuky alebo nastavenia, stačí len stlačiť tlačidlá a volať alebo písať správy.
  • Majú dlhú výdrž batérie.Môžeš ich používať aj niekoľko dní bez nabíjania, čo je praktické pre cestovanie alebo situácie, keď nemáš prístup k elektrickej sieti.
  • Sú odolné proti poškodeniu.Niektoré modely sú dokonca vodotesné alebo odolné proti prachu. Nemusíš sa báť, že ti telefón spadne na zem alebo sa namočí.
  • Tlačítkové telefóny sú lacné. Môžeš si kúpiť kvalitný tlačidlový telefón za zlomok ceny smartfónu. Ušetrené peniaze môžeš využiť inak.
  • Dlhá životnosť. Vďaka tomu, že majú málo súčiastok, ktoré by sa mohli pokaziť, vydržia tlačidlové telefóny dlho v prevádzke. Nemusíš sa ani starať o aktualizácie softvéru alebo výmenu dielov.
  • Sú ideálne pre seniorov. Tlačítkové telefóny sú vhodné pre starších ľudí, ktorí potrebujú predovšetkým telefonovať a písať SMS. Tiež sa hodia ako záložné telefóny pre prípad núdze, keď ti dôjde batéria na smartfóne.

OKAY Tip: Tlačidlový telefón nemusí stačiť. Pre seniorov, ktorí chcú spoznávať technológie, máme aj širokú ponuku tabletov.

Tlačidlový telefón s veľkým displejom a tlačidlami pre jednoduché ovládanie

Seniori často trpia zhoršeným zrakom alebo pohyblivosťou prstov, takže ocenia mobil s veľkým a čitateľným displejom aj tlačidlami. Displej by mal byť dosť veľký a svetlý, aby na ňom bolo vidieť všetko potrebné.

Tlačidlá by mali byť dostatočne veľké a jasne označené, aby seniori predišli chybám pri písaní. Okrem toho je dobré, ak mobil dáva zvukovú spätnú väzbu pri stlačení tlačidla, aby senior vedel, že sa „niečo stalo.“

Tlačidlový telefón s dobrým foťákom na zachytenie spomienok

Pre niektorých seniorov môže byť dôležité mať aj kvalitný fotoaparát. V ponuke OKAY.sk nájdete nejeden tlačidlový telefón s dobrým fotoaparátom, ktorý môže byť ideálnou voľbou seniorov, ktorí chcú fotiť momenty z rodinných udalostí alebo dovoleniek.

SOS tlačidlo pre zaistenie bezpečnosti

Ďalšou funkciou, ktorú by mal mať každý tlačidlový telefón pre seniorov, je SOS tlačidlo. Je to špeciálne tlačidlo, ktoré slúži na rýchle privolanie pomoci v prípade núdze.

Po jeho stlačení mobil automaticky pošle SMS správu s informáciou o polohe telefónu na prednastavené čísla, napríklad rodinných príslušníkov, zdravotníckej služby alebo polície, a začne ich postupne volať.

Niektoré mobily tiež vydávajú hlasný signál, ktorý upozorní okolie na problém. SOS tlačidlo je pre seniorov naozaj veľmi užitočné a v krajných prípadoch môže aj zachrániť život.

Tlačidlový telefón s internetom pre kontakt so svetom

Pre seniorov, ktorí chcú zostať v kontakte so svetom a mať prístup k informáciám, môže byť vhod mať po ruke internet.

Niektoré tlačidlové telefóny majú internetový prehliadač, ktorý im umožní prechádzať webové stránky a čítať novinky online.

A pre tých, ktorí zdieľajú internetové pripojenie s ďalšími zariadeniami, môže byť užitočný aj tlačidlový telefón s WiFi hotspotom.

tlačidlový telefón

Malý tlačidlový telefón: jednoduchosť a praktickosť

Seniori obvykle nepotrebujú od mobilu nič zložité a zbytočné. Chcú skrátka telefonovať a posielať SMS správy. Preto by ich mobil mal byť čo najjednoduchší a najprehľadnejší.
Menu telefónu pre seniorov musí byť intuitívne a malo by ponúkať len tie najdôležitejšie funkcie, aby sa v ňom seniori nestratili. Najdostupnejšie by malo byť práve volanie a písanie SMS, a to už ideálne priamo z hlavnej obrazovky alebo pomocou bočných tlačidiel.

Hlasitosť a zrozumiteľnosť pre seniorov so sluchovými problémami

Mnoho seniorov má tiež problémy so sluchom, preto je dôležité, aby ich mobil bol pri vyzváňaní aj hovore dostatočne hlasný. Hlasitosť by malo byť možné nastavovať podľa potreby a telefón musí pri akejkoľvek hlasitosti poskytovať čistý a zrozumiteľný zvuk. Pokiaľ senior navyše používa naslúchadlo, je dobré, aby s ním bol mobil kompatibilný a nespôsoboval nepríjemné ruchy a pískanie.

Odolnosť a výdrž tlačidlového telefónu: Predĺž čas medzi nabitiami

Poslednými, ale nie menej dôležitými faktormi, sú výdrž batérie a odolnosť telefónu. Seniori ocenia, ak ich telefón vydrží časté nárazy a je chránený pred poliatím alebo poškodením prachom.

Navyše často môžu zabúdať svoj mobil nabíjať. Preto je ideálny tlačidlový telefón s dlhou výdržou batérie a jednoduchým spôsobom nabíjania. Niektoré mobily tiež upozorňujú na nízku úroveň batérie alebo odosielajú správu, keď je potrebné nabiť.

Najväčší výber tlačidlových telefónov v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitného elektra navštív náš e-shop.

Vyber si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš! Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY,môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.