Ako vybrať najlepší fén na vlasy?

Bez fénu to dnes nejde – vysuší mokré vlasy po umytí počas chvíľky, ale tiež vám vytvorí nádherný účes. Ten najlepší fén na vlasy vám však dnes ponúkne oveľa viac!

Ako sa ale v širokej ponuke fénov zorientovať? To vám ukážeme v dnešnom článku.

Vybrať z ponuky fénov
fén

    Prečo si zaobstarať nový fén?

    Ak sa vám starý fén pokazil a zháňate nový model, je dôvod jasný. Ak však máte funkčný, ale starší fén, prečítajte si,čo skvelého vám nový kus prinesie:

  • Rýchlejšie sušenie vlasov: Výkonnejší a silnejší motor s pokročilejšími technológiami vlasy vysušia rýchlejšie.
  • Nižšie teploty: Sušenie vlasov pri nižšej teplote znižuje riziko ich poškodenia.
  • Ionizačné technológie: Pomáha eliminovať statickú elektrinu a zamedzí krepovateniu vlasov.
  • Koncentrátor: Premeria prúd vzduchu na určitú časť vlasov, a uľahčí tak styling.
  • Nižšia hlučnosť: Moderné fény sú menej rušivé a pohodlnejšie na používanie.
  • Viac funkcií: Množstvo funkcií, ako napr. studený vzduch alebo otočný kábel, pomôžu pri stylingu vlasov.

Typy fénov 

fén

Domáce fény

Domáci sušič vlasov je vhodný na pravidelné domáce fénovanie či už vás alebo detí. Je bežne vybavený funkciami, ako je studený vzduch, nastaviteľná teplota aj intenzita a tiež rôzne nadstavce. Kábel býva dlhý 1–2 metre.

Čo sa týka výkonu, najčastejšie sa v tejto kategórii stretnete s hodnotou 1 400-1 800 W, čo na klasické fénovanie stačí. Jeho veľkou výhodou je dobrá cenová dostupnosť.

Profesionálne fény

Pri profesionálnom féne na vlasy je veľmi dôležitý jeho príkon – ten je obvykle vyšší ako 2 000 W. Vďaka tomu vlasy vysušia oveľa rýchlejšie a šetrnejšie. Disponuje tiež množstvom užitočných funkcií ako napr. ionizátor: ten znižuje statickú elektrinu, chráni vlasy a dodáva im krásny lesk.

Z ďalších vychytávok spomeňme infračervené svetlo, koncentrátor vzduchu či difuzér. Samozrejmosťou je potom možnosť nastavenia rýchlosti i teploty a tiež studený vzduch.

Cestovné fény

Pre cestovný fén na vlasy sú zásadné jeho rozmery a hmotnosť – jedná sa totiž o skladné a ľahké zariadenia, ktoré môžete ľahko prevážať. Tomu je tiež prispôsobený ich dizajn: mávajú sklopnú rukoväť a obal či púzdro pre maximálnu skladnosť.

Vzhľadom na kompaktnosť však nemožno čakať vysoký výkon a množstvo funkcií. Ľahké fény na vlasy sú tak vhodné pre občasné používanie na cestách a zaobstaráte ich za nízku cenu.

fén

Aké sú tie najdôležitejšie funkcie fénov?

  • Ionizácia: Svetlé vlasy s ionizátorom neelektrizujú vlasy, Takže nestojí všade okolo. Tiež im dodávajú hebký a lesklý vzhľad a robí ich silnejšími a krajšími.
  • Difúzer: Praktický nadstavec na fén, ktorý rozprestiera rovnomerne teplo po celej hlave a dodá vlasom potrebný objem. Vďaka tomu je tiež vhodný pre kučeravé vlasy, ktoré nijako nepoškodzuje.
  • Koncentrátor vzduchu: Táto zužujúca sa trubica koncentruje horúci vzduch presne na vami vybranú časť vlasov.
  • Uzamknutie tlačidiel: Funkcia bežná predovšetkým u profesionálnych fénov. Uzamkne práve používané nastavenie, aby ste omylom neprepli napríklad rýchlosť a nezničili vytváraný účes.
  • Proud studeného vzduchu: Umožní zafixovať účes pri zapnutí hneď po horúcom vzduchu.
  • Kábel otáčajúci sa o 360°: Predovšetkým profesionáli ocenia, keď svoj fén nebudú musieť pri práci stále pretáčať a prehmatávať.

Čím by mal kvalitný fén disponovať?

Dostatočným príkonom

Fény obvykle disponujú príkonom 1 000-2 300 W. Platí tu, že čím vyšší príkon, tým rýchlejšie fén vlasy vysuší. Vysoký príkon je tiež vhodnejší pre zdravie vlasov, pretože je nepresušuje. 1 800 W bohato stačí na vysušenie vlasov do pár minút, 2 220 W je vhodné pre bohaté a kučeravé vlasy, ktoré schnú dlhšiu dobu. Voľte teda sušiče vlasov s čo najvyšším príkonom pre rýchly a bezpečný výsledok.

Dlhým káblom

Káble od fénov bývajú väčšinou 1–3 metre dlhé. Určite si pred nákupom zmerajte vzdialenosť od miesta, kde sa fénujete, aby bol dostatočne dlhý. Až 3-metrový kábel ocenia predovšetkým profesionáli, ktorí sa potrebujú okolo zákazníka flexibilne pohybovať. U kvalitných fénov na vlasy je dokonca možné kábel navinúť dovnútra spotrebiča, ako to poznáte pri vysávačoch.

Kvalitným výrobným materiálom

Kovové vnútorné časti fénu nie sú ideálne. Prehrievajú sa totiž nerovnomerne a na niektorých miestach sa môžu až prehrievať. To potom negatívne ovplyvňuje kvalitu vlasov po fénovaní. Nové modely preto obsahujú turmalín, ktorý zabráni prehrievaniu aj vytváraniu elektrostatického náboja.

Fénom to nekončí

Ako vybrať fén na vlasy, už sme si povedali, to ale nie je všetko. Dokonalý účes dotvoria užitočné kulmy, a ak chcete krásne rovné vlasy, kúpte si žehličku na vlasy. Zaiste prídu vhod aj ostatné produkty z kategórie starostlivosť o telo, ako sú epilátory, holiace strojčeky či zastrihávače.

Najväčší výber fénov v OKAY! 

Pre najväčší výber kvalitných fénov, domácich, profesionálnych aj cestovných navštívte náš e-shop. Vyberte si z veľkého množstva modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak s ním nebudete spokojní, môžete ich vrátiť do 30 dní  bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najlepšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Sluka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.