Ako vybrať najlepší bluetooth reproduktor?

Chcete si užívať skvelú hudbu a podcasty na cestách, domácu párty alebo napríklad vo vani? Potom ste tu správne. To všetko vám tie najlepšie bluetooth reproduktory umožnia. Tieto prenosné zariadenia sú v dnešnej dobe veľmi obľúbené, pretože ponúkajú kvalitný zvuk, úžasnú flexibilitu a hlavne nie sú príliš drahé.

Ako ale vybrať ten najlepší bluetooth reproduktor? To a mnoho ďalšieho sa dočítate v tomto článku.

Vybrať z ponuky reproduktorov
bluetooth reproduktor

Typy bluetooth reproduktorov

Jednotlivé bluetooth reproduktory sa medzi sebou líšia predovšetkým podľa toho, kde ich budete počúvať. Vybrať si môžete malé a kompaktné zariadenia, ale tiež veľký a výkonný stroj vhodný na párty.

Mini
reproduktor

bluetooth reproduktor

Mini bluetooth reproduktory sa vám pohodlne zmestia aj do vrecka, a máte ich tak kedykoľvek k dispozícii. Hudbu s nimi vďaka ich kompaktnosti môžete počúvať na výletoch aj pri mori. Ich rozmery bývajú naozaj malé, rovnako aj hmotnosť. Kvalita a hlasitosť poskytovaného zvuku teda môže mať svoje limity, ale zážitok bude aj tak veľmi dobrý.

Čo sa týka prevedenia, môžete si vybrať z viacerých tvarov reproduktora. Praktický je plochý tvar, vďaka ktorému sa zariadenie dobre zmestí do vrecka. Reproduktor môže tiež byť vybavený karabinou, vďaka ktorej ho môžete zavesiť za opasok či na batoh. Tešiť sa môžete na až 3–5 hodinovú výdrž batérie.

Domáci
reproduktor

bluetooth reproduktor

Klasické bluetooth reproduktory predstavujú ideálnu možnosť pre počúvanie hudby či podcastov počas varenia alebo napríklad pri upratovania kúpeľne.

Hmotnosť a rozmery u nich nie sú tak podstatné, hlavná je kvalita zvuku. Tá býva naozaj vysoká - reproduktory poskytnú čisté, bohaté a navyše dostatočne hlasné audio. V ich prospech hrá aj batéria, ktorá vydrží hrať pri niektorých modeloch pokojne aj 24 hodín.

Párty
reproduktor

party reproduktor

Párty reproduktor vďaka celej zostave reproduktorov v jednom zariadení ponúkne perfektný výkon, vhodný pre ozvučenie celej párty ako vonku, tak vo vnútri.

Ide o veľké a ťažké zariadenia v stĺpovom prevedení. Disponujú však madlom, vďaka čomu ich môžete kedykoľvek prenášať. Niektoré modely sú vybavené nabíjacou batériou, tie najväčšie už potrebujú pripojenie do zásuvky.

OKAY Tip: Hľadáte vysoko kvalitné reproduktory za dostupnú cenu? Reproduktory JBL to spĺňajú a ponúknu ešte oveľa viac.

Čo všetko musí mať kvalitný bluetooth reproduktor?

Čo sa týka kvality zvuku, pri bezdrôtových reproduktoroch sú dôležité rovnaké parametre ako pri sieťových modeloch. Majú však aj svoje špecifiká, na ktoré sa pozrieme nižšie.

Dostatočnú výdrž batérie

Bezdrôtové reproduktory disponujú dobíjacou batériou, ktorú musíte vždy raz za čas nabiť. Jej výdrž sa pri všetkých modeloch líši, ale platí, že menšie modely vydržia skôr kratšiu dobu - okolo 5-10 hodín. Väčšina reproduktorov dokáže hrať 10–15 hodín a tie najvýkonnejšie vás zabavia až na 20 a viac hodín. 

bluetooth reproduktor
bluetooth reproduktor

Potrebnú vodeodolnosť

Reproduktor môžete používať v podstate kdekoľvek, a je preto dôležité, aby bol vodeodolný. Pri počúvaní hudby napríklad na pláži či na pikniku je nutné, aby reproduktor nepoškodil náhly dážď. Túto ochranu mu poskytuje stupeň krytia, ktorý tvorí značka IP a dve čísla. Prvá sa týka ochrany pred prachom, druhá pred vodou. Stretnúť sa môžete s mnohými stupňami krytia, veľmi praktický je napríklad IP67, ktorý zariadenie chráni pred vodou pri ponorení až do hĺbky 1 metra na dobu 30 minút.

Praktické funkcie

Bluetooth reproduktory môžu disponovať rôznymi praktickými funkciami, ktoré ešte viac spríjemnia vaše počúvanie:

  • Mikrofón: Pre ľahké handsfree telefonovanie.
  • LED osvetlenie: Párty reproduktory môžu vyžarovať štýlové efekty pre ešte lepšiu atmosféru.
  • Ovládanie hlasitosti:Pomocou tlačidiel priamo na tele reproduktora môžete ovládať hlasitosť zvukov, ale aj ich prerušenie či ovládanie hovorov.
  • TWS (skutočné bezdrôtové stereo): Umožní pripojenie dvoch bluetooth reproduktorov zároveň bez žiadnych káblov.
  • Powerbanka: Do niektorých modelov môžete zapojiť kábel a nabiť si svoj smartphone alebo slúchadlá.
  • FM tuner: Dokáže naladiť rádiové stanice.

Skvelú kvalitu zvuku

Výslednú kvalitu zvuku ovplyvňuje viacero faktorov, z ktorých vyčnieva predovšetkým výkon reproduktorov. Ten spravidla neprekračuje 200 W a podieľa sa predovšetkým na hlasitosti reprodukcie.

Ďalej konečný audio zážitok vytvára impedancia, citlivosť a frekvenčný rozsah. Nemenej dôležité sú rozmery zariadenia: platí totiž, že do väčšieho reproduktora sa zmestí výkonnejší menič, vďaka čomu môže hrať hlasnejšie.

bluetooth reproduktor

Najväčší výber bluetooth reproduktorov v OKAY!

V tomto článku sme si povedali, ako vybrať tie najlepšie bluetooth vonkajšie reproduktory na výlety, k moru aj do kúpeľne. Pre najväčší výber kvalitného audia aj elektra navštívte náš e-shop.

Vyberte si z veľkého množstva modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak s ním nebudete spokojní, môžete ich vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra pre najlepšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Vojtěch Pospíšil

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.