Ako vybrať elektrický gril?

Grilovanie kdekoľvek a v akúkoľvek dobu? Pre kontaktný gril úplná brnkačka!

V tomto článku vám poradíme, ako vybrať elektrický kontaktný gril, s ktorým si užijete skvelú grilovačku aj v zime v teple domova.

Vybrať z ponuky elektrických grilov
elektrický gril
elektrický gril

Prečo si zaobstarať elektrický gril?

Prečítajte si, čo skvelého vám ponúkne elektrický gril:

  • Jednoduchá a rýchla príprava jedla: Nemusíte čakať na rozpalenie uhlia – elektrický gril sa zahreje veľmi rýchlo.
  • Bezpečnosť: Pro šedáľovanie nie je potrebné žiadneho otvoreného ohňa. Nemusíte sa teda obávať popálenia, výbuchu či nadbytočného dymu.
  • Nižšie náklady: Prevádzka grilu vyjde lacnejšie, pretože na úpravu pokrmov nemusíte kupovať žiadne uhlie.
  • Jednoduchá údržba: Väčšina modelov má odnímateľné grilovacia dosky, ktoré ľahko umyjete v umývačke riadu.
  • Prenosnosť: Menšie elektrické grily sú obvykle skladné a môžete ich ľahko prenášať.

Typy elektrických grilov 

Kontaktné grily pre rýchle a skvelé pokrmy

S kontaktným grilom si behom chvíľky pripravíte mäso, zeleninu aj ryby, ale zapečie vám aj toasty či panini. Celý proces netrvá dlho, pretože potraviny sú grilované z oboch strán. Prístroj je navyše veľmi kompaktný, takže nie je problém ho často prenášať.

Tie najlepšie kontaktné grily sú vybavené termostatom na nastavenie intenzity aj automatickými programami, ktoré zabránia spáleniu pokrmov.

Raclette grily zapečú najrôznejšie špeciality

Raclette grily sú špeciálne zariadenia s dvoma poschodiami, pričom na to spodné použijete viac malých panvičiek. Tie položíte na rozpálenú plochu a skvele zapečú napr. syry či zeleninu. Na vrchnej časti grilu nájdete väčšiu grilovaciu dosku, na ktorej môžete priamo grilovať potraviny podľa chuti.

elektrický gril

S najpredávanejším kontaktným grilom Tefal Ultra Compact budete môcť pripravovať všetky druhy potravín.

Stolové grily zariadi skvelú hostinu

Stolové grily si obľúbite predovšetkým kvôli ich veľkej grilovacia ploche. Tá je väčšinou naozaj rozľahlá, a nie je tak problém pripraviť na nej veľké množstvo pokrmov napríklad pri rodinnej oslave.

Pri väčšine modelov budete mať na výber viac grilovacích dosiek, príjemným bonusom je potom nastaviteľný termostat.

Vertikálne grily pripravia profesionálny kebab

Pokiaľ si chcete pochutnať na skvelom grilovanom kuraťu či kebabe, zvoľte vertikálny gril. Vybraný pokrm sa počas prípravy točí na tyči, a prepečie sa tak rovnomerne zo všetkých strán. Vďaka preskleným dvierkam môžete prípravu sledovať a dosiahnete skvelého výsledku!

Dôležité parametre elektrického grilu

Výkon

Výkon väčšiny grilov je v rozmedzí 1 200 – 2 200 W, nech už ide o akýkoľvek typ. Platí tu, že čím vyššia výkon, tým rýchlejšie sa gril rozohreje.

Materiál a druh grilovacej plochy

Väčšina elektrických grilov je dodávaná s jedným typom grilovacej plochy, ale tá môže byť vymeniteľná. Na hladkej ploche skvele opečiete zeleninu a menšie pokrmy, zatiaľ čo rebrovaný povrch je ten pravý na prípravu skvelých steakov a mäsa. Rošt je zase vhodný pre všetky druhy mäsa a na zachytenie výpeku poslúži odkvapkávacia misa.

Povrch grilovacej plochy je takmer vždy nepriľnavý, takže je možné grilovať s malým množstvom tuku. Vybrať si môžete z viacerých druhov materiálov, pričom medzi tie najobľúbenejšie sa radí liatina, ktorá dlho a rovnomerne drží teplo.

Veľkosť

Veľkosť grilu ovplyvňuje počet ľudí, pre ktorých budete grilovať. Menší bezkontaktný gril je vhodný pre menšie skupiny ľudí, naopak veľký stolný gril obslúži väčšie množstvo ľudí na oslavách aj večierkoch.

Údržba elektrického grilu je veľmi jednoduchá

Ako vyčistiť kontaktný gril aj ostatné typy? Údržba je tu oveľa jednoduchšia ako pri klasických griloch. V drvivej väčšine prípadov je totiž vybavené odnímateľnými grilovacími plochami, ktoré je možné umyť aj v umývačke. To isté platí aj preodkvapkávacia nádobu na tuk.

čistenie elektrického grilu

Príslušenstvo pre skvelú grilovačku 

Bez vhodného náčinia to nepôjde. Aby ste si mohli pochutnať na výbornom steaku či grilovanej zelenine, je potrebné mať praktické príslušenstvo. Pre rýchle nakrájanie všetkého potrebného si vyberte ostrý nôž aj ďalší kvalitný riad. Počas prípravy jedla zase oceníte skvelé grilovacie potreby.

Najväčší výber elektrických grilov v OKAY!

Pre najväčší výber kvalitných kontaktných elektrických grilov, ale aj stolných, vertikálnych a typu raclette navštívte náš e-shop. Vyberte si z obrovského množstva modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak s ním nebudete spokojní, môžete ich vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Sluka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.