Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

OKAY radca: Ako urobiť vlnité vlasy?

Vlnité vlasy dodávajú účesu objem a nevšedný vzhľad. Čo robiť, ak si sa s vlnitými vlasmi nenarodila? Či už preferuješ jemné vlnky, romantické kučery alebo výrazné vlny, poradíme ti, ako urobiť vlnité vlasy ľahko a rýchlo. Dozvieš sa, ako vlasy pripraviť a ako zaistiť, aby vlny vydržali čo najdlhšie.

Vybrať kulmu na vlasy
ako urobiť vlnité vlasy?

Ako si navlniť vlasy

Vlnité vlasy môžu výrazne ovplyvniť tvoj vzhľad aj celkový štýl. Pokiaľ ti od prírody boli nadelené rovné vlasy, budeš si musieť s vytvorením kučeravého účesu pomôcť sama. Vlnenie vlasov môže byť ľahké a zábavné, najmä ak poznáš správnu techniku ​​a máš k dispozícii vhodné nástroje. Každé vlasy sú iné, preto najlepšie sama vyskúšaj, čo vykúzli ten najlepší výsledok práve u teba. Pozri sa s nami na možnosti:

ako urobiť vlnité vlasy?

Kulmovanie vlasov

Kulma je vhodná pre rôzne typy vlasov a dĺžky, dokáže rýchlo vytvoriť krásne vlny alebo kučery v priebehu niekoľkých minút. Dáva ti možnosť kontroly nad veľkosťou vĺn, takže vytvoríš účes podľa svojich predstáv.

Kulmy sú obvykle kompaktné a ľahko prenosné, čo je ideálne aj pre cestovanie. Čím širší priemer kulmy zvolíš, tým voľnejších vĺn dosiahneš, naopak tenší priemer ti zaistí drobnejšie vlnky.

Návod na kulmovanie:

  • Menší prameň vlasov omotaj okolo kulmy. Vhodné je natočiť ho od končeka k hlave.
  • Podrž prameň niekoľko sekúnd natočený.
  • Zlož hotovú vlnu a pokračuj na zvyšku hlavy.

Ak si chceš celý proces uľahčiť, rozdeľ si vlasy na pramene, pripni ich štipcami a nechaj vždy voľný len jeden prameň, ktorý práve natáčaš. Je vhodné pokračovať od spodných prameňov smerom k tým vrchným, aby boli vlny rozprestreté rovnomerne.

Kulmu môžeš vybrať podľa rôznych parametrov a jedným z nich je aj jej prevedenie:

Kónická kulma sa zužuje smerom k špičke, vlasy sa natáčajú dookola a hotové vlny vyzerajú úplne prirodzene, kedy sú väčšie pri korienkoch a menšie na konci.

Kliešťová kulma nie je vhodná na každodenné použitie, ale skôr pre významné udalosti. Vlasy sa do nej uchytávajú pomocou klieští, čo umožňuje ľahšiu manipuláciu, ale súčasne môže byť v niektorých prípadoch vidieť miesto, kde kliešte prameň zvierali.

Lokňovacie kulmy tí prácu ešte viac uľahčia. Bývajú vybavené samonavíjacím mechanizmom, takže prameň len priložíš ku kulme a ďalej sa o proces nemusíš starať.

Žehlička na vlasy

Hoci žehlička na vlasy býva častejšie spájaná s vyrovnaním vlasov do perfektného uhladeného účesu, je možné využiť ju aj v prípade, keď premýšľaš, ako mať kučeravé vlasy. Dôležité je v tomto prípade vybrať si žehličku, ktorá bude mať zaoblené hrany. Vďaka nim budú vlasy pri robení vĺn ľahšie kĺzať.

  • Stlač žehličkou tenký pramienok vlasov až pri hlave.
  • Žehličku otoč o 180°, čím prameň v mieste, kde ho držia platničky žehličky zakrútiš.
  • Ťahaj takto otočenú žehličku po prameni až na koniec. Dôležitá je plynulosť pohybu, aby vlna bola v celej dĺžke rovnaká.
  • Pokračuj rovnako po celej hlave.
Vybrať žehličku na vlasy
ako urobiť vlnité vlasy?

OKAY Tip:  Zháňaš fén na vlasy? Poradíme ti, ako vybrať ten najlepší!

Účesy pre vlnité vlasy

Môžeš tiež použiť pre vlnité vlasy účesy, ktoré podporia vznik väčších aj menších vĺn. Tieto účesy je vhodné vytvárať najlepšie na noc, aby boli vlasy zafixované vo vhodnej polohe niekoľko hodín. 

Základom je vytvárať takýto účes na vlhkých vlasoch. Vlasy v účese postupne uschnú a tým sa vytvoria požadované kučery.Je niekoľko spôsobov, ktoré môžeš vyskúšať:

Vlnité vlasy z vrkôčikov.
Z vlhkých vlasov upleť vrkôčiky. Čím viac vrkôčikov vytvoríš, tým drobnejšie vlnky dosiahneš. Vlasy tak nechaj najlepšie cez noc. Ráno ich rozpleť, rozčeš a zafixuj lakom.

Donutom k vlnám.
Donut sa predáva v drogériách. Je to vlasová vložka, cez ktorú pretiahneš vlasy, tie rozdelíš na pramene a každý prameň obtočíš okolo donutu. Sponkami ich konca vždy uchyť k hlave.

Natáčkami ku brčkám.
Na vlhké vlasy natoč natáčky. Veľkosť natáčok ti určí výslednú veľkosť vĺn. Tento proces môžeš aj ľahko urýchliť. Až budeš mať všetky natáčky na požadovanom mieste, vyfúkaj vlasy fénom a následne natáčky sním, vlasy prečeš a prípadne zafixuj.

OKAY Tip:  Okrem vlasov je častým riešením krásy aj odstraňovanie chĺpkov z rôznych častí tela. Chceš si prečítať, či je lepšie chĺpky odstraňovať len z povrchu tela, alebo ich rovno vytrhávať? Prečítaj si náš článok o rozdiele medzi depiláciou a epiláciou.

Ako sa starať o vlnité vlasy

Metód, ako mať vlnité vlasy, je hneď niekoľko. U všetkých je dobré dodržiavať všeobecné zásady, ktoré poslúžia ako prevencia pred zničením vlasov, pretože obzvlášť tepelná úprava účesu je pre vlasy zaťažujúca. Na čo si dať pozor?

ako urobiť vlnité vlasy?
  • Nepoužívaj na vlasy príliš vysoké teploty. Husté vlasy znesú vyššie teploty (až 190 °C) ako vlasy jemné (maximálne 160 °C).
  • Pri používaní kuliem a žehličiek by vlasy mali byť suché. Použitie tepelného nástroja na mokré alebo vlhké vlasy môže spôsobiť vážne poškodenie.
  • Nemanipuluj s horúcimi vlasmi, sú náchylné na lámanie. Hrebeň je vhodné používať až po vychladnutí, rovnako tak prečesávanie prstami musí chvíľu počkať.
  • Používaj prípravky na ochranu vlasov pred teplom. Vyber si podľa svojich potrieb taký sprej či olej, ktorý bude svojimi špeciálnymi zložkami vlasy chrániť.
  • Tepelné natáčanie vlasov by nemalo byť súčasťou každého tvojho dňa. Vlasy si zaslúžia odpočinok.
  • Pokiaľ chceš, aby ti účes na hlave čo najdlhšie vydržal, budeš ho musieť zafixovať vhodným lakom na vlasy. Lak navyše môžeš zakúpiť vyživujúci, ktorý okrem podpory vzhľadu dodá vlasom ochranu. Vhodné je tiež na vlasy počas dňa čo najmenej siahať, aby vlny vydržali dlhšie.

OKAY.sk - špecialista na veľké spotrebiče, televízory a sedačky

Ako na vlnité vlasy? Vyber si v našej ponuke kulmu na vlasy, nechaj si ju poslať a vyskúšaj si tovar v pohodlí domova. Vďaka nášmu programu Garancia 100% spokojnosti môžeš tovar do 30 dní zadarmo vrátiť.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.