Ako správne vybrať a umiestniť vstavané spotrebiče do kuchyne?

Pri výbere vstavaných spotrebičov do kuchyne je dôležité brať do úvahy nielen dizajn, ale aj funkčnosť a energetickú účinnosť. Najlepšie je investovať do spotrebičov od renomovaných výrobcov, ktoré ponúkajú moderné technológie a dlhú životnosť.

V tomto článku predstavíme najobľúbenejšie vstavané spotrebiče z ponuky OKAY a povieme si, ako s nimi zaobchádzať.

Vybrať z ponuky vstavaných spotrebičov
vstavané spotrebiče
vstavané spotrebiče

Rozmery vstavaných spotrebičov

Pred nákupom vstavaných spotrebičov nezabudni skontrolovať ich celkové rozmery, vrátane rozmerov vnútra a priestoru pred dvierkami pre pohodlné otváranie. Jednoducho mysli na to, aby nové spotrebiče do tvojej kuchyne dobre zapadli. Platí to ako pri vstavaných umývačkách, chladničkách, mrazničkách a rúrach, tak aj pri menších spotrebičoch ako sú kávovary, mikrovlnky alebo varné dosky.

Vstavané rúry

Samostatná vstavaná rúra je skvelý pomocník do každej kuchyne. Vie piecť, grilovať, ohrievať a rozmrazovať potraviny.

Správna montáž vstavanej rúry

Než začneš montovať novú vstavanú rúru, skontroluj si, že máš všetko, čo na to potrebuješ. Preštuduj si pokyny výrobcu a návod na montáž a v prípade ťažkostí sa neváhaj obrátiť na profesionála.

Najlepšia vstavaná rúra

Ak hľadáš najlepšiu vstavanú rúru vo svojej cenovej kategórii, skús Gorenje BOSX6737E13BG. Tá ponúka množstvo priestoru a moderné technológie pre zdravé pečenie. Má oválny tvar, čo zlepšuje cirkuláciu vzduchu, systém DynamiCoolingpre bezpečné ochladzovanie, tiché zatváranie dvierok GentleClose a vie sa rýchlo predhriať až na 200 °C počas 5 minút. Ďalej disponuje funkciami AirFryna vyprážanie bez tuku, ExtraSteamna pečenie chleba s parou a dvojitým vykurovacím telesom na rovnomerné rozloženie tepla. Rúra má čiernu / nerez farbu, celkovú vnútornú kapacitu 77 l a rozmery 595 x 595 x 564 mm.

vstavané spotrebiče

Vstavaná rúra Gorenje

OKAY Tip: Výberom indukčnej dosky to nekončí. Vieš, ako vybrať správny riad na indukciu? Prečítaj si náš článok.

Indukčné dosky

Jedinečná vlastnosť indukčných dosiek spočíva v tom, že sa zahrievajú až po priložení vhodnej nádoby. Skryté magnetické cievky pod varnou plochou vytvárajú magnetické pole medzi hrncom a doskou, čím ohrievajú obsah hrnca. S týmto spôsobom varenia dochádza k minimálnym tepelným stratám, čo sa prejavuje až 40% nižšou spotrebou energie oproti tradičným sklokeramickým doskám. Rýchlosť ohrevu je až o 50 % vyššia ako pri klasických sporákoch, a to pri udržaní chladného a bezpečného povrchu dosky.

Najlepšia indukčná doska

Indukčná varná doska Bosch PVQ611BB6E je ideálnou voľbou pre tých, ktorí hľadajú rýchlu, efektívnu a bezpečnú prípravu jedla. Táto varná doska má štyri varné zóny, ktoré je možné ovládať dotykovo pomocou funkcie TouchSelect. Môžeš si tak jednoducho nastaviť požadovaný výkon a časovač pre každú zónu.

Navyše, ak potrebuješ variť na veľkých nádobách, môžeš spojiť dve zóny do jednej pomocou funkcie CombiZone. Pri varení na tejto indukčnej varnej doske sa budeš cítiť ako profesionál vo veľkej hotelovej kuchyni.

vstavané spotrebiče

Indukčná varná doska Bosch

Vstavané umývačky

Vstavané umývačky riadu môžeš umiestniť priamo do kuchynskej linky. Dvierka umývačky môžeš zvoliť v rovnakom dizajne ako zvyšok linky a dobre ju tak zakomponovať do celkového štýlu kuchyne. Vstavané umývačky sú navyše vďaka tomu, že ich dvierka a linka tlmia, tichšie ako iné typy.

Inštalácia vstavanej umývačky krok za krokom

Priemerný domáci údržbár by so zapojením umývačky nemal mať obzvlášť veľké problémy. Oplatí sa ale poznať niekoľko dôležitých rád a vyhnúť sa možným chybám. Určite si najskôr prečítaj návod od výrobcu. My ti ale základné kroky vysvetlíme.

  • Umývačku treba pripojiť hadicou k drezu. Hadica musí mať priemer 3/4 palca. Umývačka sa pripája k studenej vode s teplotou do 25 °C. Voda musí mať tlak medzi 30 kPa a 1 MPa.
  • Než začneš inštalovať umývačku, uzavri hlavný uzáver vody tam, kde umývačku pripájaš. Pripoj hadicu k ventilu a pevne ju utiahni. Inak ťa môže zasiahnuť prúd vody, akonáhle uzáver znova otvoríš. Skontroluj, že na oboch koncoch hadice je tesnenie. Potom môžeš uzáver otvoriť a pustiť vodu do hadice.
  • Pre odpadovú hadicu potrebuješ prípojku na sifóne v dreze. Hadica by nemala byť dlhšia ako 1,5 metra. Predtým, než hadicu napojíš na sifón, uisti sa, že si odstránil záslepku z prípojky. Pokiaľ nemáš prípojku na sifóne, musíš si ju kúpiť. Keď napojíš odpadnú hadicu na sifón, skontroluj, že je spojenie pevné a tesné.

Najlepšia vstavaná umývačka

Hľadáš úspornú a priestorovo nenáročnú umývačku riadu? Skús vstavanú umývačku Mora VM 545 X. Má energetickú triedu E, spotrebu vody 9 litrov na cyklus a 7 programov umývania. Pojme až 9 obedových súprav v 2 košoch a má šírku iba 45 cm. Medzi jej vychytávky patria funkcie Total AquaStop, ktorá zabráni úniku vody, funkcie Extra sušenie, mokrý riad po umytí osuší a špeciálny program na umývanie skla. Umývačka sa ľahko ovláda, má samočistiaci filter a hlučnosť iba 47 dB.

vstavané spotrebiče

Vestavná myčka nádobí Mora

Vstavané chladničky

Vstavané chladničkysú ďalšie z potrebných kuchynských spotrebičov, ktoré môžeš integrovať priamo do svojej kuchynskej linky. Rovnako ako v prípade klasických chladničiek môžu aj vstavané mať vlastnú mrazničku. Prípadne si môžeš zaobstarať vstavanú chladničku s mrazničkou samostatne.

Kam umiestniť vstavanú chladničku? Ideálne priamo pod linku. 

Vstavané chladničky je možné rovnako ako ostatné vstavané kuchynské spotrebiče zaintegrovať priamo do kuchynskej linky. Vstavaná chladnička pod linku bez problému zapadne a je tak ľahšie dodržať jednotný vzhľad celej kuchyne. O to viac, pokiaľ si máš možnosť si podľa seba vybrať aj čelné dvere.

Najlepšia vstavaná chladnička

Vstavaná chladnička Kluge KC2294Jje skvele vybavená chladnička s energetickou triedou E a univerzálnym bielym prevedením. Má čistý objem 294 litrov, LED osvetlenie, automatické odmrazovanie a funkciu Super chladenie na rýchle schladenie čerstvých potravín. Chladnička je veľmi tichá (39 dB) a má rozmery 1770 x 540 x 545 mm(VxŠxH).

Vzdialenosť chladničky od steny

Chladnička potrebuje dostatočný priestor na cirkuláciu vzduchu, ktorý odvádza teplo z kompresora a kondenzátora. Pokiaľ je príliš blízko k stene, môže dôjsť k prehrievaniu spotrebiča, zvýšeniu spotreby energie a zníženiu jej životnosti. Všeobecne platí, že by chladnička mala byť od steny vzdialená minimálne 5 cm.

vstavané spotrebiče

Vstavaná chladnička Kluge

Vstavaná práčka 

Vstavaná práčka môže byť v menšej kúpeľni nenápadne umiestnená pod umývadlo, zatiaľ čo v kuchyni sa ľahko stratí pod linkou rovnako ako umývačka riadu alebo chladnička. Oproti bežným práčkam sa vstavané varianty líšia tým, že majú z podstaty vždy predné plnenie.

Vstavaná práčka do kuchynskej linky

Vstavaná práčka sa do kuchynskej linky hodí, pokiaľ nemáš dostatok miesta v kúpeľni alebo nemáš vlastnú práčovňu. Pri výbere vstavané práčky do kuchynskej linky sú najdôležitejšie rozmery a hlučnosť. Vzhľadom na to, že práčku chceš umiestniť v kuchyni, je dôležité, aby správne zapadla do vyhradeného priestoru v linke a zároveň bola čo najtichšia.

Vstavaná práčka môže pri praní a odstreďovaní vibrovať a prenášať vibrácie na kuchynskú linku. To môže byť nepríjemne hlasné av dôsledku to linku aj poškodiť. Predísť tomu môžeš s modelmi s protivibračným systémom, ktorý stabilizuje práčku a znižuje vibrácie alebo použiť protivibračné podložky pod nohy práčky, ktoré tlmia vibrácie a chránia podlahu.

Najlepšia vstavaná práčka

Vstavaná práčka so sušičkou Electrolux EW7W368SI vie prať aj sušiť bielizeň v jednom cykle. Má energetickú triedu D na pranie a E na sušenie, čo znamená, že je úsporný a šetrný k životnému prostrediu. Má tiež displej, funkciu odložený štart, kondenzačnú sušičku s nádržou na vlhkosť, rýchlosť otáčok 1600 ot./min a špeciálne programy na ručné pranie a vlnu.

Navyše chráni tvoju bielizeň a predlžuje jej životnosť vďaka systémom DualCare, SensiCare, SteamCare a FreshScent. S programom Nonstop 60 minút môžeš vyprať a usušiť menšie objemy bielizne počas jednej hodiny. Práčka so sušičkou Electrolux EW7W368SI má rozmery 819 x 596 x 540 mm, takže sa pohodlne zmestí do každej kuchyne.

vstavané spotrebiče

Práčka so sušičkou Electrolux

OKAY Tip: Sú pre teba niektoré symboly na práčke španielska dedina? Náš článok ti pomôže.

Najväčší výber elektra v OKAY!  

Pre najväčší výber kvalitného elektra navštív náš e-shop.

Vyberte si z našich modelov vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríš!

Pokiaľ sa rozhodneš pre nákup nového elektra a nábytku v OKAY, môžeme ti zaručiť 100% garanciu spokojnosti, alebo môžeš produkt vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Sluka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.