Ako správne vybrať a používať elektrickú zubnú kefku?

Elektrická zubná kefka sa stará o zuby a ďasná. Odstraňuje zubný povlak, masíruje ďasná a zlepšuje celkovú ústnu hygienu. Ako si vybrať tú správnu elektrickú kefku? A ako ho správne používať?

V tomto článku ti poradíme, na čo si dať pozor pri výbere a používaní elektrickej zubnej kefky.

Vybrať elektrickú kefku
Ako správne vybrať a používať elektrickú zubnú kefku?
OClean týden

Čo sú elektrické kefky

Elektrické kefky sú extrémne rýchle v porovnaní s tradičnými manuálnymi variantmi. Základné modely zvládnu za minútu približne 8 000 kmitov, zatiaľ čo tie najvýkonnejšie dokážu až 43 000 kmitov. Čím viac kmitov za minútu kefka generuje, tým efektívnejšie vyčistí zuby

Ako vybrať elektrickú kefku

Existujú tri typy elektrických kefiek: sonické, oscilačne rotačné a magnetické iO. Líšia sa predovšetkým pohybom hlavice.Sonické kefky vibrujú, oscilačne rotujú a magnetické iO oba pohyby kombinujú.

Ďalej sa elektrické zubné kefky môžu odlišovať podľa spôsobu napájania – buď akumulátorový alebo na výmenné batérie.

  • Sonické elektrické zubné kefky majú podobný tvar ako tradičné manuálne kefky. Vďaka podlhovastej hlave sa rýchlo pohybuje zo strany na stranu a efektívne odstraňuje povlak. Sonické kefky sú vhodné predovšetkým pre jedincov s citlivými zubami či problémami s ďasnami. Pracujú s drobnými vibračnými pohybmi, ktoré sú mimoriadne šetrné k zubom aj ďasnám. Napriek tomu majú svoje obmedzenia pri čistení ťažko dostupných miest, ako sú oblasti zo strany jazyka alebo okolia spodných predných zubov.

    Pre optimálne čistenie zubov sonickou elektrickou kefkou sa uisti, že hlavica kefky správne priľne k povrchu zubov, nastav ju pod uhlom 45° k línii ďasien a vykonávaj stierací pohyb smerom von od ďasna. Je to technika podobná tej, ktorú používame pri čistení zubov manuálnou kefkou.
  • Rotačné zubné kefky majú guľatú hlavu, vďaka ktorej môžeš robiť buď 3D pohyby (oscilačno-rotačné a pulzačné) alebo 2D pohyby (oscilačno-rotačné). Táto unikátna kombinácia pohybov efektívne rozruší povlak pomocou oscilácie a pulzácie, následne otáčavým pohybom hlavice zo strany na stranu o 90 ° jemne zotrie povlak.

    Čistenie zubov s oscilačnou zubnou kefkou je jednoduché a efektívne. Stačí kefku priložiť k povrchu zubov a venovať každému zubu 2–3 sekundy, potom prejsť na ďalšie. Osobitnú pozornosť venuj vnútornej strane zubov a hryzacím plôškam. Výhodou je, že vďaka malej guľatej hlave je možné dosiahnuť aj do ťažko dostupných miest.
  • Magnetické iO zubné kefky sú prvé kefky na svete, ktoré používajú lineárny magnetický pohon. Vďaka tomu vytvárajú jemné mikrovibrácie, ktoré dokážu odstrániť zubný povlak z každého zuba. Guľatá hlavica kefky sa prispôsobí tvaru úst a zaistí dôkladné a šetrné čistenie. Magnetické iO zubné kefky sú navyše veľmi tiché, takže nebudú ani ráno ani večer rušiť ostatných členov domácnosti.

Zubné kefky pre deti

Ak je dieťaťu menej ako tri roky, je pre neho najlepšia klasická manuálna zubná kefka. Od troch rokov môže prejsť na elektrickú zubnú kefku s jemným režimom čistenia. Aj tak je ale nutné dieťaťu do šiestich rokov s čistením zubov asistovať.

Po desiatom až dvanástom roku života môže dieťa začať používať elektrickú zubnú kefku pre dospelých, ak má k dispozícii jemné hlavice alebo režim pre citlivé zuby, ktoré sú šetrnejšie k detskej ústnej dutine.

Kúpiť Oclean Kids
Zubné kefky pre deti

OKAY Tip: U kartáčku to nekončí. Prohlédni si také naši nabídku ústních sprch.

Široký výber elektra v OKAY

Pre najväčší výber elektra navštívte náš e-shop.

Vyberte si z veľkého množstva elektra vo všetkých cenových kategóriách a vďaka našim dlhodobo najlepším cenám ušetríte!

Pokiaľ sa rozhodnete pre nákup nového elektra v OKAY, môžeme vám zaručiť 100% garanciu spokojnosti. Ak s ním nebudete spokojní, môžete ich vrátiť do 30 dní bez udania dôvodu zadarmo.

Máme skladom najväčší výber nábytku aj elektra za najvýhodnejšie ceny!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Martin Ondrejka

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.