Ako si vybrať sušič vlasov - pre rýchly a jemný styling

Vlasy sú korunou krásy a ukazovateľom zdravia. O človeku veľa prezradí nielen farba a strih, ale predovšetkým kvalita. Dokonale krásne a upravené vlasy môžete mať každý deň aj bez návštevy kaderníka, stačí si len vybrať správny fén. Na trhu je obrovská ponuka všetkých výrobcov, cenových relácií, funkcií atď. Ako si vybrať správny sušič vlasov? To sa dozviete v našom článku.

Žena si fénuje vlasy

Ak chcete mať krásne a zdravé vlasy, nepodceňujte kvalitu ich sušenia. Tu nájdete návod na výber správneho fénu.

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Investícia do sušiča vlasov sa oplatí

Preč sú časy, keď sa hovorilo, že fénovanie ničí vlasy. Je to presne naopak! Keď všetko urobíte správne, budete mať krásne, zdravé vlasy plné objemu. Ak váš sušič vlasov dokáže chrliť len "oheň", vyhoďte ho skôr, než spôsobí viac škody ako úžitku. Dnes už ponúka toľko funkcií ako inteligentná práčka alebo chladnička. Drahšie fény sú vybavené technológiami na starostlivosť o zdravé vlasy. Funkcie sušiča vlasov si vyberte podľa typu vlasov.

Ionizátor

Používa sa na hladký štýl a rýchlejšie sušenie. Ionizátor neutralizuje katióny, ktoré sa tvoria vo vlasoch počas sušenia. Tie sú zodpovedné za strapatenie, "záseky" a nadmerné sušenie. Vďaka ionizátoru sa vytvorí záporne nabitá molekula, anión, ktorá po prenesení do vlasov neutralizuje katióny. Vlasy nielenže netrčia všade, ale sú krajšie, silnejšie a príjemnejšie na dotyk.

Koncentrátor

Nástavec na hlave pre elegantný účes. Niekedy sa nazýva ondukčná tryska, ktorá sústreďuje prúd vzduchu do úzkeho lúča a smeruje ho presne na požadované miesta. Používa sa najmä pri fúkacej technike s okrúhlym alebo plochým kefou.

Nastavenie teploty

Ďalšou funkciou, ktorú oceníte, je počet stupňov nastavenia teploty fénu (dva až štyri stupne). Jemné vlasy možno fúkať pri nižšej teplote, husté vlasy zvládnu vyššiu teplotu.

Nastavenie rýchlosti prúdenia vzduchu

 

Zvyčajne môžete nastaviť dve až tri rýchlosti prúdenia vzduchu. Čím vyššia je však rýchlosť, tým vyššia je aj hladina hluku.

Snímanie teploty vlasov

Inteligentná funkcia proti nadmernému vysušovaniu vlasov.

Funkcia studeného vzduchu

Túto funkciu použite na konečné tvarovanie účesu.

Sušič vlasov Bellissima 11665 My Pro

Keramická technológia vo féne vytvára správne teplo, ktoré vlasy počas sušenia rešpektuje, chráni a hydratuje a zároveň pôsobí proti krepovateniu a vysušovaniu.

Difuzér

Vytvára prirodzený objem a dokáže natočiť vlasy bez poškodenia kučier. Ocenia ho však aj všetci tí, ktorí potrebujú odstrániť krepovatenie, ktoré je typické pre jemné, rovné vlasy. Difuzér je nástavec na féne, ktorý sa používa na sušenie vlasov od korienkov a dodáva účesu objem. Nie je však vhodný pre pevné, rovné vlasy.

Ako si vybrať fén podľa parametrov

Sušič vlasov Philips DryCare MoistureProtect HP8281/00

Sušič vlasov s technológiou snímania teploty monitoruje a upravuje teplotu sušenia, čím chráni vlasy pred stratou vlhkosti a poškodením vlasovej pokožky.

a) Podľa príkonu

Na domáce použitie - 1 400 W až 1 800 W.

Pre husté vlasy - príkon nad 1 800 W.

Profesionálne modely - príkon nad 2 000 W.

Tu platí jednoduchá úmera, že čím vyšší je výkon motora, tým rýchlejšie vlasy vyfénujete. Platí však aj to, že čím vyšší je výkon, tým vyššia je spotreba energie.

  1. b) Podľa hladiny hluku

Ak si ráno radi fénujete vlasy a nechcete zobudiť polovicu domácnosti, môžete si zaobstarať tlmič. Túto funkciu ocení nielen kaderník, s ktorým sa nemusíte prestať rozprávať, ale aj polovica vášho paneláku.

  1. c) V závislosti od materiálu

Staršie fény majú vo vnútri kovové výhrevné prvky, ktoré sa nerovnomerne zahrievajú a môžu vaše vlasy prehrievať. Nové moderné sušiče vlasov obsahujú turmalín, ktorý sa pri vysokých teplotách elektrostaticky nabíja a vytvára záporné ióny. Tie zabraňujú tomu, aby sa na vlasoch vytváral elektrostatický náboj. Ak však chcete ešte šetrnejšie a bezpečnejšie ošetrenie vlasov, siahnite po keramike.

Ako správne fénovať vlasy?

  1. A nakoniec, aby ste sa zdokonalili v snahe o fantastickú hrivu, prinášame vám niekoľko tipov, ako si správne vysušiť vlasy, aby boli vždy ako od kaderníka.
  2. Vlasy si riadne umyte - to znamená kvalitným šampónom a potom ich ošetrite kondicionérom.
  3. Vlasy jemne osušte uterákom, ale nedrhnite ich príliš silno, aby ste si ich nepoškodili.
  4. Začnite fénovať na vyššom stupni. Ideálny je fén s aspoň tromi nastaveniami teploty.
  5. Prečešte si vlasy.
  6. Rozdeľte vlasy na pramene, vysušte ich a upravte. Postupujte od koncov ku korienkom. Hlasitosť vytvoríte tak, že na konci prepnete na najchladnejšie nastavenie a krátko, ale intenzívne fúknete

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.