Ako si vybrať notebook?

Ak nemáte notebook, akoby ste ani neexistovali! Je to nepostrádateľný pomocník do práce, na štúdium, pri hraní hier alebo doma pri každodenných činnostiach, bez ktorého sa určite nezaobídete. V porovnaní so stolným počítačom má niekoľko nesporných výhod. Nie je predsa len lepšie vziať si notebook so sebou do vlaku alebo si s ním ľahnúť na pohovku? Ktorý je pre vás ten pravý? V našom článku vám poradíme, ako si vybrať ten správny notebook a nezostať na vedľajšej koľaji.

Ako vybrať notebook pre študenta? Na prácu alebo zábavu?

OKAY Tip: Ako môžete elegantne ušetriť na energiách sa dozviete v našom článku tu.

Na domáce použitie

Pre bežné domáce používanie, keď si každé ráno pri raňajkách čítate správy, sledujete diskusné fóra, Facebook, hráte jednoduché hry alebo pozeráte filmy, máme dobrú správu. Ak je to všetko, na čo máte svoj počítač, nemusíte míňať desaťtisíce na drahý a dobre vybavený notebook. Tu sa môžete pokojne spoľahnúť na cenu. Pretože aj ten najlacnejší notebook dokáže prehrávať video, spustiť webový prehliadač a spustiť jednoduché hry. S notebookom doma nikam necestujeme, takže sa nemusíme obávať o jeho odolnosť alebo hmotnosť. Naopak - väčší displej (aj s uhlopriečkou 17") vám môže spríjemniť relaxáciu a vytvoriť priestor pre numerickú klávesnicu na notebooku. V tomto prípade sa vám oplatí lacný notebook.

Laptop do školy a na prednášky

Ako vybrať notebook pre študenta, aké funkcie by mal mať? Predovšetkým by mal byť výkonný, ľahký a cenovo dostupný. Takto by mal vyzerať ideálny notebook pre študenta alebo žiaka. Výkonovo sa študentský notebook nemusí výrazne líšiť od domáceho notebooku, ale mal by byť výrazne ľahší a môže byť menší. Uhlopriečka 15" je preto dostatočná.

Vysoký výkon pre náročnejšie aplikácie a hranie hier dnes ponúka väčšina notebookov.

Pôsobivý výkon a kvalitné spracovanie je všetko, čo potrebujete na hranie svojich obľúbených počítačových hier.

Pre náročné hry a grafiku

Hoci boli notebooky vytvorené najmä na pracovné účely, od čias prvých notebookov sa doba zmenila. Ak milujete počítačové hry alebo radi pracujete s grafikou, základný notebook vám stačiť nebude. Notebooky na štúdium a na doma sa v skutočnosti nedodávajú so samostatnou grafickou kartou a používajú grafický čip v procesore. Naproti tomu herné notebooky používajú dedikovanú (niekedy diskrétnu) grafickú kartu, ktorá má vlastné jadro a pamäť. Len tak sa dá dosiahnuť správny výkon, ktorý si vyžadujú nielen moderné hry. Herné notebooky sú o niečo drahšie ako základné modely. Ale ak si na nich zahráte modernú počítačovú hru, budete pištieť od radosti. Herné notebooky sa navyše nenechávajú zahanbiť ani dizajnom, takže tu nájdete štýlové kúsky s podsvietenou klávesnicou a netradičným dizajnom.

Na každodennú prácu

Od hier, školy a sledovania filmov sa vráťme k práci. Profesionálne notebooky sú veľmi žiadané. Môžete si ich vziať na stretnutia, prezentácie alebo domov do domácej kancelárie. Od pracovného notebooku vyžadujeme slušný výpočtový výkon, aby sme bez problémov zvládli tabuľky a analytické nástroje. Rovnako dôležitou vlastnosťou je kvalitná konštrukcia, ktorá vám poskytne oporu a bezpečnosť pri cestovaní. Notebooky do veľkosti 15" sú ideálne na časté cestovanie.

Štýlové notebooky

Dnes už nie je ničím výnimočným, že smartfón je módnym doplnkom. Notebooky sa v ničom nelíšia. Ak patríte k tým, ktorí sledujú nové módne trendy, mali by ste sa pri ich výbere spoliehať najmä na svoj vkus. Každý výrobca pristupuje k dizajnu notebooku inak. Myslite na to, aby bol notebook čo najviac pútavý a zapamätateľný. Ak "ozdobíte" obyčajné zariadenie nálepkami, pravdepodobne nikoho neohromíte. Moderný dizajn je pre štýlový notebook nevyhnutný. Dávajte si pozor na lesklé povrchy, pretože notebook pokrytý škaredými odtlačkami prstov môže rýchlo pochovať váš zámer. Spoločnosť Apple je popredným výrobcom stylusov pre notebooky.

Apple neustále prichádza s vylepšeniami, ktoré posúvajú funkcie zariadenia dopredu, a to aj v oblasti dizajnu.

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra


Článok pre Vás pripravil Jana Houbová

Napíšte mi

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.