Nakupuj za trvale nižšie ceny ako na internete! Chcem najnižšiu cenu.

OKAY radca: Ako nájsť stratený telefón?

Inteligentné telefóny sú v súčasnej dobe skutočným okienkom do súkromia svojich užívateľov. Skrývajú sa v nich často osobné správy aj fotografie, dôležité dokumenty aj napr. kreditné karty. Strata telefónu tak môže byť veľmi stresujúcou komplikáciou.

Poradíme ti, ako nájsť telefón a čo v prípade jeho straty robiť.

Vybrať mobilný telefón
phone.jpg__PID:b50cf2d4-ef32-4af4-a659-a09087263dbc
phone-4.jpg__PID:59651ea4-b50c-42d4-af32-8af42659a090

Ako nájsť stratený telefón cez GPS?

Nemôžeš nájsť svoj telefón? V prvom rade sa zamysli nad tým, kde si ho mohol nechať. Si doma a leží niekde okolo teba? Prišiel si z vonku, takže si ho nechal niekde cestou? Spomínaš si, kde si ho naposledy videl? Prezvoň telefón, ak máš tú možnosť. Nasleduj zvonenie. Ak si ho nechal vonku, možno už telefón niekto našiel a hovor prijme. 

Ďalším jednoduchým variantom je vyhľadávanie telefónu pomocou GPS. Nezáleží, či si majiteľom mobilu s operačným systémom Android či iOS, pretože každý z nich disponuje svojou aplikáciou na vyhľadávanie zariadení. Výhodou je, že vďaka týmto aplikáciám môžeš telefón nechať zazvoniť, uzamknúť ho alebo vymazať jeho dáta, čo ochráni tvoje súkromie pred cudzími osobami. Máš tiež možnosť odoslať na obrazovku telefónu správu pre prípadného nálezcu so svojimi kontaktnými informáciami.

Tieto aplikácie však fungujú iba v prípade, že telefón nie je vypnutý či vybitý a že máš zapnuté dáta, alebo je zariadenie pripojené k sieti. Pokiaľ niečo z toho telefón nespĺňa, ukáže sa ti aspoň posledná poloha telefónu, a ak je telefón pripojený k sieti a len nemá zapnutý GPS signál, môžeš ho aj tak vymazať, nechať zazvoniť a poslať správu nálezcovi.

OKAY Tip:  Máš telefón Xiaomi a stratil si ho? V našom článku Ako nájsť stratený telefón Xiaomi ti detailne poradíme, ako postupovať, aby si ho opäť našiel.

Ako nájsť telefón cez Google?

Vieš, ako nájsť telefón s Androidom? Použi funkciu Nájdi moje zariadenie!

  • Otvor webovú stránku Google Nájdi moje zariadenie napr. na počítači.
  • Prihlás sa pomocou svojho Google účtu, ktorý máš prepojený so strateným telefónom.
  • Uvidíš mapu s približnou polohou tvojho telefónu.

S Google môžeš prepojiť aj svoje ďalšie zariadenia ako notebook alebo tablet, a vďaka tomu máš možnosť zobraziť si ich polohu.

Vybrať z ponuky Samsung Galaxy
phone-2.jpg__PID:1ea4b50c-f2d4-4f32-8af4-2659a0908726
phone-1.jpg__PID:a4b50cf2-d4ef-428a-b426-59a09087263d

Ako nájsť iPhone?

Ako zistiť polohu telefónu iPhone? Aj pre telefóny s operačným systémom iOS existuje príslušná aplikácia na zisťovanie polohy zariadenia pomocou GPS.

  • Na inom zariadení Apple otvor aplikáciu Nájsť alebo prejdi na webovú stránku iCloud.
  • Prihlás sa pomocou svojho Apple ID.
  • Uvidíš mapu s približnou polohou tvojho telefónu.

Ak nie je tvoj iPhone online, potom ti aplikácia dokáže ukázať jeho poslednú polohu. Navyše ti Nájsť okrem toho umožní nájsť aj tvoje ďalšie Apple zariadenia, napr. AirPods či Apple Watch.

Vybrat z ponuky Apple iPhone

Family Locator

Existuje aplikácia určená primárne pre rodiny, kde sa spolu jej členovia prepoja a môžu tak vzájomne sledovať svoju polohu. To sa hodí najmä pre rodičov menších detí, aby videli, že ich potomkovia bezpečne dorazili domov alebo na krúžok. V prípade, že nemôžeš nájsť svoj telefón, ale si s niekým známym takto prepojený, môžeš ho požiadať, aby zistil polohu tvojho strateného telefónu. Nebudeš však mať možnosť telefón prezvoniť ani premazať.

Ako zistiť polohu telefónu cez messenger?

So svojimi priateľmi máš aj na messengeri možnosť posielať si vzájomne aktuálnu polohu.
Postup je:

  • Zvoľ chat s priateľom.
  • Zvoľ možnosť, ktorá vyzerá ako plus alebo štyri bodky a vyber Poloha.
  • Zvoľ aktuálnu polohu, alebo vyber na mape miesto, ktoré chceš priateľovi odoslať.

Ako sa poistiť proti krádeži?

Ak chceš variant, ktorý ti v prípade krádeže umožní vidieť zlodeja cez kameru, môžeš investovať napr. do aplikácie Cerberus alebo Prey Anti Theft. Obe aplikácie ti umožnia zhotovovať odcudzeným zariadením fotografie, a navyše môžeš telefón na diaľku premazať a zamknúť.

Ako nájsť vypnutý telefón?

Vypnutý telefón a telefón bez pripojenia k sieti neodosiela informácie o svojej polohe a nájsť ho už bude chcieť aj nutnú dávku šťastia. Avšak obe aplikácie pre Android a iOS by ti mali ukázať aspoň poslednú známu polohu tvojho zariadenia.

Vybrať príslušenstvo pre telefóny
phone-3.jpg__PID:651ea4b5-0cf2-44ef-b28a-f42659a09087

Ako nájsť telefón podľa čísla?

Ak z nejakého dôvodu nemôžeš využiť aplikácie na vyhľadávanie telefónu pomocou GPS, budeš musieť vyskúšať hľadanie telefónu podľa čísla. To môže byť ťažké, pretože to zvyčajne vyžaduje špeciálne oprávnenie alebo použitie služieb, ktoré sú legálne iba za určitých podmienok. Sledovanie telefónu bez súhlasu majiteľa je v SR vždy nelegálne a porušuje právo na súkromie. Zároveň je však ťažké dokázať, že stratené zariadenie je skutočne tvoje.

OKAY Tip:  Daj si pozor na aplikácie, ktoré tvrdia, že vie, ako nájsť telefón podľa čísla zadarmo alebo za poplatok. Vzhľadom na to, že lokalizovať telefón podľa čísla je za hranicami zákona, môže ísť o podvod.

Ako ideálne postupovať, ak je hľadaný telefón tvoj?

Kontaktuj svojho operátora.

Pokiaľ máš oprávnenie (napríklad ak je číslo v stratenom telefóne registrované na tvoje meno), môžeš kontaktovať svojho mobilného operátora. V tomto prípade je však dobré si s ním vopred ujasniť, koľko bude lokalizácia telefónu stáť.

Kontaktuj políciu.

Ak tvoj telefón obsahuje citlivé informácie, či máš podozrenie, že bol priamo odcudzený, je namieste obrátiť sa na políciu.

OKAY Tip:  Čo ak si mal vo svojom stratenom telefóne aktivovanú službu platby kartou? Prečítaj si náš článok Ako správne platiť mobilom bez obáv!

OKAY.sk - špecialista na veľké spotrebiče, televízory a sedačky

Vyber si z našej ponuky mobilných telefónov obľúbených značiek ako iPhone, Samsung Galaxy alebo Xiaomi. Náš program Garancia 100% spokojnosti ti zaistí, že nevyhovujúci tovar môžeš do 30 dní zadarmo vrátiť. Nakupuj s Okay bez rizika!

Prezrite si ďalšiu ponuku elektra

Chladničky

Práčky

Televízory

Sušičky

Mobilné telefóny

Notebooky

Kávovary

Umývačky riadu

Vstavané spotrebiče

Smart
elektro

Vysávače

Starostlivosť
o telo

Do kuchyne

Mikrovlnné rúry

Audio

Sporáky

Slúchadlá

Príslušenstvo

Článok pre vás pripravil:

Kateřina Musilová

Moja predajňa

${favoriteStore.title}

${favoriteStore.address}

${favoriteStore.psc} ${favoriteStore.city}

Telefón: ${favoriteStore.phone}

E-mail: ${favoriteStore.email}

obľúbená predajňa (zmeniť)

tovar na predajni zobraziť na mape

Nepodporovaný prehliadač

Ľutujeme, používate internetový prehliadač, v ktorom vám Okay nebude fungovať.

Skontrolujte prosím, či používate aktuálnu verziu niektorého z podporovaných prehľadávačov nižšie, alebo či máte v prehľadaní povolenú podporu JavaScriptu.

Podporované prehliadače sú:

Ospravedlňujeme sa, že naša aplikácia nefunguje na starších prehliadačoch.